HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

De nare varaan by Willy Vandersteen
Loading...

De nare varaan (1974)

by Willy Vandersteen

Other authors: See the other authors section.

Series: Suske en Wiske (153), Finn och Fiffi (36)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
431267,810 (3.5)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Sidonia voelt zich eenzaam! Lambik voelt de nattigheid en wimpelt haar af met de compromis, dat hij raad gaat zoeken bij hun geestelijke vader, Willy Vandersteen. Hij is net terug van een wereldreis en heeft o.a. het eiland Komodo bezocht. Op dit eiland leven reusachtige hagedissen en volgens de legenden zijn het betoverde prinsen. Sidonia is echter niet te troosten uit louter eenzaamheid en Lambik laat haar een foto zien van zo een hagedis. Hierbij raakt ze overstuur en wordt in een ziekenhuis met een zware inzinking opgenomen.
Lambik, Suske en Wiske gaan hierop naar Indonesië om zo een varaan te vangen in de hoop, dat deze varaan werkelijk een prins is en zodoende Sidonia zou kunnen genezen.
Op het eiland Komodo aangekomen werkt een geheim genootschap onze vrienden tegen. Ze willen niet, dat een prinselijke Komodo-varaan op het vaste land komt, want dan zou hun genootschap opgelost worden.
Na enige avonturen op Komodo brengen onze vrienden, ondanks de tegenwerking van het genootschap, een varaan mee. De voorspelling komt uit en het genootschap wordt opgerold.
Thuis in België worden Sidonia en de varaan aan elkaar voorgesteld, maar het is niet liefde op de eerste blik, bij zoveel wederzijdse lelijkheid.
Sidonia geeft niet op en vraagt professor Barabas om raad. Hij raadt haar aan bij volle maan rond een heksenkring, een cirkel gevormd door paddestoelen, te dansen en dan zal de varaan een prins worden.
Onbewust laten Lambik en Wiske de varaan en Sidonia merken, dat zij hen lelijk vinden. Ontzet hierover smijt Sidonia Lambik het huis uit. De varaan meent nu, dat hij de oorzaak van alle ellende is en vlucht. Tijdens zijn vlucht brengt hij de streek in rep en roer. Door zijn enorme grootte denkt iedereen, dat hij een monster is. Alleen in een geestig verwarde man, die geen verschil ziet tussen mooi en lelijk, vindt hij een vriend. Die wordt echter na een tijd opgepakt en de varaan staat er weer alleen voor.
Sidonia gaat op de zoek naar de varaan, nog steeds in de hoop, dat hij een betoverde prins is. Ze vindt hem en in een bos en ziet daar ook een heksenkring uit paddestoelen maar valt daarbij door uitputting in slaap. De varaan gaat hierna weg en wordt aangereden door een auto.

Het leger wordt hier op gealarmeerd en wil het "monster" liquideren. Jerom, Lambik, de kinderen en Sidonia grijpen in en verhinderen dit. Na de succesvolle redding van de varaan krijgen onze vrienden door een inwoner, nl. de tovenaar, van het eiland Komodo de melding, dat de varaan gedwee meeging naar België, omdat zijn kroost in de dierentuin van Antwerpen zit en hij hen nog eens wilde zien.
De varaan en de tovenaar gaan weer terug naar Komodo. Sidonia is wel ontgoocheld, maar houdt zich dapper en gaat regelmatig op bezoek naar de zoo van Antwerpen om de kinderen van de varaan te bezoeken.

Bron: http://suskeenwiske.ophetwww.net/
Tekst: Alain Stienen ( )
  Besselina | Mar 19, 2008 |
no reviews | add a review

» Add other authors (1 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Willy Vandersteenprimary authorall editionscalculated
Geerts, PaulAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 3
3.5
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 125,333,231 books! | Top bar: Always visible