HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

De schone slaper by Willy Vandersteen
Loading...
MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
441262,368 (3.6)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Lambik en Jerom gaan op bezoek bij onze vrienden. Tijdens de autorit worden zij vervolg door een geheimzinnige wolk. Een politieagent merkt dit en meldt dit aan Lambik en Jerom. Na een hardnekkige achtervolging geeft de wolk op. Lambik en Jerom komen bij Sidonia aan. De wolk presenteert zich tijdens het eten bij Jerom. Hij wil er meteen achteraan, maar Sidonia laat het niet toe, vanwege de enorme massa aan pudding, die ze extra voor Jerom gemaakt heeft.
Na het eten gaat Jerom de wolk achterna en na een tijd blijkt achter de identiteit van de wolk Lilly te steken.
Lilly is een van de feeën uit De zingende zwammen. Zij wil haar favoriet Jerom eens in actie zien als drakendoder. Jerom meent dat de pudding hem zwaar op de maag ligt en dat hij zodoende droomt. Daarom stemt hij toe. Vanuit de wolk laat Lilly haar toverstaf vallen. Een schel licht verblindt Jerom en half versuft staart Jerom naar gebouwen uit bekende sprookjes.
Prompt komt een slecht gehumeurde draak opdagen en een geweldig gevecht tussen het dier en Jerom is het gevolg. Jerom verslaat het dier, maar moet zich haasten om de toverstaf aan Lilly terug te geven, want een plots begonnen storm rijt het wolkje van Lilly aan flarden. De draak echter geeft zich niet gewonnen en met een zwiep van zijn staart kegelt hij de toverstaf weg. Lilly´s wolk is echter zodanig aan flarden dat ze moet verdwijnen en een nog steeds versufte Jerom achterlaat.
De draak haalt nog eens een keer uit met zijn staart en keilt hem over de bomen weg uit sprookjesland. Met een harde smak landt Jerom op een straat, staat moeizaam op en wordt overhoop gereden door een oude bekende...nl. Theofiel Boemerang.
Deze rijdt hem naar Sidonia toe, waar Lambik niet lang daarna ook verschijnt. De ondertussen weer tot bewustzijn gekomen Jerom vertelt zijn relaas, maar houdt dit alles voor een droom. Sidonia en de kinderen zien dat anders, want Jerom heeft originele Middeleeuwse klederdracht aan.
De dag daarna beginnen de geheimzinnigheden. Dieven dringen het huis van Sidonia binnen en stelen de klederdracht. Onze vrienden komen er in het verdere verloop van het verhaal achter, dat de leider van de dievenbende achter de toverstaf aan zit.
Wiske verliest het licht in haar ogen en dit is het startsein voor onze vrienden om ook naar de toverstaf te zoeken. Wie zal als eerste de toverstaf in sprookjesland vinden? Zal Wiske ooit weer kunnen zien en wie is die geheimzinnige bendeleider?

Bron: http://suskeenwiske.ophetwww.net/
Tekst: Alain Stienen ( )
  Besselina | Feb 7, 2008 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3.6)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3
3.5 2
4 1
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,996,605 books! | Top bar: Always visible