HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Melancholia I-II : roman by Jon Fosse
Loading...

Melancholia I-II : roman

by Jon Fosse

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
10None1,265,087NoneNone

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

No reviews
VI begynder med lyset og de store landskaber og ender med mavekneb på et lille, mørkt lokum. Vi begynder med det bølgende, lyse hår ned over Helenes femtenårige nakke, fyldt med kærlighed og seksualitet af den fineste, mest eksplosive slags og ender på en galeanstalt med hysterisk onani og tvangsforestillinger om, at alle kvinder er ludere. Vi søger endog lyset gennem Jesus Kristus og finder det til allersidst - i et dødt fiskeøje.
Der er ikke så lidt sjælelig kamikaze i Jon Fosses roman om landsmanden, den store norske maler Lars Hertervigs liv (1830-1902), der nu er kommet på dansk i Karsten Sand Iversens fortræffelige oversættelse. Fosse fører os i Melancholia I-II ind i kunstnerens kaotisk, skabende univers, set gennem lysmesterens altfangende øjne og grænsepsykosens paranoiske briller. For lige bag øjnene lurer mørket, den melankoli, der bliver Hertervigs diagnose og romanens titel.
added by 2810michael | editWeekendavisen, Liselotte Wiemer
 
Melancholia I-II er en spændende og ganske utraditionel biografi- og kunstnerroman ... Handling eller plot er langt fra Fosses drivmiddel. Romanens kraft ligger derimod i et unikt sprogarbejde. Melancholia I-II former sig som en lang tankerække, en stream-of-conscoiusness hvor evindelige gentagelser afdækker personernes indre verden ... (og) fastholder læseren i et jerngreb ... Og så er det en fornøjelse at læse bogen på dansk. Karsten Sand Iversen har gjort et kæmpearbejde med at oversætte til et mundret dansk.
added by 2810michael | editStandart, Bodil Nohwü Nielsen
 
Jon Fosse skaber et helt særligt rum i Melancholia. Han formår at drive sproget derhen, hvor det egentlig ikke rækker, og hvor der ikke kan tales. Det er en speciel stemme, der taler, og et specielt rum der skabes. Sådan er det bare. Det er virkeligt godt.
added by 2810michael | editVindfanget, Allan Sortkær
 
Den kom 1995-96 i Norge og er nu fordansket af den uhyre sprogsikre Karsten Sand Iversen, der overfører denne nynorske, hallucinatoriske prosa til et ikke mindre musikalsk forførende indre-ydre sprog fra den norske vestlandskyst.
Jon Fosse følger givetvis de få ydre data i Lars Hertervigs sådan set handlingsløse liv, men det indre roterende tanke-, stemnings- og billedkaos tiltager sig en sådan magt, at bogen læses som en romanfiktion, et sprogligt kunstværk, der bliver sin egen autonome størrelse, en kværn, der maler sine ofre, så skøn musik opstår.
added by 2810michael | editInformation, Torben Brostrøm
 
Romanen er i kraft af sin originale skrivemåde til tider enerverende, men umulig at lægge fra sig, fordi Fosses stil går under huden og nægter at slippe sin læser, før han er helt sikker på, at vi er der. I hovedet, ikke på John Malkovich, men på Hertervig, Vidme og Oline. Det er et virkeligt kunststykke.
added by 2810michael | editFyens Stiftstidende, Mogens Damgaard
 
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English (1)

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 132,525,102 books! | Top bar: Always visible