HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Gæster fra Universet by Mark Clifton
Loading...

Gæster fra Universet

by Mark Clifton

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
113,689,591 (4)None
Recently added bybnielsen

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Mark Clifton: Gæster fra universet", "Tom Godwin: Kold beregning", "Henry Kuttner: Mærkelige logerende", "Arthur C. Clarke: På rejse i verdensrummet V".

"Mark Clifton: Gæster fra universet" handler om en mand, der har et arbejdsanvisningskontor. Han er ekspert i at se på folk og gætte deres baggrund, men en dag kommer der en, som han er helt blank på. Manden siger at han hedder Joseph Hoffman og at han er nyuddannet astronom, men han kan ikke noget matematik, så manden spørger ham ligeud om han er fra en fremmed planet. Han sukker og svarer ja, han har været på jorden i flere uger i træning, men først vovet sig ud i verden samme dag. Han forsvinder som dug for solen, men nogle uger senere dukker en høj, mørk mand med et norsk navn op ved arbejdsanvisningskontoret. Han virker så helstøbt og selvsikker at han slet ikke burde have brug for et arbejdsanvisningskontoret, så denne gang er det nok at sige "Det var da pudsigt. Sidst sagde at de hed Joseph Hoffman". Manden sukker igen og afslører at han kommer fra Arcturus og at de har tænkt sig at invadere Jorden. De ser ikke noget problem i det for de formerer sig langsomt og desuden er mennesker ikke værd at bevare. Manden fra arbejdsanvisningskontor indvilger i at hjælpe med at træne de fremmede. Han har dog slet spil i tankerne for han lærer dem at blive idealistiske og gode. Efter endt uddannelse ændrer de planer for invasionen og beslutter at dem, der allerede er ankommet skal blive. De er selvfølgelig dømt til undergang, for hvornår har menneskene sidst tolereret en idealist?
"Tom Godwin: Kold beregning" handler om piloten på en nødforsyningsraket. Han opdager en blind passager og har strenge ordrer til at likvidere vedkommende, men det er en pige, Marilyn Lee Cross på 18 år og han har ikke lyst at smide hende ud af raketten. De når at få radiokontakt med hendes bror, men kort efter er det tid og hun ryger ud gennem luftslusen.
"Henry Kuttner: Mærkelige logerende" handler om Eddie Fraser og hans kæreste Jacqueline, der har lejet et værelse ud til mr Henchard, en knirkende lille mand med et ansigt som skipper Skræks far og med en pudsig evne til at være heldig. Han har et bur med en undulat eller lignende i, men de har aldrig set den og den lyder ikke som en undulat. En dag rejser han væk i en uges tid og beder dem om at holde værelset, men ikke kigge til "undulaten". Det gør de selvfølgelig alligevel. Under klædet er et lille dukkehus, tilsyneladende beboet. Så de giver sig til at pille. De ser aldrig beboerne, men der dukker små mælkeflasker og aviser op på dukkehusets veranda. De bliver ved med at pille, så nogle få dage efter dukker et skilt med "Til leje!" op og dukkehuset ser ud til at være fraflyttet. Da Henchard dukker op, bliver han rasende og siger også op og flytter. Han efterlader dog huset og der flytter nogle nye "alfer" ind, men de er mere sjuskede end Henchards lejere. Det held, de betaler husleje med, er også sjusket held, men dog meget bedre end ingen held.
"Arthur C. Clarke: På rejse i verdensrummet V" handler om raketter, Robert Hutchings Goddard, Hermann Oberth. En trolley på en gnidningsløs jernbane med en mand, der kaster mursten bagud. Rigtige raketter med flydende brændstof, V2. Raketter med sluthastigheder på 1 x udstødningshastigheden, 2 x og 3 x. Den sidste skal have 95% af vægten som brændstof! Og til slut en bemærkning om at raketter faktisk performer bedre uden luft omkring. Der er ikke brug for at have noget at "skubbe på".

Arthur C. Clarkes bidrag er en artikel om emnet, ikke en science fiction novelle. ( )
  bnielsen | Feb 16, 2013 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,644,675 books! | Top bar: Always visible