HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Morders marked by Orla Johansen
Loading...

Morders marked

by Orla Johansen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
312,001,085 (3)None
Recently added bybnielsen, bog-frb, skin12

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Danmark, København, ca 1976
En ambassadegidseltagning i København går helt galt og ender i skyderi. En af terroristerne, Kito, undslipper med en lille taske, men bliver kørt ned af en flugtbillist. En receptionsassistent på 43 år, Frits Adrian, samler den op. Og han afleverer den ikke til politiet, selv om han får at vide at tasken er farlig og at han nok skal få en dusør. I stedet gemmer han tasken, først på politistationen og senere i bagagerummet på den bil, en gul Audi, han har presset politiet til at give ham. Han får også 100000 kr på en bankkonto og 50000 kr på en checkkonto og advarer om at det nok ikke holder så længe.
Undervejs får nogle af de overlevende terrorister fat i ham og får ham til at indrømme at han har tasken. Politiet befrier ham dog inden terroristerne har gjort noget værre end at prikke en nål op under en af hans fingernegle. En af efterretningsfolkene John Milton er god til at gætte hvad Frits har i tankerne, men lige lidt for sent. Frits har ikke noget imod sin kone Vibeke, men overvejer alligevel at skifte hende ud. Datteren Solvejg er han mere hengiven overfor, men han trøster sig med at børn alligevel flytter hjemmefra en dag, og så stikker han af hjemmefra. Han køber et hus og finder i nærheden en hytte, der benyttes af motionsløbere og hvor han gemmer tasken.
Milton planter en prostitueret, Bente Nielsen, ved Frits, men selv om hun er god til at styre ham, så opdager han alligevel at hun er politispion og er tæt på at kvæle hende. En af terroristerne kommer forbi for at advare ham om at deres tålmodighed er slut, men Frits skyder ham bare uden at lytte. Solvejg bliver kidnappet og brugt til at afpresse Frits med og det går op for ham at det ikke er så ligetil at bide skeer med terroristerne. En af Frits og Vibekes bekendte, en Maggi Lundberg, har holdt godt øje med dem og fx var det hende, der anonymt fortalte politiet hvor de kunne finde Frits, da terroristerne havde bortført ham i første omgang. Nu kan hun også fortælle politiet anonymt hvor Solvejg holdes fanget og det kommer til en konfrontation hvor både Frits og de to sidste terrorister dør, mens Solvejg overlever uden en skramme. Desværre dør Frits uden at han med en døende mands sidste ord kan fortælle Milton og Denning hvor tasken er. Milton gætter det, men for sent.
Dog er tasken ikke eksploderet og virussen blevet spredt, men Maggi Lundberg har snuppet den og har planer om at fortsætte den afpresning som Frits havde så stor held med i ret lang tid. Sjovt nok afslører hun også at hun var den flugtbilist, der kørte Kito ned i starten af denne affære.
Underholdende, men stærkt usandsynlig historie. En variant af "når skidt kommer til ære" eller "hvad hvis du vandt den store gevinst?" ( )
  bnielsen | Jul 13, 2014 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,058,668 books! | Top bar: Always visible