HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

He Pao, 01: De dwaze monnik by Vink
Loading...

He Pao, 01: De dwaze monnik (edition 1986)

by Vink (Author)

Series: He Pao (1), Le moine fou (1)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
282833,214 (3.17)None
Tegneserie. En forældreløs, italiensk pige er af uvisse grunde vokset op i et sydøstasiatisk land. Her hvirvles hun ind i voldsomme magtkampe mellem buddhistiske nonner, en gal fyrstesøn og en bande udstødte forbrydere.
Member:losloper
Title:He Pao, 01: De dwaze monnik
Authors:Vink (Author)
Info:Brussel : Dargaud Benelux;
Collections:Your library
Rating:
Tags:Strip, Collectie Première, Hardcover

Work Information

Le Moine fou, tome 1 by Vink

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Danish (1)  French (1)  All languages (2)
Showing 2 of 2
Kina, ca 12. århundrede, Sòng dynastiet.
Den forældreløse pige, He Pao, på 13 år blev som lille fisket op af floden og adopteret af et barnløst par. De gav hende navnet, Flodens Gave, He Pao. Hun har hvid hud og kan nogle få ord på et fremmed sprog, så hun blev drillet og kaldt Den lille Barbar.
Nu angriber barbarerne rigets grænser og en lokal stormand, Yu Feng, har en søn, Yu Kong, der er blevet gal og forgriber sig på landsbyens unge kvinder. Feng får ham bevogtet af to tjenere, men nogen overfalder dem og sætter Kong fri til at lave ulykker. Kong brænder He Paos adoptivforældre inde og griner imens. Den lokale læge advarer He Pao, men hun flygter ikke. Hun sårer Yu Kong og det bliver Yu Feng sur over og sender sine mænd efter hende.
Fengs rådgiver Wou advarer ham om at man risikerer at bønderne går oprør, hvis Kong forårsager flere ulykker. Men imens bliver de to tjenere, Pei og Yen dræbt af to små forgiftede pile og Kong igen sluppet fri. Han finder He Pao og forsøger at voldtage og dræbe hende.
To buddhistiske nonner, Klare Ånd og Rene Samvittighed, jager ham væk og tager hende med til deres junke ved floden.
En gal munk ser ud til at have forgiftet Yo Seng. Om natten overfalder hans mænd junken.
De drikker frivilligt af giften og drikker deres eget blod for at kunne gå amok i kamp. Nonnerne kæmper bravt og kaster de fleste af mændene overbord. He Pao forsvarer sig med et sværd og slår en af mændene ihjel. Den gale munk ser til fra bredden af floden og lover hævn. Et uvejr får båden til at drive ud på floden og forlise. Rene Samvittighed dør i floden. Ærede Søster og Klare Ånd har også mistet alle deres medikamenter og urter, så de kan ikke pleje He Pao, der også er blevet såret. En mand, der kalder sig Wang Po, også kaldet Haltefanden, tilbyder sin hjælp med at vise dem vej til et sted, hvor der vokser lægende urter. Undervejs er de tilskuere til en kamp mellem nogle barbarere og nogle partisaner. De sidste vinder og deres kampteknik minder Ærede Søster om en gammel mester, der blev kaldt Den gale Munk.
Wang Po viser sig at stå bag angrebene og giften. Han jager de to nonner og He Pao ind i en kløft, hvor Den gale Munk engang holdt til. Det er dog 40 år siden og stedet er forladt. Ærede Søster samler urter i kløften og næste dag gør de kål på Wang Po og hans mænd med forgiftet røg. Yu Kong er med i angrebet, som ender med at han dør og Wang Po begår selvmord.
De øvrige mænd bliver helbredt for deres galskab. De to nonner og He Pao bliver i pagoden, hvor Den gale Munk engang holdt til. Det siges at Ærede Søster kendte ham og at de elskede hinanden
Klare Ånd lover He Pao at hun nok skal lære hende at få bank.

Dette er bind 1 af en serie om He Pao, der er forældreløs. Hun er opdraget af buddhistiske nonner og behersker krigskunsten wǔshù. ( )
  bnielsen | Aug 18, 2021 |
Excellente BD qui se passe au Vietnam: l'héroine, He Pao, mène des aventures hors normes, poursuivie par les membres de la secte du Moine Fou. Et comme le dit si bien la chanson de Indochine, elle decida de leur mettre 'kao kao bang'. ( )
  soniaandree | Feb 25, 2009 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review

Belongs to Series

He Pao (1)
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Tegneserie. En forældreløs, italiensk pige er af uvisse grunde vokset op i et sydøstasiatisk land. Her hvirvles hun ind i voldsomme magtkampe mellem buddhistiske nonner, en gal fyrstesøn og en bande udstødte forbrydere.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3.17)
0.5
1
1.5 1
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 203,234,459 books! | Top bar: Always visible