HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

De wolkeneters by Willy Vandersteen
Loading...
MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
512229,653 (3.7)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Showing 2 of 2
Er valt een mysterieus voorwerp door het dak van Lambiks huis. Barabas ontdekt dat het om een vliegende schotel gaat die door een ruimteschip richting Aarde geschoten werd. Lambik trekt alleen op onderzoek uit en wordt ontvoerd door de vliegende schotel! Er zit niets anders op dan hem achterna te gaan met Barabas’ ruimtekruiser. Ze komen terecht in het wolkenrijk van Kosmo en Kumu waar twee menselijke wetenschappers een rijk vol robots opgericht hebben.
  losloper | Nov 6, 2013 |
Tante Sidonia en de kinderen gaan op een avond op bezoek bij Lambik en Jerom. Plots valt er een mysterieus voorwerp dwars door het dak tot in de kelder, waar het een put slaat. Lambik meldt het aan de politie, maar ze kunnen niets doen. (Waarom zegt me dat iets?) Stiekem maken Suske en Wiske foto´s van het voorwerp in de put. Sidonia besluit bij Lambik te overnachten. In die nacht hoort Lambik vreemde geluiden uit de put komen en ontdekt er olievlekken, die tot Wiskes kamer lopen. Wiske is niet in haar kamer te vinden. In rep en roer gaan ze allemaal naar Wiske zoeken en ontdekken haar huilend. Wat is er gebeurd?
Wiske heeft de foto´s ontwikkeld en ontdekte hierbij, dat haar Schanulleke bij het voorwerp in de put is. Jerom echte herinnert zich, dat Schanulleke weer terug is op haar plaats bij Wiske in de kamer.
Ondertussen komt op bevel van hogerhand het huis van Lambik onder een dikke laag van beton te zitten. Enigszins verbolgen accepteert Lambik het en professor Barabas nodigt hen uit om bij hem te logeren voor de duur tot het onderzoek naar het vreemde voorwerp gestaakt wordt.
Bij de professor aangekomen zien onze vrienden dat het huis en laboratorium van Barabas een vesting lijkt te zijn. Ze gaan vervolgens met een lift de grond in en voordat Barabas kan waarschuwen stapt Lambik uit en... trapt op een mijn. Nu stinkend van woede begint hij Barabas vijf minuten de waarheid te vertellen. Jerom bedaart hem. Ongelukkig begint Barabas zijn geheimzinnig gedrag te verklaren. Hij ontdekte een ruimteschip door zijn telescoop en uit dit ruimteschip komen met grote regelmaat vliegende schotels, die richting Aarde vliegen. Een van hen was te dichtbij en stortte af op het huis van Lambik. Ook was het Barabas, die het huis van Lambik onder beton liet leggen. Lambik trapt alweer op een mijn en is nu ziedend van kwaadheid en gaat weg. Ondertussen vraagt Barabas onze vrienden of ze voor hem in zijn ruimtekruiser onderzoek gaan verrichten i.v.m. het ruimteschip, maar Sidonia wil dit niet.
Om Barabas te pesten, gaat Lambik door een geheime gang naar zijn huis. Bij de put in de kelder ontdekt hij nog meer vlekken en hoort gestommel boven. Enigszins angstig drinkt hij zich moed in en... wordt ontvoerd in een vliegende schotel.
Ongerust over het uitblijven van Lambik gaan Suske, Wiske en Sidonia naar huis en vinden een brief van Lambik, waarin hij zijn plannen uitlegt. Meteen rijden ze naar het huis van Lambik en zien nog op het laatste nippertje de ontvoering. In vliegende vaart rijden ze naar Barabas en die ziet door de telescoop hoe de vliegende schotel met de ontvoerde Lambik het ruimteschip in vliegt.
Nu gedwongen moet Sidonia wel met de ruimtekruiser van Barabas er achter aan. Jerom, die dit voorzag, is al de koffers pakken en krijgt onverwacht bezoek van Theofiel Boemerang, de penetrante handelsreiziger. Jerom wimpelt hem nogal luidkeels af.

De ruimtekruiser begint aan haar tocht door het heelal. Plots gebeuren er geheimzinnnige dingen, zoals een soep die spoorloos verdwijnt! Door onachtzaamheid wordt een wesp door een nieuwe uitvinding van Barabas, de snelgroeier, reuzegroot en bedreigt de crew. Jerom wil het dier vernietigen en gaat naar de bovenetage. Onze vrienden horen beneden een bonk en vinden kort erna de bewusteloze Jerom en de dode wesp. Jerom heeft echter de wesp niet verslagen, maar iemand anders. Dus is er een verstekeling aan boord en die verstekeling is niemand anders als... Theofiel Boemerang, die een profitabel zaakje ruikt.
De ruimtekruiser wordt na een meteorietenregen opgeslokt door het ruimteschip. Onze vrienden worden afgevoerd naar de ontwerpers van het ruimteschip en via een rit komen ze in het wolkenrijk van Kosmo en Kumu. Dit zijn menselijke wetenschappers, die de Aarde ontvlucht zijn en in het wolkengebied twee robotgemeenschappen gesticht hebben. De robots van Kumu volgen alleen de logica, terwijl Kosmo zijn robots een geweten gegeven heeft. In de stad van Kumu vinden onze vrienden Lambik weer terug.
Na een succesrijke afwering van een meteorietenregen komt de grootste bedreiging voor deze gemeenschappen. Theofiel, die het niet kan laten, brengt de robots het handelen bij. Dit is de ondergang voor het wolkenrijk. Onderling verdeeld en in opstand tegen Kosmo en Kumu zijn de robots niet in staat zich tegen de volgende meteorietenregen te beschermen en worden vernietigd. Onze vrienden ontkomen op het laatste nippertje met de beide wetenschappers en Theofiel d.m.v. de ruimtekruiser van Barabas en keren weer terug naar de Aarde.

Bron: http://suskeenwiske.ophetwww.net...
Tekst: Alain Stienen ( )
  Besselina | Mar 20, 2008 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Information from the Swedish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3.7)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3 1
3.5
4 2
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 116,932,841 books! | Top bar: Always visible