HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Bad Dreams by Jean-Claude Mézières
Loading...

Bad Dreams (1967)

by Jean-Claude Mézières (Illustrator), Pierre Christin (Author)

Other authors: Evelyn Tran-Lé (Colourist)

Other authors: See the other authors section.

Series: Valérian (0)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
611194,696 (3.78)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Pierre Christin: Forord", "Onde drømme", "Forsideillustration fra et finsk fanzine", "Forsideillustration fra 'Pilote'", "Rummets krigere", "Tilbage til naturen", "Dengang der var mænd til", "Shimballils asteroider", "Gérard Klein: Efterskrift", "Selvportræt".

"Pierre Christin: Forord" handler om at disse små korthistorier viser Jean-Claude Mézières historier lavet uden Pierre Christin. Og om Mézières tegnestil.
"Onde drømme" handler om Galaxity år 2700. Arbejde er noget kun rumtidsagenter og teknokrater bekymres med. Og de er kun nogle få hundreder, Resten kan nyde livet i drømmehusene. Men drømmene er blevet underlige. Chefen for drømmetjenesten, Xombul, har taget et af rumtidstjenesten rumskibe og er forsvundet. Valentin bliver sat på sagen. Han opdager at Xombul har interesseret sig for en troldmand, Alberic, og Valentin tager til den tid. Han kommer i problemer men reddes af en lokal pige ved navn Linda. Xombul har taget magten, overtaget Alberics trylleformler og forvandlet både Alberic og flere af de lokale indbyggere til uhyrer og kæmper. Han når ikke at forvandle Valentin, men Linda bliver til en enhjørning (for man kan ikke forvandle et menneske med en ren sjæl). Med hjælp fra enhjørningen kommer Valentin fri og fanger Xombul. De forvandlede bliver tryllet tilbage, men Xombul undslipper og saboterer Valentins rumtidsfartøj. Linda har opdaget at Valentin er fra fremtiden og så bliver hun også rekruteret til rumtidstjenesten. De får repareret fartøjet og tager til Galaxity, hvor Xombul har skabt kaos ved at forvandle nogle af folkene til uhyrer og ødelægge drømmene for resten. Han er netop ved at blive kronet som kejser, da Valentin og Linda dukker op og sætter en stopper for det. Xombul får fornøjelsen af selv at blive tryllet om til en ulykkesfugl.
"Forsideillustration fra et finsk fanzine" viser Valentin, der er ved at fikse en kindtand på et stort uhyre, mens Linda holder kæberne.
"Forsideillustration fra 'Pilote'" handler om en robot, der fortæller eventyr.
"Rummets krigere" handler om en rod, der får lov at vælge 15 års militærkontrakt i stedet for 10 år i fængsel. Han bliver trænet som kommandosoldat og sendt ud for at tjene Jordens interesser ved at bombe oprørsstyrker og rydde lidt op bagefter. Så bliver han hjemsendt med medalje og bonus og får et godt job og kone og barn og lever som en lidt velnæret bedsteborger i sin hjemby. Historien har egentlig ingen overraskelser og det hele er fortalt og tegnet helt uden ironi. Næsten.
"Tilbage til naturen" handler om en jæger Frank Sunset på jagt efter en Zimba Roula sammen med sin nye robothjælper. Da han endelig finder en Zimba Roula, bliver han selv forvandlet til en og de to parrer sig. Uheldigvis misforstår robotten grunden til at Frank er forsvundet.
"Dengang der var mænd til" handler om en mand, der bander og svovler over at andre tilstedeværende i lokalet ikke har levemåde. Tjah!
"Shimballils asteroider" er et forsøg fra Christin og Mézières side på at bruge "det nye videomedie". Det er sygt arbejdskrævende, 5 måneders arbejde giver 5 minutter video og det her er udvalgt blandt tegningerne til projektet, der blev skrinlagt. Desværre er kommentarerne ikke daterede, så gad vide hvornår det er fra?
"Gérard Klein: Efterskrift" handler om Christin og Mézières som kontinuerte nyskabere. Serien har udviklet sig fra album til album i stedet for at størkne mere og mere som fx Jens Lyn. Farvelæggeren Evelyne Tran-Lé bliver også fremhævet i efterskriftet, fordi baggrundene spiller en stor rolle.
"Selvportræt" viser Mézières, der sidder ved sit tegnebord og siger til en flok uhyrer og rumvæsener at nu må de godt komme frem, for fotografen er gået.

Ok album, men en smule navlepillende. "Onde drømme" er dog det hele værd. ( )
  bnielsen | May 25, 2013 |
no reviews | add a review

» Add other authors (1 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Mézières, Jean-ClaudeIllustratorprimary authorall editionsconfirmed
Christin, PierreAuthormain authorall editionsconfirmed
Tran-Lé, EvelynColouristsecondary authorall editionsconfirmed
Kaukoranta, SoileTranslatorsecondary authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English (2)

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
3 wanted

Popular covers

Rating

Average: (3.78)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3 2
3.5 1
4 3
4.5
5 2

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,056,004 books! | Top bar: Always visible