HomeGroupsTalkZeitgeist
Happy Holidays! The 12 Days of LT scavenger hunt is going on. Can you solve the clues?
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Staden sover by Maria Lang
Loading...
MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
231656,488 (2.5)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Sverige, Skoga, januar 1970
Indeholder kapitlerne "Vandring en vinternat", "Søvnløs en vinternat", "Fredag i februar", "En februaraften i frygt", "Natten til lørdag", "Lørdag eftermiddag", "Afslutningen på lørdagen", "Byen vågner", "Byen sladrer", "Byen spekulerer", "Byen undrer sig", "Besøg på åstedet", "Besøg i hotellets anneks", "Besøg på rådhuset", "Besøg i papirforretningen", "Sylvias sammenbrud", "Håkans historie", "Hylands hjørne", "At åbne en dør", "At studere en skrivelse", "At skygge en skygge", "At skifte mening".
Anti Antonsson på 69 år har giftet sig sent. Med Ragnhild Antonsson og de er ret forskellige. Han går tit ud midt om natten for at gå en tur også denne nat i februar hvor det er meget koldt. Han går forbi den værelse, som Ole Bodé har lejet efter at han og konen Eva Mari er gået fra hinanden. Hun skiftede ham ud med taxichaufføren Håkan Hesser kort efter at de flyttede til byen. Han er Ragnhilds søn fra et tidligere ægteskab. Sylvia Mark på 44 år har en lille papirforretning og har ansat Eva Mari på halv tid. Hun har også lejet et par værelser ud til Ole. Han er musiker og arbejder på en "næsten færdig" symfoniløs symfoni. Bortset fra at bruddet med Eva Mari har taget pippet fra ham. Eva Mari har fået overtalt Sylvia til også at føre grammofonplader og det trækker de unge til. De unge hedder Nella, Janken, Ickan og Ronnie.
Og en eller anden er begyndt at ringe og skrive anonymt og skræmme folk. En lørdag aften mens Håkan er ude at køre, bliver Eva Mari dræbt i deres lejlighed og han finder hende død og kold, da han kommer hjem. Lægen Daniel Severin mistænker at det er mord og kræver obduktion. Christer Wijk er i byen for at besøge sin mor, enken Helena Wijk, så han bliver inddraget i efterforskningen fra starten af sønnen Erik Berggren til vennen, forhenværende overbetjent Leo Berggren. En tv-kendis Gillis Nilson og krimiforfatterinden Almi Graan er også i byen. Og Eva Maris veninde Berit Edman kan berette at Eva Mari verfede hende ud aftenen før, fordi hun pludselig fik en aftale med nogen. Hun havde kommet sammet med Gillis, hvilket Ole ikke vidste noget om. Berit er i det hele taget noget af en sladdertaske. De fire unge forsøger at sætte fut i efterforskningen ved at forskrække nogle af de mistænkte. En af Håkans kunder, plastikdirektør Per-Arne Perenius, viser sig at have en affære, som han har fået Håkan til at hjælpe med at skjule.
Christer forsker videre og har en fornemmelse af at Sylvia Mark ved noget som hun ikke fortæller ham om. En aften mens Hylands Hjørne går i tv, går han forbi hendes lejlighed og finder døren ulåst. Han går ind og overrasker en morder, der netop har tøjret Sylvia til en stol og puttet en plastikpose over hovedet på hende. Christer får genoplivet Sylvia og sender kort efter politiet ud til samtlige mistænkte for at checke deres alibi for tidspunktet omkring drabsforsøget. En kombination af manglende alibi og et passende motiv fælder Ragnhild Antonsson. Hun var simpelthen vred på svigerdatteren som hun syntes tog Håkan fra hende.
Som tak for at være sluppet nådigt igennem efterforskningen fortæller Gillis at næste gæst i Hylands Hjørne er Camilla Martin, så Christer har en chance for at tage imod hende i lufthavnen.

Glimrende krimi med tempo og fornuftigt plot. ( )
  bnielsen | Jun 17, 2017 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Finnish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Information from the Finnish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Swedish title translates to, City Sleeps
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (2.5)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 130,806,500 books! | Top bar: Always visible