HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

De militaire geschiedenis van Oudenaarde tot…
Loading...

De militaire geschiedenis van Oudenaarde tot 1900

by Jean-Pierre Deweer

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
213,828,262 (2.5)None
Recently added byLuchtpint, Lambik

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Ondanks het boeiende onderwerp wordt dit boek ontsierd door tal van fouten, vooral de vormfouten springen in het oog. Een paar voorbeelden:

- verkeerde interpunctie in zinnen die te lang zijn, waarbij bijzinnen vaak niet goed worden gescheiden van een hoofdzin door correcte plaatsing van komma's

- voetnoten worden in de tekst zelf tussen haken weergegeven in de vorm (auteursnaam), zonder vermelding van pagineringsinfo waaruit de informatie wordt gehaald of uit welk boek de info is gehaald. En dat ondanks de uitgebreide bibliografie achteraan in dit boek. Voetnoten kunnen beter achteraan in het boek worden opgenomen met de nodige details erbij, zoals gebruikelijk. Of na afsluiten van elk hoofdstuk, en dus niet lukraak in de tekst wanneer het zo uitkomt.

- een gebrek aan standaardisering van namen, zowel van toponiemen als eigennamen. Vooral eigennamen leveren vaak problemen op, zelfs in kort op elkaar volgende paragrafen, waar een zelfde naam vaak op 2 manieren geschreven wordt. Nederlands was in de beschreven periode inderdaad niet voldoende gestandaardiseerd om klanken eenduidig weer te geven in de geschreven taal, maar in de praktijk van een geschiedkundig werk is het beter één schrijfwijze aan te houden, om verwarring te vermijden. Soms krijg je daardoor de indruk dat het over 2 verschillende personen gaat, terwijl bij aandachtig lezen duidelijk wordt dat het om één en dezelfde persoon gaat !

- af en toe archaïsch klinkende moraliserende commentaar van een schrijver op leeftijd. Onnodig voor een beter begrip van het onderwerp bij het lezen. Niets ter zake doend bovendien. Zo wordt o.a. het feit dat er in de "Waalse regimenten" van de Habsburgse legers ook Vlamingen zaten (dus ondanks de naam die er consequent aan gegeven werd door geschiedkundigen) met lichte verontwaardiging een paar keer opnieuw benadrukt ! "En wat dan nog ?" , zit ik dan te denken.

Op zijn minst heb ik één flagrante inhoudelijke fout geteld. De Franse generaal Pichegru wordt in dit boek Pichegrin genoemd. Totaal onvergeeflijk voor wie al boeken heeft gelezen over de Franse Revolutie / Revolutionaire oorlogen !

Waarom een in militaire geschiedenis gespecialiseerde boekhandel als de Krijger in Erpe-Mere zich is beginnen te wagen op het terrein van uitgeverijen, is mij een raadsel. Een boek redigeren kost in dit geval blijkbaar even veel tijd als het te schrijven, en dus lijkt het er op dat het zomaar eventjes op de markt is gegooid. Hier is dus slordig haastwerk geleverd en het resultaat lijkt nergens naar. Dit was duidelijk één van mijn slechtste impulsaankopen.

Een opvallend verschil toch wel met http://www.librarything.nl/work/14987008/book/108862479 van dezelfde uitgeverij, dat ik eveneens gelezen en in mijn bezit heb. ( )
  Luchtpint | Nov 25, 2015 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (2.5)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 138,057,202 books! | Top bar: Always visible