HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Min kamp 3 by Karl Ove Knausgård
Loading...

Min kamp 3 (original 2010; edition 2012)

by Karl Ove Knausgård

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
106None114,154 (4.16)1
Member:westing
Title:Min kamp 3
Authors:Karl Ove Knausgård
Info:Pocketförlaget, 2012
Collections:Your library
Rating:***
Tags:None

Work details

My Struggle: Book Three by Karl Ove Knausgård (2010)

None
  1. 00
    Black Swan Green by David Mitchell (petterw)
    petterw: En annen glitrende oppvekstroman
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 1 mention

Showing 2 of 2
The third part of the "My Struggle" series takes in Karl Ove's childhood years in primary school, living in a small community on and around an island off the south coast of Norway. The by now familiar confessional style focuses on his time at school and among his family, particularly his relationship with his domineering father. ( )
  rrmmff2000 | Apr 6, 2014 |
Litteratursiden.dk (Jen Henrik Holm) : "Den altid velskrivende Knausgård fortæller i bind tre om barndommens tabte land og om forholdet til den mægtige, straffende fader. Men de lange, beskrivende passager kvæler indimellem fortællingen.

Beretningen begynder i 1969, hvor den unge familien Knausgård ankommer til en lille ø i det sydligste Norge. Således sætter Knausgård scenen for beretningen om sine syv første leveår.

Efter bind et og to, der begge havde den voksne Knausgård i hovedrollen, og hvor henholdsvis faderens død og familielivet med børn udgjorde fortællingens centrale omdrejningspunkter, er det nu barnet Karl Ove, der låner ordet til fortællingen om barndom og opvækst i 1970’erne. Barndomsskildringen bliver fortalt nogenlunde kronologisk, og kun enkelte gange bryder den voksne Knausgård ind og knytter en kommentar til handlingen i bind tre, der mere end sine to forgængere minder om en roman i traditionel forstand.

Knausgård beretter med stor detaljerigdom og mange levende sanseindtryk, der fører læseren ind i barnets verden. Vi hører om kammeraterne, deres udflugter i den omgivende skov, hvor de med barnets og særligt drenges umiddelbare nysgerrighed bare må undersøger alt selv det ulækre, såsom da Knausgård og hans ven Geir skider i skoven og derefter opsøger ekskrementerne for at se deres forvandling. Vi kommer med til fodboldkampene, skarnstregerne og den begyndende interesse for piger og litteratur.

Men ingen barndom uden trolde, og i Karl Oves beretning fremstår en særlig styg en af slagsen: Den konstant rugende og latent voldelige far, der med korporlig afstraffelse og hånlige bemærkninger bekæmper et hvert tilløb til brud på det ordentlige og mandhaftige, hvilket ikke giver så få konflikter, da Karl Ove er meget grådlabil. Særlig stærk er de scener, hvor faren frustreres over sine kejtede forsøg på at nå ind til den afvisende Karl Ove, der nærer frygt og had for den udefra set respektable og agtede mand.

Knausgård skriver fantastisk, men de detaljerige, beskrivende passager bliver efter min mening for omstændige og tempoet for dvælende, når hver en farve, lugt etc. partout skal med i hver dagligdags foreteelse. Til tider bliver ’Min kamp 3’ selv lidt af en kamp at komme igennem. Der er for langt mellem de far-søn-konflikter, der driver læsningen fremad, og jeg savner den spruttende, essayistiske Knausgård, der nådeløst hudfletter sin samtid og omgivelser. Måske han kommer tilbage i bind fire?"
  bek.randersbib | Mar 19, 2011 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
1 pay

Popular covers

Rating

Average: (4.16)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3 2
3.5 3
4 14
4.5 2
5 9

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

Help/FAQs | About | Privacy/Terms | Blog | Contact | LibraryThing.com | APIs | WikiThing | Common Knowledge | Legacy Libraries | Early Reviewers | 89,486,223 books! | Top bar: Always visible