This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Search vti_technologie's books

Members with vti_technologie's books

RSS feeds

Recently-added books

vti_technologie's reviews

Reviews of vti_technologie's books, not including vti_technologie's

 

Member: vti_technologie

CollectionsYour library (7)

Reviews1 review

TagsNone

MediaNot set (1), Book (6), Paper Book (6)

About meVlaams Theater Instituut
Steunpunt voor de podiumkunsten

Sinds de oprichting in 1987 heeft het Vlaams Theater Instituut zich ontpopt tot een open huis met een stevige link naar zowel praktijk als besluitvorming. Vertrekpunt vormt de behoefte van het publiek, van professionelen, politici, studenten, pers en wetenschappers aan goede informatie. Over podiumkunstenaars en hun werk. Over cultuurbeleid en podiumzaken. Over internationaal werken. Over evoluties en tendensen. Over infrastructuur, spreiding of kunsteducatie.

Al deze informatie wil het VTi aanbieden in een breed arsenaal van bruikbare instrumenten. Daartoe vervult het vandaag drie grote functies: documenteren, onderzoeken en informeren/sensibiliseren. Op die manier wil het bijdragen aan de continue ontwikkeling van de sector en mee bouwen aan een maatschappelijk klimaat voor artistieke creatie.

Documentatiecentrum voor theater, dans en muziektheater
Het VTi neemt een verantwoordelijkheid in het intensief documenteren van de podiumpraktijk. Het veld en de context worden geobserveerd, artistieke en beleidsmatige handelingen worden geregistreerd, geordend en toegankelijk gemaakt via de uitgebreide databank, bibliotheek en website.

Landschappelijke denktank in een divers en internationaal Vlaanderen
Toegepast onderzoek is een belangrijke component in de werking van het VTi, omdat het de informatie in de databank en collecties transformeert. Via beschrijvend en analyserend veldwerk wordt het onderzoek betrokken op de actuele praktijk. De podiumkunsten zijn hierbij niet zomaar een onderzoeksobject, maar spelen ook een actieve rol in de meningsvorming.

Kritische interface tussen makers, publiek en beleid
Het VTi is een plek van kennis, van studie, maar ook van visie. Daarom zwengelt het debatten aan, wil het actief informeren en sensibiliseren. Op de website, in publicaties en in het informatieblad Courant, via de bibliotheek of tijdens studiemomenten worden onderzoek en inzichten teruggekoppeld aan de sector. Reflexieve dialoog, praktische bruikbaarheid en een blik op de ruimere samenhang staan daarbij voorop.

Bij dit alles koppelt het VTi het hier en nu van de podiumkunsten aan langetermijnprojecten. Zo wordt momenteel in het bijzonder aandacht besteed aan een grondige analyse van artistieke praktijken en trajecten, aan publieksparticipatie (toegespitst op kunsteducatie, spreiding en kritiek) en aan de uitdaging van een internationale en interculturele samenwerking.

About my libraryIn de VTi-bibliotheek kan elke bezoeker gratis en zonder persoonsregistratie boeken, tijdschriften, knipsels en documentatiemateriaal raadplegen. Je vindt er onder meer:
- Documentatie over organisaties in Vlaanderen
- Boeken over de podiumkunsten, cultuurmanagement, beleid, kunsteducatie, etc.
- Ruim 6000 theaterteksten, zowel gepubliceerde stukken als manuscripten
- 120 vaktijdschriften
- Een knipselarchief met relevante informatie uit kranten en tijdschriften
- Een videotheek met meer dan 5000 uur video

De website www.vti.be wil flexibel en kort op de bal informeren. Je kunt er de werking van het VTi op de voet volgen met een overzicht van alle activiteiten en beleidsdocumenten. Bovendien bevat de site een hoop nuttige informatie over de podiumsector: het hoe en wat van subsidies, een lijst met premières, de laatste vacatures, etc. Een ingenieuze zoekmachine geeft je ook online een hoop informatie uit de databank.

Het driemaandelijkse informatieblad Courant houdt met themadossiers, diepgaande artikels en korte berichten de vinger aan de pols.

Specifieke vragen uit binnen -en buitenland worden ook per telefoon, e-mail, fax of post beantwoord.

GroupsNone

Homepagehttp://www.vti.be

Real nameVlaams Theater Instituut vzw

LocationBrussels, Belgium

Favorite authorsNot set

Account typepublic, lifetime

URLs /profile/vti_technologie (profile)
/catalog/vti_technologie (library)

Member sinceMar 16, 2007

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 130,784,976 books! | Top bar: Always visible