HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

De verraderlijke Vinson by Paul Geerts
Loading...

De verraderlijke Vinson (1996)

by Paul Geerts

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
151647,891 (4)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Jerom is samen met de bekende bergbeklimmers R.Udy en H.Erman op expeditie in de Antarctica om daar de hoogste berg, de Mount Vinson, te beklimmen. Overal in België wordt al voortijdig het succes gevierd. Plots verdwijnen de drie spoorloos en vanwege het slechte weer op het Mount Vinson-massief kan men nog niet met zoeken beginnen. Lambik, Suske en Wiske pikken dit niet en gaan meteen op weg richting Antarctica.
In Patriot Hills aangekomen laten zij zich naar het basiskamp nabij het Mount Vinson-massief vliegen om van daaruit per hondenslee op zoek te gaam naar Jerom en de twee bergbeklimmers.
Tijdens de tocht merkt Wiske, dat zich in haar reistas een verstekeling schuil houdt. Het is... Tobias, het kleine hondje uit Het hondenparadijs en andere avonturen. Lambik, altijd in oorlog met het diertje, verdiept zich in zijn "vreugde" hier over.
Na een tijd vinden ze het in flarden hangende camp van Jerom en de twee bergbeklimmers. Suske ontdekt het dagboek van H. Erman, waarin staat dat Jerom het succes van de expeditie wil melden, maar plotseling houdt de berichtgeving met een geweldige inktklad op. Wat is er gebeurd?
Ondertussen beginnen Tobias en de andere sledehonden door te draaien, schijnbaar van angst, maar... waarom?
Lambik besluit ter plaatse de tenten op te slaan om te overnachten, wat goed is want een vreselijke sneeuwstorm ontlaadt zich over onze vrienden. Ondanks de storm blijven de sledehonden doordraaien en eerst anderhalve dag later, nadat de sneeuwstorm geluwd is, zijn de honden stil.
Wiske gaat nu naar buiten en valt van schrik flauw. Suske, Lambik en Tobias komen nu ook naar buiten en ontdekken tot hun ontzetting, dat de honden verscheurd en opgevreten zijn! Welk wezen op Antarctica is hiertoe in staat?
Onze vrienden gaan met angst in hun hart verder en merken niet dat zij door iets onder de sneeuw gade worden geslagen.
Aan het einde van de dag slaan ze weer hun tenten op en midden in de nacht merkt Tobias, dat er buiten iets aan de hand is en gaat voorzichtig poolshoogte nemen. Hierbij raakt hij steeds verder verwijderd van de tent. Wiske merkt dit en gaat op zoek naar Tobias, komt in een sneeuwstorm terecht en verdwaalt. Door toeval stuikelt ze over de ingesneeuwde Tobias. Ze proberen nu de weg terug naar de tent te vinden. Tevens houdt de sneeuwval langzaam maar zeker op en ze kunnen weer normaal zien.
Plots horen ze hoefgetrappel. Voorzichtig gaan de twee kijken waar het vandaan komt en zien tot hun ontsteltenis een kudde reusachtige oerwezens met mummie-achtige mannen op hun rug op zich afkomen. Snel verstoppen ze zich. Deze griezelige wezens overvallen de tent waarin Lambik en Suske zich bevinden en voeren hen gevankelijk af. Wiske en Tobias achtervolgen Lambik, Suske en de griezelige ontvoerders maar raken door een plots optredende sneeuwstorm de weg kwijt.
De plaatselijke fauna, zoals pinguins en een bultrug, helpen de twee weer de weg terug te vinden. Wiske en Tobias bereiken uiteindelijk hun doel, maar worden gescheiden. Wiske wordt nl. ook ontvoerd door die wezens op hun sauriërachtige reptielen.
Nu is de beurt aan Tobias om ongezien de onderaardse basis binnen te dringen. Hij weet de bewaker te verschalken en komt zo naar binnen.
Ondertussen komen Wiske, Lambik en Suske te weten, wie hier achter steekt. Het is nl. een oude vijand van hen...Savantas!
Via genetische manipulatie is het Savantas gelukt een leger op te bouwen uit mutanten en lystrosauriërs. Hij wil nu de wereld veroveren. Hij heeft echter een probleem; door het voortdurende dupliceren is de kwaliteit van zijn mutanten achteruit gegaan en moet hij alles verversen en dat kan alleen maar door vers bloed! Daarvoor heeft hij het bloed van Jerom en de twee bergbeklimmers nodig. Savantas heeft Jerom een slaapmiddel gegeven en samen met de twee bergbeklimmers opgesloten in een cel. Lambik en de twee kinderen zullen als voedsel voor de sauriërs dienen.
Tobias, verder doorgedrongen in de basis, ontdekt de cel van Lambik , Suske en Wiske. Wiske vraagt naar de sleutel van de cel. Tobias gaat op zoek en komt in de dupliceermachine terecht. Daardoor ontstaan honderden Tobiassen. Deze nemen de sleutel van de cipier af en bevrijden onze vrienden. Daarna gaan de honden op Savantas en zijn mutanten af.
Jerom, bij wie het slaapmiddel uitgewerkt is, breekt uit de cel en begint de sauriërs op te ruimen. Savantas ziet het hopeloze van de situatie in en "beamt" zich weg naar een onbekende bestemming, niet zonder een vernietigingssysteem op gang te zetten. Onze vrienden ontkomen en vieren het succes van de expeditie in Patriot Hills. ( )
  Besselina | Apr 26, 2008 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,410,484 books! | Top bar: Always visible