HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Gudernes by by Niels E. Nielsen
Loading...

Gudernes by

by Niels E. Nielsen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
212,551,640 (3)None
Recently added bymskarbiniks, bnielsen

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Gudernes By", "Tinsoldaternes Krig", "At lege Skjul om Natten", "Manden der ikke kunne spille", "Gensyn på Sirius", "Tampen brænder", "De azurblå Troner", "Sidste Skib fra Atlantis", "Febernatten", "Flugten fra Vindueskarmen", "Klode til Salg", "Hædersgæsten", "Forbudte Æventyr".

"Gudernes By" handler om Calle, der er høvding for stammen "De blå", der holder til i ruinerne af New York, 100 år efter atomkrigen. Hans søn Ragge trodser farerne og besøger "Den blå" som er en cigaretreklame, der kører videre på en kraftforsyning, der nægter at dø. Nabostammen hylder "Den røde" der er en reklame for en biograf.
"Tinsoldaternes Krig" handler om to rumskibe, et fra USA - ledet af general Le Cink - og et fra Rusland - general Tlareff -, der lander på en fremmed planet og slås på livet løs, mens de iagttages af to drenge Hkar og Vmer af umådelig størrelse. Sejrherrene bliver spist af drengenes legesyge og forslugne hvalp, Blo, der endda knaser den overlevende desertør, Joe Tawasha, der havde gemt sig i et sneglehus med sine bunker af guldklumper. Hele det store slag har udspillet sig på en rød legetøjsspand og en tabt bukseknap.
"At lege Skjul om Natten" handler om professor McGutrie, der tester sin prototype på en selvreplikerende aluminiumsmyre og ender med at blive jagtet af den. Han får den lokket ud i en mose og bliver så lettet over at se den eksplodere nede i dyndet at han fremover kun vil dyrke asparges, for de er så "vidunderligt uskadelige".
"Manden der ikke kunne spille" handler om Wolfgang Buffoon, der i 2141 er den eneste tilbageblevne violinist. Han bliver til grin på at forsøge at spille Mozart melodier i en verden, der hylder melodier som "Darling, Ta' og sig Umba-Um!" og anden tom underholdning. Han er lige ved at knække sin Toni Cremoeni violin i to, da han opdager at den har nogle overtoner med pudsige effekter. Han øver sig og kan en dag spille, så alle de kunstige nattergale springer og bliver tavse. Han troede selvfølgelig at folk ville blive lykkelige, men i stedet bliver de ulykkelige indtil maskinerne får genoprettet lydsuppen og spærret Wolfgang inde på en galeanstalt.
"Gensyn på Sirius" handler om George Calm, Sam Eiseman, Leigh Martin, Paul, John Akins og kaptajnen Burns, der er taget på togt til Sirius og på planeten M-14 finder en forbløffende kopi af den Jord, de kommer fra. Helt ned til den lejlighed, som Pauls kæreste Jane bor i. Det hele er ødelagt af en atomkrig, men heldigvis er der en lille forskel på M-14 og Jorden, så de drager fortrøstningsfulde tilbage og håber at de tidsnok kan advare mod atomart ragnarok.
"Tampen brænder" handler om venusraketten Die Ehre styret af kaptajn Helmuth von Hühnengrab. De løber i en venuslivsform, der æder alt dødt organisk materiale inklusive deres tøj, så de vender vanærede hjem til Vesttyskland.
"De azurblå Troner" handler om byen Atlantis, der går under i en paddehattesky, fordi de i angst for fjender har lavet våben, som er så lette at bruge at selv en dreng kan udslette en hel by. Arvingen til tronen, den 10-årige Sekhet, kommer ved et uheld til at gøre det.
"Sidste Skib fra Atlantis" handler om menneskene, der for 300 år siden drog i dybet for at redde sig fra atomkrigen. Nu prøver de 80 af dem om de kan vende tilbage. De 60 tilbageblevne har håbet om at de andre vil vende tilbage efter dem, hvis ellers det går godt med at komme op og der er noget at komme op til og de kan finde noget mere brændstof til deres dybhavsfartøj.
"Febernatten" handler om en fuldautomatisk fabrik, der tager livet af en af dens operatører på en måde, så han forsvinder sporløst.
"Flugten fra Vindueskarmen" handler om en spansk raket med ti spaniere med ridderambitioner i. Raketten er købt på kredit, men de vender alligevel tomhændede tilbage da de støder på en planet hvor en kæmpe samler deres rumskib op som en leg og en af dem drukner i hans flødekande. De flygter fra hans vindueskarm, men med livet i behold.
"Klode til Salg" handler om fire mand i rumraketten Rumleskaft, som finder en lillebitte planet med småbitte væsener på. De tre af dem ser for sig hvordan de kan tjene en formue på planeten som de døber Tommeliden og tager den med til Jorden. Her bliver den pgra et regulativ steriliseret og ender med at blive solgt for en slik og brugt som stengærde efter at være blevet knust.
"Hædersgæsten" handler om robotter, der i tres år har arbejdet i en dal efter at menneskene har perfektioneret robotterne og derefter er forsvundet. Nu opsøger det sidste overlevende menneske - Jim Coulding - dem i den tro at de er en koloni af mennesker, men han bliver frygteligt skuffet over at de blot har lavet et bjerg af diamanter og andre ædelstene. Han ville gerne have byttet for et smil af et andet menneske.
"Forbudte Æventyr" handler om en fremtid hvor al opdragelse er sat i system fra vugge til grav, men alligevel lader robot-902 barn-1001 slippe forbi kontrollen og fortæller hende eventyr. Det var et tilfælde, men da hun vokser op sætter hun det i system og det er let for efter hundreder af fantasiløse generationer er eventyr et glemt begreb.

Forbudte Æventyr findes også i samlingen "Noget rigtig tosset" hvor den hedder Forbudne Æventyr.
De Azurblå Troner findes også i samlingen "Noget rigtig tosset" hvor den hedder Prins Pilfinger.
Gensyn på Sirius er udsendt som en selvstændig lille bog i 500 eksemplarer af forlaget International Grafik i Frederikshavn ( )
  bnielsen | Aug 22, 2012 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 126,412,214 books! | Top bar: Always visible