HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Aschehougs store fiskebok : alle norske…
Loading...

Aschehougs store fiskebok : alle norske fisker i farger

by Per Pethon

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
10None880,191 (5)None
biology (1) dyr (1) dyreliv (1) F-19-1 (1) fisk (2) handbook (1) hardcover (1) hav (1) Leksikae (1) nature (1) Norwegian (1) science (1) Sjø (1) sjø og kyst (1) Velskreven (1)

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

No reviews
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Fiskelitteratur handler for en stor del om hvordan man fisker, enten det er opplevelser som skildres, erfaringer som formidles eller teknikk som forklares. All verdens utstyr og teknikk hjelper deg likevel lite dersom du fisker på feil sted, til feil tid eller med feil agn
Kunnskap om de ulike fiskeartene er ofte helt avgjørende dersom du skal lykkes. Skal du forsøke deg på en ny art, bør du først vite hvor den lever og hva den spiser, da har du større sjanser for å velge riktig fiskeplass og velge riktig metode. Mange sliter også med å artsbestemme fangsten. Er det sei eller lyr som har en buet sidelinje? Er det stam eller vederbuk som har konkave finner? Hvordan skiller man berggylte fra grønngylte, og hvordan skiller man piggskate fra kloskate?
Er man usikker og vil finne ut hvordan det egentlig er, slår man opp i "Pethon", som boka gjerne blir kalt på folkemunne. På tjue år skjer det likevel mye, kunnskapen om fiskenes utbredelse og levevis endres, delvis fordi man hele tiden gjør nye oppdagelser, delvis fordi fiskeartenes utbredelse og sammensetning endres. Hvor mange var det som for eksempel fisket målrettet etter havabbor for tjue år siden? Riktignok fantes det en og annen havabbor også den gangen, men nå har havabborfisket blitt en populær gren langs mange kyststrekninger i Sør-Norge.
Boka er revidert og oppdatert med ny kunnskap om alle norske fiskearter. I den reviderte utgaven er bilder og tekst satt sammen slik at man kan lese beskrivelser og studere gjengivelsene av den enkelte arten samtidig, dette er et stort framskritt som har gjort boka langt mer brukervennlig. Boka er nå også i større grad konsentrert om de artene vi kan støte på (eller kanskje håper å støte på!) i norske farvann. Arter som Donau-grundling og pigghalet perlemorsfisk er derimot ikke viktige for norske sportsfiskere, og er tatt ut!
Når Aschehougs Store Fiskebok kommer ut i en revidert utgave, er det en begivenhet for alle oss som er interessert i fisk og fiske i Norge. Noen ønsker å fordype seg i et par favorittarter, andre vil lære om rariteter fra dypet, her får alle sitt. Det finnes bøker man ganske enkelt må ha i bokhylla. Noen må ha Ibsens samlede verker, andre må ha hele Morgan Kane-serien - fiskere må ha Per Pethons Fiskebok!
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 2

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,549,576 books! | Top bar: Always visible