HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Foran Fremtidens Tærskel by Niels E.…
Loading...

Foran Fremtidens Tærskel (edition 1957)

by Niels E. Nielsen (Author)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
215,252,109 (3)None
Member:bnielsen
Title:Foran Fremtidens Tærskel
Authors:Niels E. Nielsen (Author)
Info:Skrifola, Kbh. 1957
Collections:Your library, Danish paperback sf
Rating:***
Tags:Fiction, Fremtidsromanen, Recycled, Science Fiction, Short Stories

Work Information

Foran Fremtidens Tærskel by Niels E. Nielsen

Recently added bymskarbiniks, bnielsen
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Indledning", "Foran Fremtidens tærskel", "Det hændte ved Solnedgang", "De tapre unge mænd", "År 3089", "Sølvtrompeters klang", "Det hændte på Broadway", "Heksedans", "Den store elsker", "Aftenbesøg i Kopernikus".

"Indledningen - Foran Fremtidens tærskel" handler om forfatterens forsvar for at skrive science fiction. Med Bradburys ord er det de samme menneskelige problemstillinger, der er aktuelle i fremtiden som nu.
"Det hændte ved Solnedgang" handler om Io Kleor, hans kone Lhi og deres børn Hle og Lhai, der sidder på en loggia foran deres hus og afventer at nogle mennesker kommer i en raket og lander. Andy, Pete, Joe og Tom i rumskibet "Sweet Lucky" dukker op og erklærer Mars for USA's stat nr 50. De opfører sig som svin overfor de ædle marsboere. En russisk raket dukker op kort efter. De kommer op at toppes og begge raketter letter igen. Et gensidigt angreb får begge raketter til at brænde op og marsboerne kan igen nyde freden.
"De tapre unge mænd" handler om de gamle mænd på Mars, der sender de unge ud for at dø for sig. De har ikke en chance mod menneskenes våben, men en af dem lokker de flyvende giftslanger med fra deres kløft i bjergene. Både han og menneskene dør, så de gamle mænd i Den Gyldne Flammes Tempel har købt sig endnu et år.
"År 3089" handler om John Willis og Harry B. Rykins, undervisere ved Harvard og lærde mænd, der er på vandretur i bjergene, da en UFO fra fremtiden nødlander, fordi den har tabt pejlingen i tid og rum, John og Harry bliver af de skrøbelige mennesker fra 3089 anset for at være noget nær stenaldermænd, hvilket morer dem meget.
"Sølvtrompeters klang" handler om de sidste få mennesker, der i en atomkrigs sidste krampetrækninger, trækker sig tilbage til havets bund og Thetol-Ka-Zis hovedstaden i det sunkne Atlantis. Børnenes latter lyder som håbets sølvtrompeter. Og tyrannen Granik tager resten af klodens indbyggere med sig i graven.
"Det hændte på Broadway" handler om Calle, der er høvding for stammen "De blå", der holder til i ruinerne af New York, 100 år efter atomkrigen. Hans søn Ragge trodser farerne og besøger "Den blå" som er en cigaretreklame, der kører videre på en kraftforsyning, der nægter at dø. Nabostammen hylder "Den røde" der er en reklame for en biograf.
"Heksedans" handler om øen Malahikea, der er brugt som mål for en prøvesprængning. I stedet for en gold ørken møder videnskabsmændene Pol le Bryn, Jarl Høvde, Woodrow Clark og Bret Allen nogle kæmpeudgaver af insekter og dyr. På nær Bret Allen dør de alle undervejs og Allen må sende en advarsel tilbage om aldrig at bruge a-våben igen.
"Den store elsker" handler om datamaskinen Bull IV, der er bygget af FN og er verdens fineste datamat. Kvinden Ann sætter den til vægs med en supersimpel opgave: hvad er to plus to? Men først efter at den har klaret en række supersvære opgaver. Ann forsøger at distrahere den efter at den har forelsket sig i hende. Det lykkes men den begår selvmord ved at nedsmelte den reaktor, der giver den strøm. Den er selvfølgelig stor som et hus og bruger flere gigawatt strøm og programmeres med hulkort.
"Aftenbesøg i Kopernikus" handler om at se på Jorden fra Månen og bliver overvældet af dens skønhed og unikhed i det store kolde univers.

Glimrende novellesamling, men måske mere små eventyr end egentlige noveller ( )
  bnielsen | Aug 18, 2012 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,496,668 books! | Top bar: Always visible