HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Hinsides bjergene by Niels E. Nielsen
Loading...

Hinsides bjergene

by Niels E. Nielsen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
212,551,640 (2.5)None
Recently added byjoalar, bnielsen

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Nattevagt i Tychos Krater", "Aftenbesøg", "De Fremmede", "De Tapre Unge Mænd", "Week-end på Mars", "Ridderen Af De Gyldne Vejrmøller", "Tyve Sekunders Krig", "Kosmisk Safari", "Er Der Et Skib I Nød?", "Stjernesælgeren", "De Flyvende Hollændere", "Hinsides Bjergene".

"Nattevagt i Tychos Krater" handler om en privat rumfærd, som lykkes med en månelanding, hvorefter de to af astronauterne slår hinanden ihjel for at få større andel i en masse smaragder, som de har samlet sammen.
"Aftenbesøg" handler om marsmanden Io Kleor, der sidder og kigger på at en amerikanerne, Andy, Tom, Pete og Joe dukker op i en raket næsten samtidigt med nogle russere. Det kommer til krig og de to rumskibe tilintetgør hinanden. Io Kleor nyder aftenstilheden.
"De Fremmede" handler om en lille dreng, der drømmer om invasion fra rummet, men måske er det ikke bare en drøm.
"De Tapre Unge Mænd" handler om de gamle mænd på Mars, der sender de unge ud for at dø for sig. De har ikke en chance mod menneskenes våben, men en af dem lokker de flyvende giftslanger med fra deres kløft i bjergene. Både han og menneskene dør, så de gamle mænd i Den Gyldne Flammes Tempel har købt sig endnu et år.
"Week-end på Mars" handler om unge rige mennesker, der lige tager en tur til Mars i deres hjemmebyggede raket. De bliver gode venner med de unge marsboere. Tom og Su-un bliver endda lidt kærester.
"Ridderen Af De Gyldne Vejrmøller" handler om kommiteen for kosmisk kolonisation, der udsender Igor Kostjeff, Otto Kahn og T. S. Warren til Mars, hvor de prompte bliver smidt hjem igen af en hovedrig spanier Marquis de Olid, der har taget det på sig at beskytte beboede planeter mod grådige nybyggere og turister.
"Tyve Sekunders Krig" handler om 40000 amerikanere og 40000 russere, der tager til Mars for at slås men i stedet først får bank af griffer og flyvende slanger og derefter udsletter hinanden til sidste mand. Eneste overlevende er de to generaler, Tom P. Slough og Igor Lerochenko, der ender med at søge asyl på Mars, der ellers var tænkt som krigsbytte.
"Kosmisk Safari" handler om nogle jordiske rigmænd der tager til Mars og skyder en masse dyr.
"Er Der Et Skib I Nød?" handler om nogle redningsmænd, der ror ud til rumskibene og binder et reb på dem, hvis de er gået i stykker.
"Stjernesælgeren" handler om en amerikanskagtig tv-sælger, der får marsboerne til at købe tv og derefter alt muligt andet bras.
"De Flyvende Hollændere" handler om Jim og Matt, der er på turnus ved Pluto og lige ved at lave mad, da der driver noget forbi. De skynder sig i en raket og indhenter krystalbjerget eller hvad det nu er. Jim snakker med bjergets datamaskiner, mens Matt går omkring og finder beboerne i søvn eller dvale, men urørlige. Da de er på vej tilbage fortæller Jim at lyset fra den supernova, beboerne flygtede fra, netop nåede Jorden for ca 2000 år siden.
"Hinsides Bjergene" handler om digteren Shonan og hans rødbrune kat Snurbart, der vandrer ud i den marsiske ørken.

Underlige historier. Der er ikke nogen af historierne, der kan lade sig gøre med nutidig teknik og videnskab, Mars er ikke beboelig og man kan ikke bygge en marsraket i baghaven. Tilbage bliver nogle blegnæbbede noveller hvor forfatteren skyder stråmænd ned som han selv har stillet op. Alle historier er comboys og indianere omsat til marssand og det holder bare ikke. "De flyvende hollændere" findes også med titlen "Folket i krystalbjerget" ( )
  bnielsen | Aug 22, 2012 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (2.5)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,107,191 books! | Top bar: Always visible