HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Praxi lingüística. II Documents…
Loading...

Praxi lingüística. II Documents administratius (edition 1999)

by Jordi de Bofarull Bertran, Jordi Ginebra, Arantxa Tèvar

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
412,532,980 (3)None
Member:PublicacionsURV
Title:Praxi lingüística. II Documents administratius
Authors:Jordi de Bofarull Bertran
Other authors:Jordi Ginebra, Arantxa Tèvar
Info:Tarragona : Universitat Rovira i Virgili. Servei Lingüístic, 1999-2001
Collections:Your library
Rating:
Tags:llengua, norma, praxi

Work details

Praxi lingüística. III Criteris gramaticals i d'estil by Jordi de Bofarull Bertran

Recently added byPublicacionsURV, xrm-rvo

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

El tercer dels volums destinats a servir com a llibre d'estil de la Universitat Rovira i Virgili, aquest dedicat monogràficament a qüestions gramaticals: el primer s'havia dedicat a convencions gràfiques i el segon als models de documents administratius (a grans trets, el contingut d'aquests dos volums es pot consultar en línia al web http://www.linguistic.urv.cat/praxi/inici.htm).
Aquest volum compta amb la garantia de solvència del seu autor, Jordi Ginebra, expert en qüestions de gramàtica, fet que s'aprecia de seguida en la selecció i el tractament dels temes, així com en el plantejament general de l'obra, eminentment pràctic i entenedor, de consulta recomanable. Com a manual d'estil, no té el propòsit d'una presentació omnicomprensiva de la gramàtica de la llengua, sinó que centra l'atenció en els errors més freqüents, defugint els que són de caràcter més bàsic i general, que hom pot resoldre perfectament amb la consulta de les obres de referència (diccionaris i gramàtiques, tractats de barbarismes, etc.). En tot cas pot semblar en algun cas exagerada l'atenció i el detall que dedica a certs aspectes que poden semblar més aviat trivials, com ara l'ús de l'apòstrof, però s'ha d'entendre en tot cas que respon a una necessitat real de resoldre aquest tipus de detalls. La combinació d'una taula de continguts molt desglossada amb un índex analític bastant complet contribueixen a extreure el màxim partit de la consulta d'aquesta obra.
Una de les qüestions més difícils de resoldre en aquest tipus d'obres és el de l'organització general del contingut, amb el benentès que ha de facilitar al màxim la consulta. En termes generals l'obra reïx en aquest aspecte, apostant per una organització temàtica, que relaciona els fenòmens tractats, contràriament a altres obres d'aquest gènere que opten per oferir un repertori acumulatiu, però desarticulat, de dubtes en forma de diccionari com a manual d'estil o com una part d'aquest manual. No obstant això, potser es podria perfeccionar alguna part que ara resulta potser més acumulativa, com la del tema 10, que dóna compte de verbs concrets i on es barregen usos d'uns verbs per altres, amb dubtes sobre règims preposicionals o sobre el tipus de completiva que seleccionen (d'infinitiu o de verb finit) o sobre el fenomen de canvi i caiguda preposicional, que no és un fenomen exclusivament verbal (o que en tot cas l'usuari no anirà a cercar per un verb en particular).
Al llarg de l'obra es pot detectar, sense que hi sovintegin, uns quants errors mecànics (i. e.: símtpoma, horrotitza, conjunió, elecrònica, adminitratiu) que encara que no devaluen gens ni mica l'obra, fan mal efecte en un llibre que precisament pretén ajudar a evitar errades i entelen un xic el grau de cura i exigència assolits, en general, per l'editorial. ( )
  xrm-rvo | Oct 9, 2009 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Catalan Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 141,773,941 books! | Top bar: Always visible