HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Twee toffe totems by Willy Vandersteen
Loading...
MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
422273,462 (3.6)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Showing 2 of 2
Als Lambik en Suske en Wiske het niet meer met elkaar kunnen vinden, zorgt professor Barabas voor een oplossing: in de Canadese geschiedenis bestonden er twee totems die de verdraagzaamheid tussen jong en oud konden verbeteren. Barabas flitst hen erheen en na heel wat hindernissen komen ze bij de totems Wasik-Maral en Wasik-Nogmar terecht. Kunnen zij ervoor zorgen dat Suske en Wiske zich weer verzoenen met Lambik?
  losloper | Nov 6, 2013 |
Tijdens een koude winter heeft Lambik problemen met de centrale verwarming en gaat bij Sidonia logeren. Sidonia heeft last met de kinderen en Lambik wil dat regelen. Suske en Wiske protesteren tegen alles en Lambik is nu hun "vijand". Plots begint Schanulleke zich ermee te bemoeien en hierna begint alles uit de hand te lopen. Het huis van Sidonia begint op een slagveld te lijken. Schanulleke brengt hen naar professor Barabas. Hij zou volgens Schanulleke de oplossing voor het probleem hebben. Inderdaad weet professor Barabas te berichten, dat er in de vroege geschiedeis van Canada een Indianenstam geleefd heeft waar twee totems de oplossing kenden voor de onverdraagzaamheid tussen jong en oud.
De kinderen, Jerom en Lambik laten zich verkleed als trappers naar het verleden flitsen. Aangekomen krijgen ze het meteen aan de stok met de hun vijandelijk gezinde Indianenstam der Iroknizers. De aanval der Iroknizers heeft onze vrienden uit elkaar geslagen. De kinderen drijven op een boomstam de rivier af. Lambik ligt bewusteloos aan de rivieroever en Jerom zoekt tevergeefs zijn vrienden in het woud.
Weer tot bewustzijn gekomen redt Lambik een Indiaans meisje van een woeste eland en komt terecht bij de stam der Dollem Inas. Hier zijn vrouwen de baas. Lambik begint zich op te werpen voor de mannen in deze stam. De hoofdvrouw, sachemes Zware Geit is dit een doorn in het oog. Lambik moet rennen voor zijn leven en valt tijdens zijn vlucht in een ravijn. Hij wordt opgevangen door Jerom.
Ondertussen helpen de kinderen een ziek Indiaans meisje van de stam der Mojicanen. De zielsgelukkige moeder houdt Schanulleke voor een amulet. De jaloerse medicijnman voelt nattigheid en voelt zich door Schanulleke bedreigd. Hij mobiliseert enkele mannen die ervoor moeten zorgen dat Schanulleke in zijn bezit komt. Wiske wil nu Schanulleke verstoppen en loopt zich tegen een boom bewusteloos. De valse medicijnman bindt Schanulleke aan de martelpaal en wil het poppetje met een tomahawk vernietigen. op het laatste nippertje wordt Schanulleke gered door de verbolgen vrouwen der Mojicanen.
De medicijnman ziet zijn fouten in en wijst de kinderen de weg naar de twee totems. Zij treffen hierbij Lambik en Jerom. Meteen ontstaat er weer ruzie tussen de kinderen en de ouderen en het ontaardt in een wedstrijd tussen de twee kampen. Na diverse gevaarlijke avonturen komen de vier gelijktijdig aan bij de twee totems. De ene heet Wasik - Maral en de andere Wasik - Nogmar. Ze staan elk op een berg en kunnen alleen vragen beantwoorden als ze verenigd zijn. Jerom weet hierop raad en de twee totems zijn nu gelukkig verenigd. De vier krijgen nu het antwoord en tevens een wijze raad. Vervolgens vliegen de twee totems op een wolk naar de Eeuwige Jachtvelden.
Daarna worden onze vrienden naar het heden geflitst en onze vrienden zijn weer verzoend. Tante Sidonia biecht de kinderen dat zij het was die Schanulleke liet spreken. Zij vindt namelijk dat de wereld gerust mag veranderen.

Bron: http://suskeenwiske.ophetwww.net/
Tekst: Alain Stienen ( )
  Besselina | Mar 1, 2008 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3.6)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3 1
3.5 1
4 1
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,677,493 books! | Top bar: Always visible