HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

L'Etoile du désert, tome 2 by Stephen…
Loading...

L'Etoile du désert, tome 2

by Stephen Desberg, Enrico Marini

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
141683,257 (3.5)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

USA, Kansas, Topeka, ca 1870
Matthew Montgomery er en midaldrende og højtstående embedsmand i det amerikanske forsvarsministerium. Hans kone og hans datter er begge blevet brutalt voldtaget og myrdet. Sporet har ført ham til Topeka, Kansas og endda et stykke længere. Helt derud hvor der ikke er mere jernbane at køre på, fordi man stadig er ved at bygge den. Han har kun navnet Jason Cauldray at gå efter og herude er det Cauldray, der ejer både byen og loven.
Cauldray ser ud til at nyde prærien og det frie liv, samtidigt med at han står i spidsen for bygningen af jernbanen. Fx har han på et tidspunkt for længe siden skudt en fredelig bonde, der lige havde bygget et hus og håbet på at kunne finde sit udkomme, når jernbanen kom. Bondens dreng fik dog lov at leve, men huset brændte Cauldray ned til grunden.
Eneste måde at få mere at vide på er ved at spørge luderne, men det er også farligt. Luderen Wakita ved etellerandet og ved at betale hendes ildelugtende alfons Skeritt 100 dollars får Matthew lov at gøre hvad han vil med hende.
Bagefter fortæller Matthew hende sin historie og hun fortæller ham om Cauldrays bande, alfonsen Skeritt, håndhæveren Delling, bødlen Lorrimer, bogholderen Hartmann og saloonbestyreren Shimm. Hun fortæller også om Cauldrays baggrund om en streng og religiøs far, der spiste piller for ikke at dø. Cauldray har stadig nogle af pillerne, men de hjælper ikke dem han har skudt så meget.
Delling dukker op og synes det er mærkeligt at Matthew spørger så mange om Cauldray, så han vil tage Matthew med til en lille snak. Wakita stikker Delling ned og gør jobbet færdigt, inden hun smider kniven til Matthew. Så er spillet igang. Enten får Matthew slået Cauldray, Skeritt og Lorrimer ihjel, eller også er han selv dødsens.
Der opstår lidt skærmysler, fordi en lille funktionær Shagott fortæller Cauldray at jernbaneselskabet har lugtet lunten og vil komme og kigge i Cauldrays pengeskab efter et dokument, der er forsvundet i Washington. Lorrimer kvæler Shagott med de bare næver og Matthew skyder ham derefter ned. Jason prøver en af sine piller, men de virker heller ikke på Lorrimer. Han er stendød.
En eftersøgning går i gang efter Matthew, men det lykkes ham at komme rundt om Shimm og drukne ham i et hestetrug. Siden hugger han Lorrimers hest og rider efter Cauldray
Han finder Cauldray i et hus, hvor han holder sine ludere. Desværre finder Hartmann også Matthew, så en lille snak udspiller sig på Cauldrays præmisser. Matthew fortæller at han intet har at gøre med den forsikringssvindel som Cauldray har planer om og Cauldray fortæller til gengæld at det var Skeritt og Lorrimer, der var i Washington og ikke ham selv. Det kommer til skyderi og Hartmann dør, mens Matthew bliver såret og må flygte ubevæbnet. Cauldray finder Matthew oppe ved luderne og er ved at ville skyde, da luderne angriber ham og slår ham ihjel.
Matthew forfølger Skeritt og ender med at såre ham dødeligt, men ikke så han dør straks for han vil vide hvorfor hans kone og datter er død. Det vil Skeritt med glæde fortælle. Ørkenens Stjerne er den eneste luder, Skeritt nogensinde har elsket og hun hængte sig fordi hendes stamme blev forvist fra deres område. Det dekret var underskrevet af Matthew Montgomery og derfor tog Skeritt en grusom hævn over ham.
Skeritt dør af sine sår og Matthew hanker op i Wakita og tager væk. Wakita var søster til Ørkenens Stjerne. Da de kommer til hendes land, beslutter Matthew sig til at slå sig ned der sammen med hende, selv om der allerede er godt med nybyggere i området. Fortiden kommer ikke tilbage igen.
Men Matthew og Wakita kan måske blive lykkelige der.

Glimrende tegneserie om at slå en hel masse mennesker ihjel for at finde sig selv og bygge en hytte i naturen. ( )
  bnielsen | Dec 2, 2014 |
no reviews | add a review

» Add other authors (1 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Desberg, Stephenprimary authorall editionsconfirmed
Marini, Enricomain authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,413,768 books! | Top bar: Always visible