HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Hitchcocktail

by Alfred Hitchcock

Other authors: See the other authors section.

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
512,968,469 (4)None
Recently added byTommelise, jacobzink, bnielsen, weiqune
anthology (1) crime (1) fiction (2) hardcover (1) mystery (1) Recycled (1)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Alfred Hitchcock: Forord", "Robert Bloch: Et fristed", "Richard Hardwick: Højvande", "Laurence M. Janifer: Det ældste motiv i verden", "Gilbert Ralston: En meget forsigtig fyr", "Fletcher Flora: Noget ganske specielt", "Dan J. Marlowe: En kort og ligefrem historie", "August Derleth: Andre råder over døden", "Richard Deming: Forfremmelsen", "C. B. Gilford: Indhold: Et stk lig", "Henry Slesar: Fejlen ved Ruth", "Borden Deal: Den store chance", "Ed Lacy: De små ting", "Jack Ritchie: Ikke skyldig", "Jonathan Craig: Den ubegrædte afdøde".

"Alfred Hitchcock: Forord" handler om at kriminaliteten i USA rasler ned pga Samfundets Høje Levestandard.velfærden. Denne samling er beregnet på at redde kriminaliteten fra udslettelse.
"Robert Bloch: Et fristed" handler om miss Nathalie Rivers fra Australien, som kommer for at besøge sin onkel, dr Bracegirdle. Hendes forældre er døde i et trafikuheld for to måneder siden og telegrammet om hendes ankomst er vist ikke nået frem, for onklen lyder lidt mærkelig i telefonen, men han sender en miss Plummer til stationen. Hun bringer Nathalie med sig til onklens hus, men det er ikke så godt, for onklen var psykiater og de gale har overtaget huset efter at have myrdet både personalet og onklen og det har de også tænkt sig at gøre ved hende.
"Richard Hardwick: Højvande" handler om Ray Garvin og Lloyd Reed. En stålbjælke falder ned over Rays ben ved en bådebro. Ray kan ikke komme fri selv og højvandet er på vej. Lloyd kører for at skaffe hjælp og Ray er alene tilbage med en jolle tæt på og tænker på om hans kone Mary og Lloyd mon har noget kørende? Ray er 36 år og spekulerer over om man kan skære sin eget fod af. Men han kommer i tanke om at jollen jo har en opdrift og bruger den til at komme fri. da tidevandet løfter den. Efter 3 timer kommer Lloyd tilbage med hjælp og en historie om at være kørt galt. Ray kan ikke se nogen ide i at anklage ham, men han er sikker på at det var med vilje. Lad ham leve med det. Hvis han kan.
"Laurence M. Janifer: Det ældste motiv i verden" handler om Philip Devize på 43 år, der er gift, men ikke lykkeligt gift. Han har fundet en Flora, der ikke har noget ønske om at malke ham eller binde ham, men han spekulerer lidt over hvordan han kan slippe af med konen. Han bliver opsøgt af en hr Schustak, der vil løse problemet for 10000 dollars, men det er selvfølgelig bare fup og han stikker de 5000 i forskud i lommen og stikker af med Flora.
"Gilbert Ralston: En meget forsigtig fyr" handler om Costa, der er lejemorder og ret forsigtig. Han ordner en sag for mr Rosetti og hans kone kaldet Mamma. Costa er meget forsigtig og eliminerer offeret Roy Baxter uden en mislyd. Desværre for ham, så er Mamma Rosetti også meget forsigtig, så hun eliminerer Costa.
"Fletcher Flora: Noget ganske specielt" handler om Clara DeForest, hvis mand Jason er stukket af. Præsten kommer for at trøste, men hun er slet ikke ked af det. Hendes bror Casper er keramiker og de høje temperaturer har både sørget for en smuk urne på hendes kaminhylde og for noget aske at hælde i den.
"Dan J. Marlowe: En kort og ligefrem historie" handler om Toland, der bliver løsladt fra fængslet fordi en Danny Lualdi på sit dødsleje har tilstået det pengeskabskup, Toland blev dømt for. Da han kommer ud, skynder han sig at lave et kup med Spider Haines som vidne, for det var ham, der stak ham sidst og han har jo ingen troværdighed mere. Desværre er der tekniske beviser mod ham, så han ryger ind igen. Pengene har han nået at sende til sin kæreste og deres barn, så nu er det op til kæresten Julie om hun vil aflevere pengene og måske opnå en mild dom til Toland eller beholde pengene til sig selv og den lille og begge dele er ok med Toland.
"August Derleth: Andre råder over døden" handler om Solar Pons og hans hjælper Parker. De får en henvendelse af Violet Anstruther, som er sidst i tyverne og datter af dommer Fielding Anstruther. Fielding er bekymret over at tre af hans sager er endt med at de frikendte er døde kort efter. De døde er Hester Spring, Algy Foster og Percy Dixon. Violet inviterer Solar Pons hjem til middag næste dag, men under navnet professor Moriarty fra King's College. Under middagen foregiver Pons at være tilhænger af dødsstraf. Og han pirker til Fieldings egen tvivl om han måske kan have hævnet noget i søvne? Faktisk viser det sig at være Fieldings søster Susan, der er sygeplejerske og som har leget hævnens engel.
"Richard Deming: Forfremmelsen" handler om en Melvin Hall på ca 40. Hans søster Marie er gift med en bankbestyrer Arnold Strong, men da hun dør holder Arnold ikke længere hånden under Melvin, så han bliver fyret, men klarer sig egentlig fint alligevel. En dag snakker han med Arnold og opdager at denne er på vej til et nyt job i en by der hedder Leveret. Lederen af afdelingen der er død og Arnold er udpeget som ny afdelingsleder. Melvin får den ide at overtage Arnolds rolle for et par dage og hente en sæk gratis penge i banken. Melvin slår Arnold ihjel med et par karateslag, propper liget og et par kufferter i sin bil og dumper liget fra en bro. Næste dag tager han toget og udgiver sig som Arnold. Det virker sådan set fint, men inden han kan stikke af med pengene, dukker et par opdagere op for at anholde Arnold og de anholder selvfølgelig Melvin. Det viser sig at Arnold har lænsen sin gamle bank for et par hundrede tusinde dollars og det indhenter så Melvin.
"C. B. Gilford: Indhold: Et stk lig" handler om en trættekær værtinde, enken mrs Emma Kerley, der lever ud til en Anita Lowe og hendes mand Arthur Lowe, der sjældent er hjemme. Anita går i byen med andre mænd og en aften venter Arthur på hende. De skændes og Arthur slår Anita ihjel og putter hende i en kuffert, som han lader stå, mens han selv tager afsted og håber at være uset. Mrs Kerley har hørt og gættet hvad der er sket og forsøger lidt pengeafpresning mod ham, men det giver bagslag.
"Henry Slesar: Fejlen ved Ruth" handler om Ruth Moody på 28 år, der er kleptoman. Hendes mand Ralph er ved at fortvivle, men der er ikke så meget at gøre. En dag bliver hun opsøgt af en mand, der foreslår at han lader være med at fortælle Ralphs chef at hun er kleptoman og at hun så hjælper med et smykketyveri. Hun går modvilligt ind på ideen og politiet står som ventet på bar bund med at finde de to, der stod bag smykketyveriet. Men nu er Ruth jo kleptoman, så hun har hugget en kuglepen fra den ene af dem og der står Harrison V. Moyer på den.
"Borden Deal: Den store chance" handler om Slim, der er telefonsælger for et cirkus og god til sit job. Han har lige afsluttet et job og er på vej ud af byen, da en kvinde, Clara på 35 år opsøger ham og foreslår ham 25.000 dollars for at skyde hendes mand, Carl. Slim tænker sig om og går med på ideen, men opdager at Clara har en syg ide med at tjene lommepenge ved at lokke godtroende fjolser til at vandre i armene på hendes mand, der er sherif i byen. Slim går glip af både de 20.000 dollars han var lovet som rate to, de 5.000 han allerede havde fået og de 3.000 han lige havde fået som løn fra cirkusset. Det går ham sur i skrællen og på vej væk siger han noget til Carl som efterfølgende udløser et skænderi og flere skud. Men da er Slim allerede på vej væk.
"Ed Lacy: De små ting" handler om politimester Paul Polo der har gjort et solidt arbejde og får løsladt den uskyldigt dømte Harry Morris efter næsten 10 års fængsel. Harry bliver prompte skudt inden han kommer helt hjem og Paul tænker sig lidt om og stiller en fælde for bankdirektøren Ed Johns og en af kassererne, Fred Scales. De to går prompte i fælden.
"Jack Ritchie: Ikke skyldig" handler om en jury, der hænger i 11 mod 1 for en skyldigkendelse. En Duke O'Brien har helt indlysende begået et mord, men mr Watson synes ikke at det er helt sikkert at det er ham. Til sidst overtales han og så er fortælleren Coleman jo nødt til at stå på ikke-skyldig, for han har jo allerede taget imod 10.000 dollars i bestikkelse.
"Jonathan Craig: Den ubegrædte afdøde" handler om Cody Marden, der er blevet myrdet og smidt gennem en kulslidske i et hus. Han har været en plattenslager, som fx fik Joyce Bennett til at forlade sin mand med deres fælles opsparing på lommen. Kort efter dumpede Cody Joyce og stak af med pengene. Opdager Pete Selby og hans makker Stan Rayder kigger på sagen. En Ralph Tyner viser sig at have pandet Cody en med en bowlingkugle. Motivet var to klumper ambra til en værdi af mindst 25.000 dollars, som Cody kom med for at få Ralph til at sælge videre, men Ralph manglede penge og ingen vidste at Cody var i byen, så han var et for fristende bytte.

Udmærkede små noveller ( )
  bnielsen | Feb 14, 2014 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Hitchcock, Alfredprimary authorall editionsconfirmed
Bloch, RobertAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Craig, JonathanAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Deal, BordenAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Deming, RichardAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Derleth, AugustAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Flora, FletcherAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Gilford, C. B.Authorsecondary authorsome editionsconfirmed
Hardwick, RichardAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Janifer, Laurence M.Authorsecondary authorsome editionsconfirmed
Lacy, EdAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Marlowe, Dan J.Authorsecondary authorsome editionsconfirmed
Ralston, GilbertAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Ritchie, JackAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Slesar, HenryAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,465,271 books! | Top bar: Always visible