HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

De kwaaie kwieten by Willy Vandersteen
Loading...

De kwaaie kwieten

by Willy Vandersteen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
211495,208 (3.63)None
209 (1) @Arnhem (1) bande dessinée (1) Barabas (1) BD (1) children (1) comic (1) comic books (1) comics (4) Dutch (2) ebook (1) fiction (2) humor (2) illustrated (1) jb (1) Jerom (1) Lambik (1) NL (1) paperback (1) read (1) Sidonia (1) Standaard Uitgeverij (1) strip (4) stripboek (2) strips (1) stripverhalen (1) Suske (1) Suske en Wiske (4) unchecked (1) Wiske (1)

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Vanuit zijn geheime basis, ergens diep in de jungle van de Amazone, onderschept Krimson met een van ruimtesatelieten een geheimzinnig ruimteschip. Het ruimteschip wordt naar zijn basis gebracht en de inhoud van het mysterieuze ruimteschip verdwijnt in een cel. Krimsons misdadig brein begint op volle toeren te werken. Hij wil met de inhoud van dat ruimteschip geld verdienen.
Plotseling wordt de gehele aarde in duisternis gehuld. Krimson raakt hierdoor in paniek en laat professor Barabas ontvoeren, waarvan hij verwacht dat deze hem helpt met zijn probleem.
Ondertussen komt vanuit het oneindige heelal een ander ruimteschip.
Terwijl Krimson Barabas duidelijk maakt, waar het om gaat nadert het nieuwe ruimteschip onze planeet. Krimson raakt in paniek en schiet het ruimtevaartuig met een van zijn lasers neer.
Barabas ziet hierdoor de kans zijn vrienden te verwittigen en verklaart dat het afgeschoten ruimteschip bij de wateren rond Bonaire, één van de A.B.C.-eilanden, is neergestort. Lambik, Suske, Wiske en Jerom gaan onmiddelijk op weg naar Bonaire.
Niet lang daarna vinden ze op de bodem van de wateren rond Bonaire het ruimtevaartuig, maar ze worden door opgeslokt door het schip.
Onze vrienden maken nu kennis met de bemanning van het ruimteschip, het zijn de Kwieten! ... en ze zijn op zoek naar hun soortgenoten, die door Krimson zijn gekidnapt.
Onze vrienden vormen een alliantie met de Kwieten en met een vaartuig van de nieuwe bondgenoten komen ze terecht in de jungle van de Amazone. Na een tijd komen ze met het vaartuig niet verder en gaan te voet verder. Na enkele hachelijke, maar ook komische avonturen mat o.a. de plaatselijke fauna van de Amazone ontdekken ze de geheime basis van Krimson.

Door de verduisteringseigenschap der Kwieten en de ongelooflijke kracht van Jerom bevrijden onze vrienden professor Barabas en ook de andere gevangen genomen Kwieten uit de klauwen van Krimson.
Onze vrienden vernietigen de geheime basis van Krimson en de Kwieten verlaten onze aarde. Door zijn nederlaag is Krimson gek geworden en daarom liet Lambik hem gaan.

Bron: http://suskeenwiske.ophetwww.net/
Tekst: Alain Stienen ( )
  Besselina | Apr 26, 2008 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
1 avail.

Popular covers

Rating

Average: (3.63)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5 1
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,724,032 books! | Top bar: Always visible