HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Der meldes fra Sahara by Niels E. Nielsen
Loading...

Der meldes fra Sahara (edition 1963)

by Niels E. Nielsen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
512,135,554 (3.5)None
Fremtidsroman om en mystisk kosmisk sygdom, der truer menneskeheden med udslettelse.
Member:mskarbiniks
Title:Der meldes fra Sahara
Authors:Niels E. Nielsen
Info:Hasselbalch 1963
Collections:Your library
Rating:
Tags:None

Work details

Der meldes fra Sahara by Niels E. Nielsen

Recently added bymskarbiniks, bleys, bogt, bnielsen

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Jorden, 1978
En drøm inden i en drøm. Leigh Flinders lytter til en fjernskriver i World Empire Building, hovedcentret for U.N. Press Nyhedstjeneste.
En rumsonde har været på afveje men er nu styrtet ned og har udslettet en mindre by. Den vejer angiveligt 40000 tons, hvilket er ca 100 gange hvad ISS vejer, så forfatteren har stor tiltro til raketter eller også kan han ikke regne.
Mange ting drives af UXI thoriumbatterier, men til gengæld kan man ikke sende fjernsynssignaler ret langt uden at skrue meget vldsomt op for sendestyken.
Thoriumbatterier drives af direkte masseomdannelse, fordi man har fundet ud af at tænde og slukke for radioaktiviteten.
Sygdommen 'den hvide død' breder sig som en lynild eller måske endda hurtigere og slår folk ihjel i løbet af få timer eller endda minutter efterladende dem som farveløse lig med hvidt hår og hvide negle.
Leigh overlever og finder en Edtth, hvis far er kerneforsker og arbejder i et laboratorie i København. Han er død af epidemien, men en enkelt overlevende Haggnæs tager med dem videre, selv om han er blevet ret desillusioneret og kynisk. De finder nogle få overlevende i København og omegn og via en radiomodtager får de kontakt til ca 40 andre. De tager afsted i en atomdrevet båd og som afsked tænder Haggnæs en thallium bombe, der forvandler København til en glasørken.
De grundlægger en ny by Atomic City nær New York, men trues af en gal videnskabsmand, Whitonic, der har eksperimenteret sig frem til et stof, der hypnotiserer folk og som er arveligt. Han har samlet nogle whitoner omkring sig og eksperimenterer fortsat med at gøre deres forvandling til viljeløse slaver mere effektiv.
De angriber Whitonics hovedkvarter, men han undslipper med en helikopter fra taget. Flere år senere angriber han igen Atomic City og denne gang jævner han den med jorden inden han selv bliver udslettet af Haggnæs's lommeatombombe, som to af Leighs folk bærer udenfor via kloaksystemet og detonerer i et selvmordsangreb.
Leigh og Ediths barn Tom har fundet sig en kæreste Greta og forældrene enes om at genopbygge Atomic City igen så de unge kan få en god start. I baggrunden er der dog en svagt tikkende lyd og det viser sig at være fjernskriveren i det kontor, hvor historien startede, men denne gang er Leigh død, da telegrammet fra Sahara tikker ind i skæret af uranlamperne.

Bogen er forfatterens debut med science fiction. Han har proppet bogen med næsten alle klicheer. Jorden bliver lagt øde af en ny sygdom, som spreder sig med utrolig hast og er næsten øjebiikkeligt dræbende og gør folk hvidhårede og blege. Sygdommen er kunstigt fremkaldt af et ondt geni, som ene mand har opfundet, fabrikeret og anvendt hypnotiske medikamenter af utrolig styrke, bakterier og virus, strålevåben og usynlighedshjelme. Kosmiske stråler kan smide rundt med 40000 tons tunge rumsonder og der er opfundet toriumbatterier, der kan tænde og slukke på kommando, findes i alle former og størrelser og leverer energi i brugbar form til fly, pistoler og både. Supergødning kan drive planter frem til høst på tre uger og genmanipulation er supernemt. Osv. Der er også lidt James Bond med superskurke, der undslipper via helikoptere i sidste øjeblik, har supervåben, der kan lægge byer øde og strålevåben, der kan både brænde huller i folk og lokke dem til at gå i retning af en sender. Blåkors-giftgas og medicinsk forvandling af venner til uforsonlige fjender. Undervejs slås Leigh Flinders med en grizzlybjørn og får kraniebrud, men biiver reddet i sidste øjeblik af sin kone og bragt til en superlæge, der opererer med strålekniv og antiseptisk stråling og nyudviklet mirakel antibiotika. Alle strålerne er fremkaldt af ixotroner fra isotop UXI-97 af uran, thorium eller unobtanium.

Det er bare for meget, mand. Alt, alt, alt for meget, mand! Splint og Kvik og Z for Zorglub, men helt uden selvironi. ( )
  bnielsen | Aug 18, 2015 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 138,201,288 books! | Top bar: Always visible