HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Rejseholdet by Eigil V. Knudsen
Loading...

Rejseholdet

by Eigil V. Knudsen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
312,001,085 (3)None
Recently added bybnielsen, AragornDK, LDaugaard

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Per Kanding: Rejseholdet", "Forord", "Connie og Conny", "Planken ud", "Geisler-sagen", "Volvo-røveren", "To ulykkelige børn", "En mors klage", "Kollega sigtet for drab", "Det vilde Vesten", "Tivoli Costa del Sol", "Snaksaglige og tavse tyveknægte", "Den svage drabsmand", "Våben til Sydafrika", "Drab på Færøerne", "Den begavede pengeskabstyv", "Malene", "Fup med malerier", "To selvmord?", "En sørgmunter historie", "Drama på mørk landevej", "Pyromanen", "Familietragedie", "Afsløret efter sygdom", "Efterskrift - Pligt til at tale sanndt".

"Per Kanding: Rejseholdet" handler om Rejseholdet, oprettet den 23 august 1927 og med udsigt til snarligt 25-års jubilæum.
"Forord" handler om bogens indhold og om at ofrenes identitet ikke er sløret, men gerningsmændenes er. Kig i gamle aviser, hvis det er vigtigt at kende disses navne.
"Connie og Conny" handler om mordet 20 april 1976 på Connie, 16 år, i en vaskekælder i Randers og drabet den 18. august 1971 på Conny, 8 år, i Fensmarksgade i København.
"Planken ud" handler om at kaptajn og styrmand fra Rømø-Sild færgen den 7. juli 1979 blev tvunget til at hoppe i vandet fra færgen.
"Geisler-sagen" handler om drabet på Svend Aage Geisler, 14 november 1968. Morderne viser sig at være far og søn, og ikke ret gode venner bagefter.
"Volvo-røveren" handler om Matti Vilho Olavi Markkanen, der omkring 1968 gennemførte en række personfarlige røverier i Danmark og Norge. Markkanen var godt begavet og planlagde navnlig i starten sine røverier godt, fx en flugtrute, hvor han med vilje brugte en smal og let bil, som kunne køre over en bro, hvor politiets biler ikke kunne komme over.
"To ulykkelige børn" handler om en far, der 22 august 1971 slår sin kone ihjel for øjnene af deres to små børn.
"En mors klage" handler om en drabssag fra juli 1975, hvor en mor til en 39-årig mand klager over at politiet overhovedet har snakket med sønnen.
"Kollega sigtet for drab" handler om et drab i 1969, hvor der er stærke indicier mod en overbetjent fra Ordenspolitiet. Vedkommende har et alkoholproblem og handler tit efter lukketid ved den tobaksforretning, som den myrdede Paula Jensen havde. Men det var ikke ham.
"Det vilde Vesten" handler om en række kvægtyverier i oktober 1978 og frem. De bliver hjulpet af at ikke alle landmænd har mærket alle deres køer. Undervejs i opklaringen bliver der konfiskeret en del kvæg, som det så er politimesterens opgave at få passet.
"Tivoli Costa del Sol" handler om et skudattentat den 26 december 1975, som går ud over den forkerte, nemlig moderen til en mand, der havde stået for et kuldsejlet tivoli-projekt på Costa del Sol.
"Snaksaglige og tavse tyveknægte" handler om nogle tyverisager med udgangspunkt i at politiet den 6 oktober 1970 napper en bil med et pengeskab bag i. Akslen på bilen holdt ikke til det. Den mest snakkesalige af tyveknægtene får nul rabat af dommeren og da de et par år senere støder på ham igen, er han tavs som en østers.
"Den svage drabsmand" handler om Jacob Brølling-sagen, som også Poul Ørum havde fat i. Det var sikkert den rigtige der blev dømt for drabet på Else Gregersen den 13 juli 1975, men han var ikke ret kvik i hovedet og skiftevis tilstod og trak tilståelsen tilbage.
"Våben til Sydafrika" handler om våbensmugling til Sydafrika med danske skibe, specielt Tine Maru, alias NEMA. Det kunne nemlig skifte navn med en malerrulle, fordi man valgte de fire midterste bogstaver i skibsnavnet som alias.
"Drab på Færøerne" handler om et drab på en grønlænder. To færøske knægte på 19 og 21 år skar halsen over på en fuld grønlænder.
"Den begavede pengeskabstyv" handler om en fangeflugt i 1974, hvor en dygtig tyveknægt lavede kopier af fængslets nøgler vha dåseblik og lidt lim.
"Malene" handler om en lille 9-årig pige, Malene Rose Hansen, der blev mishandlet og dræbt af Frede Jensen, der i forvejen var kendt af politiet for mangt og meget.
"Fup med malerier" handler om en signatur H. Dahl, der blev til I. C. Dahl og om et maleri af Sejlskibe i Kanalen, heriblandt Skagen Rev Fyrskib og fra 1819, hvor fyrskibet er fra 1879. Kunsthandleren fra Bryrup har fuppet en nyrig fabrikant, men blev dømt for 15 bedrageriforhold selv om han bedyrede sin pure uskyld.
"To selvmord?" handler om en mand, hvis første og anden kone begge skulle forestille at have begået selvmord ved hængning. Men det lignede det nu ikke ved nærmere eftersyn.
"En sørgmunter historie" handler om en ung ikke-for-smart fyr, der havde startet en tv-forretning, men uden at kunderne ligefrem løb indgangsdøren ned. I stedet lavede han falske afbetalingskontrakter og brugte dem som sikkerhed hos lånehajer. Ikke så smart, men politiet hjælper ham med at få lidt styr på bogholderiet igen. Til gengæld undrer de sig over hvor han fik navnene til sine fupkontrakter fra. En dag gik de sammen henover kirkegården og så sagde han pludseligt: Ja, Knudsen... her ligger så alle mine købere!
"Drama på mørk landevej" handler om en drabssag fra marts 1965, hvor en ung drabsmand hurtigt bliver fanget, fordi den lokale biografkontrollør har øjnene med sig.
"Pyromanen" handler om en pyromansag fra 1963/1964. Pyromanen ser ud til at brænde stråtækte gårde af og også gerne en halmstak i nærheden. En storstilet overvågning af området giver pote og en gammel kending af retssystemet ryger tilbage i psykopatforvaring.
"Familietragedie" handler om en sag fra 31. januar 1969, hvor syv lig bliver fundet på en landejendom i Hee ved Ringkøbing. En hel familie med far Søren på 49 år, mor Gudrun på 38 år og Anton 16 år, Egon 15 år, Jens Kristian 15 år, Holger 11 år og Ole på 7 år. En slægtsgård, der stille var gået ned ad bakke med, siden Søren overtog den. Bygningerne er faldefærdige og dyrene snavsede, men dog fodrede for nylig. Søren har begået selvmord efter at have dræbt de andre, men først tre dage efter!
"Afsløret efter sygdom" handler om en langfingret sparekassedirektør. Der er flere fif til hvad en opmærksom revisor bør kigge efter.
"Efterskrift - Pligt til at tale sandt" handler om et tasketyveri, hvor forfatteren helt ureflekteret kolporterer sin kvababbelse over at anklagede ikke har pligt til at tale sandt, men at vidner har.

Hmm, jeg kan vist bare ikke lide den distance, forfatteren sikkert er nødt til at have til stoffet. ( )
  bnielsen | Mar 2, 2013 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 120,843,358 books! | Top bar: Always visible