HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Stupid Wars: A Citizen's Guide to Botched…
Loading...

Stupid Wars: A Citizen's Guide to Botched Putsches, Failed Coups, Inane…

by Ed Strosser

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
571207,436 (3.59)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Ed Strosser i Michael Prince, dos aficionats a la història (tal i com ens explica la contraportada del llibre), que un dia van decidir plasmar els seus coneixements sobre història militar, destacant els episodis més absurds (si ja de per sí la guerra és prou absurda) dels conflictes militars i/o bèl·lics.
El llibre ens parla no dels desastres de la guerra, sinó d'importants episodis i militars que pèssimament preparats han portat certs conflictes bèl·lics al desastre, i als soldats que hi participaren a fer en molts moments el ridícul o a l'absurditat (si és que la guerra militar ja no és en sí mateixa una absurditat). Tot amb un to bastant irònic, oferint una breu introducció als moments històrics per després desgranar-ne les incompetitivitats.
En els primers episodis s'explica la historia de Valente (mitjans del s. IV dC), emperador de l'imperi romà oriental, germà de Valentiniano. El qual gairebé no havia obtingut instrucció militar, i que abans de ser nomenat emperador es dedicava a fer de camperol.
Després surt també la Quarta Creuada. Que acabà amb el saqueig i arrasament de Constantinoble. I com el balanç de la quarta creuada fou desastrós, no només no s'havia arribat a lluitar contra l'”infidel” (no es lluità contra cap exèrcit musulmà) sinó que pel camí se saquejaren 2 ciutats cristianes gregues i s'eliminaren consecutivament 6 emperadors bizantins. Inocenci III hagué d'assistir al gran Cisma entre ortodoxos grecs i el cristianisme romà catòlic (que ni el perdó pronunciat per Joan Pau II al s. XX resoldria).
Després ja comencem a trobar-nos episodis més “moderns”. Com la invasió de Rússia per part dels EEUU al 1918, en un intent de derrocar el govern de Lenin. Però que degut a la poca previsió, i a acabar bloquejats entre cossaks i bolxevics, a més de tropes americanes més aficionades als bordells que a controlar el territori, acabarà portant al general William S. Graves a una retirada ràpida, i a que els EEUU oblidessin aquest episodi ràpidament.
O com al 1983, a Granada, una minúscula illa del Carib. El general Bisop hi establí un govern comunista, però tan minúscul que a vegades era oblidat fins i tot per la pròpia població. Fins el dia que l'aliança comunista acorda situar a l'illa una pista d'aeroport, Ronald Reagan tem possibles atacs aeris, rearma la CIA (desprestigiada després de la guerra d'Afganistan, entre d'altres situacions) i s'inicia la batalla. Una guerra poc aparatosa, que malgrat tot serví a Reagan per guanyar encara més fama.
I també episodis contemporanis com el del cop d'Estat contra Gorbatxov a l'agost de 1991, protagonitzat per militars soviètics militars de la línia URSS més dura. Els quals oblidaren el popular Yeltsin i aquest ho aprofitaria guanyant el "favor" de la població i desmuntant la URSS.
És un llibre força amè, sobretot entretingut i divertit en certs moments, ja que traspua la ironia en moltes de les pàgines del llibre i això fa que per molt carregosos que encara siguin alguns episodis del llibre, no desisteixis de seguir llegint.
Personalment crec que haurien pogut ja ampliar-ho perquè concretament la vida del Boris Yeltsin hauria donat per molt, i molts dels episodis bèl·lics actuals encara molt més, però vaja, conformem-nos amb el que se'ns ofereix. A més, just al final de cada capítol se'ns fa un mini-resum de com van anar les coses després de l'episodi narrat i s'acostuma (si es pot) a indicar com està actualment la situació.
Tampoc podem retreure gaire, ja que es fa un repàs de la història força ampli i amè, passant des de la Història Antiga a la més Moderna, fins arribar a la Contemporània. Es pot seguir bastant sense caure en el desànim (hi ha capítols feixucs, però estan ben intercalats amb d'altres que et fan riure una bona estona).

Un llibre recomanat per aquells/es qui estan cansats/des d'escoltar les glòries militars, les "gratificacions" de la guerra. I pels qui volen conèixer què passa quan la incompetència dirigeix un conflicte. ( )
  aniol | Jan 15, 2010 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

Amazon.com Product Description (ISBN 0061258474, Paperback)

When winners write history, they sometimes "forget" to include their own embarrassing misjudgments. Fortunately, this take-no-prisoners edition of history isn't going to let the winners (or the losers) forget the mistakes of the past. Be prepared to laugh out loud—and gasp in horror—at the most painfully idiotic strategies, alliances, and decisions the world has ever known. These stupid wars have been launched by democracies as well as monarchies and dictatorships, in recent decades just as often as in less "enlightened" times. The ridiculous and reckless conflicts chronicled in Stupid Wars include the misdirected Fourth Crusade, the half-baked invasion of Russia by the U.S., the U.K.'s baffling Falklands War, Hitler's ill-fated Beer Hall Putsch, several incredibly foolish South American conflicts, the Bay of Pigs fiasco, and many more. Whether you're a future dictator, war-mongering politician, royal mistress, or history lover, these blow-by-stupid-blow accounts will teach you the valuable lessons you need to stay off the list, including:

Don't declare war on all your neighbors at the same time. Working radios, accurate maps, and weather-appropriate uniforms are big plusses. Large amounts of bird poop and very small islands are probably not worth dying for. Never invade Russia. Seriously. It's a really bad idea.

(retrieved from Amazon Thu, 12 Mar 2015 18:12:53 -0400)

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
5 wanted1 pay

Popular covers

Rating

Average: (3.59)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3 3
3.5 2
4 2
4.5 1
5 2

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 116,957,436 books! | Top bar: Always visible