HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Afgezant van het licht by James F. Twyman
Loading...

Afgezant van het licht

by James F. Twyman

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
2None2,551,640NoneNone
Recently added bychrisje, Jivanda

No tags.

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

No reviews
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Een man met een gitaar en een rugzak kwam naar een land dat verscheurd werd door geweld en haat. Zijn doel was het geven van een vredesconcert in Sarajevo. Wat hij vond was een ongekend geheim dat al vele levens veranderd heeft.

Tijdens de oorlog in Bosnië reisde Twyman naar een afgelegen berggebied. Daar legde hij contact met een oeroude mystieke gemeenschap, de Afgezanten van het Licht, gewijd aan de strijd tegen angst, geweld en achterdocht.

Twyman was de eerste buitenstaander die toestemming kreeg de bijzondere meditaties van de Afgezanten en het krachtig effect daarvan te observeren. Deze openbaring veranderde hem voorgoed en inspireerde hem zijn inzichten met de wereld te delen.

Door het onderwijs van de Afgezanten leerde de eenvoudige gitarist een diepe waarheid: ondanks oorlog, wreedheden, eenzaamheid en angst is vrede niet slechts een droom. Vrede rust in onze zielen; vrede is onze bestemming.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie:

De auteur, muzikant en zanger uit Amerika, voelt zich genoodzaakt om iets voor de vrede te doen. Via vele schijnbare toevalligheden komt hij in Bosnië. Daar wordt hij in contact gebracht met een mysterieuze groep "afgezanten van het goddelijk licht", mensen die via bijzondere gezamenlijke mediatatie pogen vrede te stichten. Hun aanwezigheid is voor de buitenwereld niet direct zichtbaar, maar werkt wel. De auteur wordt ingewijd, leert mediteren, energie uitstralen en in contact komen met het eeuwige licht van liefde en vrede. Hij wordt zelf ook Afgezant en mag de wereld vertellen dat deze bijzondere gemeenschap bestaat. Of de auteur dit echt heeft meegemaakt, is de vraag. Hij is zelf leerling/leraar van de "Course in miracles" en wat de Afgezanten zeggen, lijkt sprekend op wat de Course zegt. En er bestaat al sinds de jaren dertig de "Emissary Foundation International", een groep in communes georganiseerd, die pogen door hun gezamenlijkheid kwade krachten te verdrijven en "healing" tot stand te brengen. Kennelijk is er nu ook zo'n groep in Bosnië, onopvallend maar niet bovennatuurlijk. Overigens een vlot geschreven boek. Of collectief mediteren voor de vrede resultaat heeft, is nog nooit bewezen. Maar kwaad kan het niet.

Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 115,079,491 books! | Top bar: Always visible