HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Kvinden der ikke kunne dø by C. L. Moore
Loading...

Kvinden der ikke kunne dø

by C. L. Moore

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
113,689,591 (4)None
Recently added bybnielsen

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "C. L. Moore: Kvinden, der ikke kunne dø", "Frank Belknap Long, Jr.: Flamme-dværgen", "Fredric Brown: Våbnet", "Arthur C. Clarke: På rejse i verdensrummet III".

"C. L. Moore: Kvinden, der ikke kunne dø" handler om Deirdre, en rig og feteret skuespillerinde, der har været ude for en brandulykke, men efter et år er blevet rekonstrueret af dr Maltzer og et hold af læger og modellører og nu er næsten bedre end ny, men altså en robot med en menneskehjerne i. Hendes manager, John Harris, får hende at se for første gang i et år og får et chok. Det er Deirdre, men også Deirdre som robot. Hun er fast besluttet på at optræde igen og hverken professor Maltzer eller Harris kan bestemme over hende. Hendes krop er Maltzers arbejde, men det er jo hende, der bor i den. Han er bekymret på randen af selvmord over om han er dr Frankenstein og Deirdre er et monster. Hun optræder efter ulykken og har stor succes, men tænker også over om hun bevæger sig væk fra menneskene. Glimrende novelle med en åben slutning.
"Frank Belknap Long, Jr.: Flamme-dværgen" handler om bakteriologen Richard Ashley, der opdager en telepatisk lille dværg i sit mikroskop. Den har rejst 400 lysår og er i besiddelse af en meget stærk udstråling der kan dræbe mennesker selv på meget lang afstand. Ashley forsøger at tilintetgøre væsnet, men det har taget forholdsregler og i stedet er det Ashley, der dør en spektakulær død. Hans ven, John, fortæller historien i en tilstand af skræk og rædsel for om 800 år vil dværgens racefæller vende tilbage til Jorden og ødelægge menneskene.
"Fredric Brown: Våbnet" handler om dr. James Graham, videnskabelig leder af et meget vigtigt projekt og samtidig far til en sindssyg søn, Harry. Drengen er 15 år i fysisk henseende, men fire år rent mentalt. En mand, Niemand, kommer på uanmeldt besøg og spørger Graham om menneskeheden er moden til det ultimative våben, Graham er ved at fremstille. Graham svarer at det vigtigste for ham er fremme af videnskaben og Niemand tager høfligt afsked og fortæller at han har givet Harry en gave. Lidt senere finder Graham ud af hvad det er og konkluderer at 'Kun en gal mand ville give en sindssyg en ladt revolver!'
"Arthur C. Clarke: På rejse i verdensrummet III" handler om de enorme afstande i solsystemet. Han skalerer ned først med en faktor 1000 og så med en faktor 1000000. Solsystemet er mestendels tomhed. Hvis vi skalerer Jorden ned til en bordtennisbold, er dens bane 800 m i diameter og Pluto er 16 km fra Solen. Der er flere sjove oplysninger. Tyskernes "Tykke Bertha" kunne have skudt 65 km op, hvis man ellers kunne have vippet løbet så meget. Til sidst lidt om tyngdekraft og hvor meget energi der skal til for at slippe væk fra Jorden.

Arthur C. Clarkes bidrag er en artikel om emnet, ikke en science fiction novelle. ( )
  bnielsen | Feb 16, 2013 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,641,376 books! | Top bar: Always visible