HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Valerian: The Complete Collection (Valerian…
Loading...

Valerian: The Complete Collection (Valerian & Laureline), Vol. 4 (2012)

by Pierre Christin, Jean-Claude Mézières (Designer)

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
331511,001 (4.21)1
This volume contains books 9 to 12 - two unmissable two-parters that represent a turning point in the story of our agents, and which are widely considered by critics and readers alike to be the pinnacle of the series. Characterised by a return to 20th century Earth, these two stories are suffused with incredible melancholy and poetic charm, and force Valerian, the action man, to face his limitations.… (more)

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 1 mention

For mig har opdagelsesrejserne blandt fjerne planeter altid været det fineste ved Linda og Valentin. Det lå derfor i kortene, at jeg ikke ville være helt så begejstret for bind 4, der i stor udstrækning foregår på Jorden i 1980’erne. Heldigvis er der altid kvalitet i tegningerne, og til sidst sættes kursen da også tilbage mod verdensrummet.

Bogen består af to dobbelthistorier. Hvor det tidligere har været menneskene fra Galaxity, der drog på opdagelse i universet, så er det her andre racer, der interesserer sig for Jorden. Det bruges bl.a. til at forklare det paradoks, at udgivelsesrækken snart ville passere 1986, hvor Jorden ifølge Storbyen der druknede skulle gå under.

I Metro Chatelet, retning Cassiopeia og Brooklyn Station, endestation kosmos er Linda og Valentin splittet op. Han er sendt til Paris i 1980, hvor han sammen med den madglade agent Albert skal opklare nogle mærkværdige fænomener. Underlige manifestationer af de fire elementer dukker op rundt omkring i Frankrig, og det interesserer ikke kun Galaxity-agenterne. Folk fra to store multinationale selskaber lusker også rundt.

Ude i rummet søger Linda efter svar på, hvor fænomenerne kommer fra, og det fører hende bl.a. til en skraldeplanet, hvor de fattige og enfoldige indbyggere må rydde op efter andre, mens deres skatte bliver stjålet fra templet. En bidsk kommentar til udnyttelsen af ulandene. Undervejs taler Linda og Valentin sammen gennem en telepatisk forbindelse, inden det hele kulminerer med en ny demonstration i en øde del af Brooklyn.

Den næste dobbelthistorie er mere kompleks. I Spøgelset fra Inverloch er Valentin sendt til en fjern planet for at hente en Glapum’t. Det mystiske væsen lever i vand og har en unik evne til at følge objekters bevægelse gennem himmelrummet. På jorden er Linda flyttet ind på det skotske slot Inverloch, mens panikken breder sig hos atommagterne. Nøglepersoner går fra forstanden, og en større og større del af atomarsenalet bliver ukampdygtigt.

I Tordenkilen fra Hypsis sejler det specielle selskab mod Arktis for at undersøge et mystisk skib. Det menes at være på mission for planeten Hypsis, der tilsyneladende er ude på at ødelægge Jorden. Det må forhindres, selvom det betyder et voldsomt indgreb i rum-tiden. For hvis katastrofen i 1986 undgås, men hvad vil det så betyde for Galaxity, der opstod på resterne af den? Linda er i hvert fald ikke i tvivl, og jagten fører dem ud i rummet i et forsøg på at finde Hypsis og få sat en stopper for ødelæggelsen.

Det er altid en fornøjelse at læse Linda og Valentin, men specielt den første historie, var jeg ikke så vild med. Opbygningen virkede lidt konstrueret, og der gik noget tabt i dynamikken mellem hovedpersonerne, når de var forskellige steder. Den næste var bedre, og shingouzerne, de små informationskrejlere, er altid et sjovt indslag. Men jeg håber, at Christin og Mézières nu vender blikket tilbage mod rummet i de næste bind. ( )
  Henrik_Madsen | Nov 5, 2013 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Pierre Christinprimary authorall editionscalculated
Jean-Claude MézièresDesignermain authorall editionsconfirmed
Stan BaretsPrefacesecondary authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (4.21)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4 2
4.5
5 3

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 138,188,339 books! | Top bar: Always visible