HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

De begeerde berg by Willy Vandersteen
Loading...

De begeerde berg (1994)

by Willy Vandersteen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
211495,208 (5)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Na het avontuur met De bezeten bezitter zijn de Boemerangs aan lager wal geraakt. Theofiel werkt als knecht op een boerderij en Celestien, zijn vrouw, als meid op die zelfde boerderij.
Plots stopt er er een grote Rolls Royce voor de boerderij. Een man met regenmantel en hoed stapt uit en wil met Theofiel zaken doen. Theofiel hapt onmiddelijk toe en moet binnen een week iets in de Alpen afleveren. Daarna stapt de onbekende in zijn wagen en de chauffeur rijdt in volle vaart weg.
Ondertussen landt in de tuin van Sidonia een luchtballon. In de korf van de ballon zit een vreemd kereltje dat steeds de woorden van achter naar voren uitspreekt en Sidonia de haren van het hoofd eet. Na een opulent maal begint het mannetje, Pufke genaamd, te vertellen.
Pufke hoort bij een volkje dat zichzelf milieumannetjes noemt. Ze worden geleid door een koning en hebben zich in de Alpen gevestigd om er voor het milieu te zorgen en verplaatsen zich via luchtballonnen. Sinds korte tijd worden er echter op de top van de Mont Blanc vreemde geluiden gehoord, alsof er zware machines bezig zijn. Niet alleen dat, er verdwijnen steeds meer van die milieumannetjes. Op het moment is ca. de helft van het volk van de milieumannetjes verdwenen.
Pufke komt nu bij onze vrienden om hulp vragen. Onze vrienden happen gretig toe en niet lang daarna zijn ze in een drietal luchtballonnen op weg naar de Alpen.
Theofiel probeert ondertussen onder levensgevaar de bestelde diepvriezers in een truck naar de top van de Mont Blanc te rijden. Jerommeke, niet ver daar vandaan, wil zijn lichaam in topconditie te krijgen en springt van berg tot berg.
Tijdens één van die onverwachte plensbuien op de Mont Blanc dreigt Theofiel met zijn truck van de berg af te glijden. Jerom ziet dit en grijpt zonder te aarzelen in en krijgt de truck weer terug op de smalle bergweg. Jerom en Theofiel ontmoeten elkaar nu en beginnen meteen te ruzieën.
Plots zijn ze omringd door kleine, kaalgeschoren, blauwe mannetjes die spuitbussen op hun ruggen dragen. Niet lang daarna zijn Theofiel en ook Jerom ingevroren en worden ze samen met de diepvriezers uit Theofiels truck afgevoerd.

Inmiddels bereiken de drie luchtballonnen met Pufke en onze vrienden de Mont Blanc. Door een stommiteit van Lambik stort hij met zijn ballon neer en landt met blutsen en builen in een bos. Niet ver er vandaan vindt hij een wrak van een deltavlieger. Hij bouwt het wrak weer op en spant er het doek van zijn ballon erover om er mee te kunnen vliegen. En... zie aan! Het lukt! Lambik start de achtervolging om zijn vrienden in te kunnen halen.
Suske, Wiske, Pufke en Sidonia vliegen ondertussen over de plaats waar Jerom en Theofiel door de kaalgeschoren blauwe mannetjes werden gekidnapt. Ze ontdekken er nl. de leeggeroofde truck. Prompt worden ze door de kleine mannetjes aangevallen die met ijspegels naar de ballonnen schieten. De ballonnen storten neer en meteen worden onze vrienden bestookt door de kleine kereltjes. Lambik duikt nu op als redder in de nood en de mannetjes vluchten voor deze losgelaten furie.
Pufke denkt dat deze kaalgeschoren blauwe mannetjes zijn verdwenen soortgenoten zijn. Hij brengt hen aansluitend via een geheime ingang in de berg naar zijn koning. De koning legt de toestand nog eens uit en hierna starten onze vrienden hun onderzoek.
Ze ontdekken dat hun aartsvijand nr. 1, Dr. Krimson, er achter steekt. Hij heeft de op een na hoogste berg in de Alpen gekocht (de Mont Blanc was nl. niet te koop) en omdat hij het niet verkroppen kan dat hij niet de hoogste berg van Europa heeft wil hij de top van de Mont Blanc opblazen! Om dit doel te bereiken heeft hij de diepvriezers nodig. Hij brainwashed de hersenen van de milieumannetjes en met de diepvriezers houdt hij het verstand van de kereltjes op nul. Het zelfde lot wacht nu Lambik, Wiske, Jerom en Theofiel. Suske, onopgemerkt door Krimson en zijn blauwe mannetjes, grijpt in en bevrijdt ze allemaal.

Terug bij de koning besluiten ze de plannen van Krimson te verijdelen.
Een paar uren later wil Krimson zijn plan tot uitvoering brengen. Achiel brengt nog een fluitje champagne om dit te vieren. Ondertussen halen Lambik en Jerom de dynamietstaven in de bergholtes van de Mont Blanc weg en Jerom stopt ze in de diepvriezers waar de andere gebrainwashde milieumannetjes in huizen.
Krimson drukt op de ontsteker en tot zijn ontsteltenis gebeurt er niks! Hij ziet Lambik op zch afkomen die hem een telegeleide ontsteker geeft. Krimson vraagt zich wel af waarom Lambik hem helpt maar drukt toch op de knop.
Met een geweldige ontploffing vliegen de diepvriezers in de lucht en Krimson weet nu dat hij bedrogen werd door Lambik. Hij vlucht en wil van zijn bergtop af d.m.v. een laser de top van de Mont Blanc af schieten. Onze vrienden en de milieumannetjes weten dit plan te verijdelen door de luchtballonnen en bestoken het huis van Krimson met bommen.
Krimson is nu verslagen en krijgt als straf van de koning samen met Achiel, zijn butler, de taak om de natuur in de Alpen schoon te houden. ( )
  Besselina | Feb 29, 2008 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
1 avail.

Popular covers

Rating

Average: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,143,913 books! | Top bar: Always visible