HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

The Rivals of Painful Gulch by Morris
Loading...

The Rivals of Painful Gulch (1978)

by Morris, René Goscinny

Other authors: See the other authors section.

Series: Lucky Luke (19)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
1181102,161 (3.72)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

USA, Det vilde Vesten, ca 1889
Lucky Luke kommer til byen Painful Gulch - livsglædens og fredens by, som der står på et sønderskudt skilt ved bygrænsen - og bliver rodet ind i en fejde mellem familierne O'Hara og O'Timmins. O'Timmins har store næser og O'Hara's har store ører, så de er nemme at kende fra hinanden. Begge parter skyder hjerteskærende dårligt, så det går mest ud over omgivelserne.
Selvom historien er forudsigelig, så er der alligevel nogle små drejninger af plottet, som gør den morsom at læse. En O'Higgins var ved at blive forvekslet med en O'Timmins, så han tog navneforandring til Manggia Fazzula. Lucky Luke tilbyder at snakke med de stridende parter og bedemanden belønner ham straks ved at tilbyde rabat på begravelsen, hvis han betaler forud.
Luke opsøger først Pop O'Hara, der er familiens overhoved og holder regnskab med alle krænkelser. Bare at snakke om O'Timmins får ham så ophidset at han får Luke smidt ud. Ovre ved Old O'Timmins, der er O'Timmins familiens overhoved, bliver Luke skudt på alene fordi han ved hvem O'Hara er.
De to familier planlægger begge at sprænge en ny bro i luften, så modparten ikke får glæde af den. O'Timmins kommer først, så O'Hara sprænger deres søndagsvogn i luften som gengæld. Så kommer turen til mejeriet osv.
Byens borgere er dødtrætte af fejden. Lucky Luke og Jolly Jumper kommer i vejen for en af sprængningerne, så de er også dødtrætte og Luke ender med at blive borgmester i byen bare for at få gjort has på problemet.
Han starter med at invitere begge parter til møde i byen. Han afslører en plan om en byfest og overraskende nok ender mødet ikke i slagsmål. Konkurrencerne under byfesten er omhyggeligt planlagt, så begge parter skal vinde lige meget. Det går lige akkurat, men under ballet bagefter kommer det til slagsmål. Nu er det personligt og Luke går i flæsket på begge parter og sætter en fælde, så han kan arrestere en af hver, Zacharias O'Hara og Bigelow O'Timmins ryger i samme celle. Da familierne dukker talstærkt op, lader Luke dem slås lidt og bagefter truer han dem med en pakke 'dynamit' til at lade sig arrestere og gå i fængsel.
Da han meddeler familieoverhovederne det, truer de først med bål og brand, men deres koner er også trætte af al kævlet, Konerne lover fred mellem familierne, de arresterede bliver sat fri og om natten sætter Luke ild på O'Haras lade. O'Timmins hjælper til med at slukke og endelig bliver der fred.

Ret sjov historie, hvor Luke for en gangs skyld er ved at gå ud af sit gode skind. ( )
  bnielsen | Jun 22, 2013 |
no reviews | add a review

» Add other authors (3 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Morrisprimary authorall editionscalculated
Goscinny, Renémain authorall editionsconfirmed
Persson, KåreTranslatorsecondary authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Spanish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Information from the Swedish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Information from the Swedish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.

References to this work on external resources.

Wikipedia in English (1)

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

Graphic Novel. Two rival families live in Painful Gulch: the O'Timmins clan, who have big noses, and the O'Haras, who have big ears. They've been fighting for decades and don't even know why anymore. Lucky Luke is appointed mayor in order to bring peace back to the town. But the men and their thick-headed sense of honor will wreck all of Lucky Luke's plans for reconciliation. Our hero must find a solution!8 yrs+… (more)

Quick Links

Swap Ebooks Audio
2 wanted

Popular covers

Rating

Average: (3.72)
0.5
1 1
1.5
2 1
2.5
3 3
3.5 1
4 8
4.5 1
5 3

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,411,479 books! | Top bar: Always visible