Recensie - Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 van Sue Townsend

TalkBoekenfeest

Join LibraryThing to post.

Recensie - Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 van Sue Townsend

This topic is currently marked as "dormant"—the last message is more than 90 days old. You can revive it by posting a reply.

1ljlisanne
Edited: May 16, 2012, 5:54 am

Adrian Mole is 13 jaar en driekwart, een zelfverklaarde intellectueel en hopeloos verliefd op Pandora. Hij houdt een dagboek bij over de lotgevallen van zijn familie, de hond, de oude Bert, en zichzelf.
The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13 3/4 dateert al van 1984, maar heeft nog niets aan waarde verloren. Het is nog steeds onbeschrijfelijk grappig, pijnlijk hilarisch, en dolkomisch. Je kan het niet helpen mee te leven met de puberale grillen van een opgroeiende tiener. Soms heb je medelijden met Adrian door de absurde situaties waar hij door toedoen van zijn ontwrichte familie en naïviteit in terechtkomt. Maar meestal gier je het uit en kom je haast niet bij van het lachen.

Hij lijdt onder zijn pukkelfrustratie, het ontwaken van zijn moeder als feministe (vervolgens gaat ze er met de buurman vandoor) en de werkloosheid van zijn vader. Desondanks kan er veel, soms hardop, gelachen worden zonder dat het verhaal veel sporen achterlaat bij de lezer.

Sue Townsend heeft met Het geheime dagboek van Adriaan Mole 13 ¾ jaar een prachtig en humoristisch boek geschreven over de dramatiek van een dertienjarige puber. En niet alleen jongeren zullen genieten van haar humor! Adrian maakt je nieuwsgierig naar zijn toekomst. Gelukkig is er een hele reeks dagboeken van zijn leven uitgegeven.

Join to post