HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Have you checked out SantaThing, LibraryThing's gift-giving tradition?
dismiss
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Verdraaide organisaties terug naar de…
Loading...

Verdraaide organisaties terug naar de bedoeling

by Wouter Hart, Marius Buiting

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
1011,433,632 (4.75)None
Member:jankaldenbach
Title:Verdraaide organisaties terug naar de bedoeling
Authors:Wouter Hart
Other authors:Marius Buiting
Info:Alphen aan den Rijn Vakmedianet 2013
Collections:Your library
Rating:****1/2
Tags:None

Work details

verdraaide organisaties by Wouter Hart

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Geweldig boek, waarin teruggegaan wordt naar de bedoeling waarom organisaties er zijn, en van daaruit het organiseren ervan bekijkt.

Je leert te zien hoe om die bedoeling een leefwereld en een systeemwereld aanwezig zijn, en wat de essenties/leidende principes van die werelden behelsen. Essentieel daarbij is welke richting van dat denken overheerst: van bedoeling naar buiten of van systeemwereld naar binnen. Deze pijlrichting is in veel organisatie's zodanig omgedraaid dat de systeemwereld (de wereld van bureaucratie, processen en roze krokodillen) overheersend is geworden, en de bedoeling weg lijkt te kwijnen. Hoofdstuk 3 bevat een opsomming van de averechtse werking hiervan. De mythe van beheersbaarheid wordt in hoofdstuk 1 vakkundig ontmaskerd, waarna hoofdstuk 2 ons meeneemt in het variatieschema. Dit schema laat zien hoe langs de assen garantie - creatie en unieke vraag - standaard vraag problematieken in organisaties niet in 1 standaard aanpak te vatten zijn. Bedoeling, Leefwereld en systeemwereld worden uitgebreid, en bijzonder makkelijk en herkenbaar leesbaar, inde hoofdstukken 4, 5 en 6 nader onderzocht en geduid. En ondertussen krijgt de lezer diverse handreikingen om mee aan de slag te gaan. begrippen als het lerende Prepare - Act - reflect (ipv het normerende PDCA), eigenaarschap (vergroten), high trust - low tolerance, vereenvoudigen en het creëren van een hitteschild om professionals vormen waardevolle elementen om mee aan de slag te gaan. In hoofdstuk 7 worden tenslotte 10 aandachtsgebieden om een organisatie tot ontwikkeling te laten komen behandeld aan de hand van de ontwikkelbloem. Mooi geillustreerd en praktisch gebracht

Een bijzonder waardevol boek in mijn boekenkast, nauw verwant aan de Orientaties van Wim v Dinten, Spiral Dynamics van Graves, het Rijnlands of Nieuwe Europees Organiseren (NEO) van Jaap Peters en Harold Jansen en de Cubrix van van Marwijk. ( )
  TheKnight013 | Feb 17, 2013 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (4.75)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5 1
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 152,460,786 books! | Top bar: Always visible