HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Kokain i lasten by Rand H. Holmes
Loading...

Kokain i lasten

by Rand H. Holmes

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
212,551,640 (3)None
Recently added bybnielsen

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Brasilien, 1944 og Vancouver i Canada engang i 1980'erne
En prolog fortæller om en ladning kokain på vej til Hitler.
Så skifter scenen til Harold Hedd og hans fætter Elmo. Elmos bedstefar er rig, så da han dør, tror Elmo at han skal arve en formue, men den går til Ensomme Søfolks Værn og Elmo får kun en skibskiste og en papegøje.
Elmo har en kæreste, Irma, men papegøjen generer ham, når vækkeuret ikke gør. Han slår to fluer med et smæk og stopper det højttikkende vækkeur og papegøjen ned i en papkasse, som han bare efterlader i det lokale stormagasin. Det udløser selvfølgelig en bombealarm, som kommisær Kodjak, nå nej, Kojinx bliver sat på. Han bliver bidt i næsen og papegøjen flyver hjem til Elmo og smadrer hans nye vækkeur. Harold og Elmo får skibskisten åbnet og finder bedstefaderens dagbog, hvor han beskriver et forhør af en tysk pilot, som er ret fortørnet over at være brugt til en mission gående ud på at hente 60 kg kokain til Føreren. Bedstefaderen skriver både bredde, længde og dybde og da Irma kan dykke, så tager de afsted i sommerferien. Fra Halifax til en mindre by, kaldet Peggy's Love. Desværre får både politi og nogle mere hårdkogte fyre ved navn Vince og Dunnigan nys om operationen.
De dykker nogle gange og Irma og Harold finder ved et rent held både et skibsvrag og flyvraget, da de gemmer sig for en stor hvid haj. En idiotisk strisser ved navn Leroy holder øje med dem fra en båd i nærheden. Vince lægger en bombe i Elmo og Co.'s båd, men strømmen går, så bomben går ikke af som planlagt.
Senere på dagen dykker de igen og Harold finder en kasse, som de haler op på dækken. Desværre dukker Kodjix og Leroy op samtidigt og arresterer dem. De bliver lagt i håndjern, men Elmos papegøje har tidligere tilhørt en tryllekunstner, så den dirker dem op mod betaling i form af et skvæt rom. Elmo og Harold hugger betjentenes vandflyver, da de kommer fri og under flyvningen væk fra båden, trækker Elmo i toilettet og 50 kg gammelt lort ryger lige ned på Kodjix. Samtidigt sniger Vince og Dunnigan sig om bord og nede i bådens indre får Leroy fundet en sikring og sætter den i. Hele båden ryger i luften, men betjentene og Vince og Dunnigan får sig reddet ombord på en redningsflåde. Harold og Elmo og Irma flyver bort, men den reddede kasse indeholdt reservedele og ikke kokain. De sælger flyet og giver de fleste af pengene til ham, hvis båd de havde lånt. Han kan til gengæld fortælle om det skibsvrag, de fandt. Det var hans brors skib og det gik ned med mand og mus i 1931 med lasten fuld af 1200 kasser Loch Lamond whisky. De bjærger 11043 flasker og får dem solgt gennem en pusher, de kender. To advokater og en højesteretsdommer køber hele ladningen. Kokainen blev bjerget af den pilot, Elmos bedstefar havde mødt. Kodjix og Crocker bliver overført til sædelighedspolitiet og Kodjix må lide den tort at blive overfaldet og voldtaget på en tur som lokkedue i den lokale park.

Lettere latrinær humor og tegningerne er ret sjuskede, men Rand H. Holmes er god til at tegne den småkvapsede Elmo og nogle storbarmede pigebekendtskaber. ( )
  bnielsen | Nov 15, 2008 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 116,920,636 books! | Top bar: Always visible