HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Silent Kill by Arnaldur Indriðason
Loading...
MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
154777,562 (3.61)10

None.

Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 10 mentions

Dutch (5)  German (2)  All (7)
Showing 1-5 of 7 (next | show all)
Een meisje wordt dood gevonden in Reykjavik op het graf van een IJslandse vrijheidsstrijder, afkomstig van Westfjord.Een vrouw, Bergthora, die met een vriend op het kerkhof aanwezig was, heeft een man zien weghollen en waarschuwt de politie. Al snel blijkt dat het meisje zwaar verslaafd was en zichzelf prostitueerde. Inspecteur Erlendur Sveisson, geholpen door zijn twee vaste onderzoekers Elinborg en Sigurdur Oli en zijn verslaafde dochter Eva Lind, komt er al snel achter dat het vermoorde meisje ook banden heeft met de Westfjord, een gebied dat langzamerhand leeg loopt. Veel mensen die werkzaam waren in de visindustrie hebben hun visquota's verkocht aan zakenlieden uit Reykjavik en zijn vervolgens vertrokken naar de grote stad, waar de zakenlieden veel geld hebben gestoken in het bouwen van nieuwe wijken en winkelcentra. Het blijkt goed uit te komen dat mensen van het platteland deze huizen gaan bewonen. Intussen ontrafelt Erlendur langzamerhand allerlei connecties tussen het drugsmilieu en de zakenlieden en ontdekt hij uiteindelijk wie het meisje heeft vermoord. ( )
  Anne51 | Mar 12, 2013 |
Op het graf van de IJslandse onafhankelijksstrijder Jón Sigurðsson wordt het naakte lichaam van een jonge vrouw gevonden dat daar is neergelegd in een zee van bloemen. Aanvankelijk is onbekend om wie het gaat en wat er is gebeurd maar als er hoge concentraties heroine worden gevonden, legt inpsecteur Erlendur een verband met de drugsmilieu. Hij ontdekt een vaag spoor naar de Westfjorden waar de vrouw vandaan lijkt te komen. Ook Jón Sigurðsson is in deze streek geboren. Is er een verband tussen de moord en de Westfjorden en heeft het een speciale betekenis dat de vrouw op dit beroemde graf is gevonden? Erlendur reist samen met zijn collega Sigurður Óli naar de streek om antwoord te vinden op deze en andere vragen. Zij komen terecht in een wereld van drugs en bizarre prostutitie, een wereld die is doorgedrongen tot in het economische establishment van de IJslandse maatschappij.

Grafteken is het tweede boek uit de serie met inspecteur Erlendur. Het is geschreven in 1998 en pas onlangs vertaald. Gebrek aan kwaliteit kan hier niet de reden van zijn geweest lijkt mij want het niet al te lange verhaal is door Arnaldur Indriðason zorgvuldig opgebouwd en hij presenteert het in de mooie en ingetogen verteltrant die zo kenmerkend voor hem is. De personages worden overtuigend en met respect beschreven. Het verhaal kent de nodige psychologische diepgang en maatschappijkritiek gaat Indriðason niet uit de weg. Erlendur is de norse inspecteur die niet alleen op zoek is naar een moordenaar maar die ook een uitgesproken mening heeft over zaken die in IJsland verkeerd zijn; in dit verhaal drugs, prostitutie en een economische maffia die de grenzen van ethisch handelen overschrijdt maar nog net door de mazen van de wet weet te glippen. In zijn persoonlijk leven komen zaken die hij als inspecteru tegenkomt heel dicht bij zijn deur door de manier van leven van zijn twee kinderen. De interactie tussen de drie is ontroerend en intrigerend.

Arnaldur Indriðason bewijst met Grafteken dat hij terecht tot de top van de misdaadliteratuur behoort. Erlendur zal in de latere boeken een verdere en uiterst boeiende ontwikkeling doormaken en de kiem daarvoor is in deze misdaadroman al gelegd. De boeken over Erlendur staan garant voor vele uren leesgenot. ( )
  eagleye50 | Oct 21, 2012 |
Grafteken is vorig jaar verschenen in het Nederlands, maar de auteursrechten voor het IJslandse origineel zijn al in 1998 vastgelegd. Grafteken is daarmee het tweede deel van de serie boeken over de IJslandse detective Erlendur.

Lees verder op deze pagina van mijn boekenblog. ( )
  DitisSuzanne | Aug 4, 2012 |
Eine junge drogensüchtige Prostituierte wird auf einem Grab tot aufgefunden.Erlendur ermittelt in diesem bedrückenden Fall.
Interessant finde ich die Informationen über isländische Politik.
Insgesamt ein interessanter Krimi, v.a. für Elendur Fans. ( )
  Wassilissa | Apr 8, 2012 |
In één boek een moord op een aan drugs verslaafd meisje, de achtergrond van de leegloop van de Westfjorden en de groei van IJslands hoofdstad Reykjavík en de enorme verrijking van een aantal zakenlieden door manipulatie en chantage. IJsland aan de vooravond van de bankencrisis (maar dat is kennis achteraf). Weer een heel goed boek van Indriðason!
  wannabook08 | Jan 7, 2012 |
Showing 1-5 of 7 (next | show all)
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Arnaldur Indriðasonprimary authorall editionscalculated
Faber, AdriaanTranslatorsecondary authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Waar hebben de dagen van je leven hun kleur verloren?
En de liederen die door je bloed schoten, van droom naar droom,
waar vielen ze het weer ten prooi,
o kind, dat geloofde
te zijn geboren met in je borst
je eigen eindeloze bron van wonderen!
Waar...?
Uit het gedicht 'Gemis' van Jóhann Jónsson (1896-1932)
Dedication
First words
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Ze vonden het lichaam op het kerkhof aan de Suðurgata, op het graf van Jón Sigurðsson.
Quotations
Last words
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3.61)
0.5
1
1.5
2 2
2.5 1
3 9
3.5 11
4 18
4.5
5 3

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 127,245,410 books! | Top bar: Always visible