HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Het Beste Boek: Risico / De kaping van Pelham een twee drie / De berghoeve / Julians avontuurlijke reis / De bastaard

by Readers Digest

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
117,662,328NoneNone
Recently added byBesselina
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

RISICO; Rachel Mackenzie

Met de, onder meer door de Nederlandse professor Boerema ontwikkelde, openhartchirurgie heeft de medische wetenschap een wonderbaarlijke stap voorwaarts gedaan, maar hoe staat de patiënt, die een dergelijke operatie moet ondergaan, er tegenover? Het vooruitzicht was schrikwekkend voor Rachel MacKenzie, zoals het voor iedereen zou zijn geweest, doch zij hing zo aan het leven, zij had het leven zo lief, dat dit haar de geestelijke kracht schonk de beproeving te doorstaan, al werd van haar weerstandsvermogen ook het alleruiterste gevergd. Risico is een ongeromantiseerd, doch niettemin inspirerend verhaal uit de medische wereld. Het is een eerlijk, persoonlijk verslag van de dappere strijd die een vrouw tegen haar menselijke zwakheid heeft moeten leveren - een ervaring die haar op het randje van de dood bracht.

DE KAPING VAN PELHAM EEN TWEE DRIE; John Godey

De wijzers van de klok snellen voort, en terwijl elke tik een mogelijke ramp nader brengt mobiliseert een wereldstad alle beschikbare krachten om zich te wapenen tegen een misdaad die zo driest, zo onvoorstelbaar is, dat er nooit voorzorgsmaatregelen tegen genomen zijn. Een treinstel van de ondergrondse is gekaapt en de inzittenden worden als gijzelaar vastgehouden. Als niet binnen het uur eenmiljoen dollar aan de kapers wordt overgedragen zal daarna elke minuut een passagier worden gedood. Met beklemmende deskundigheid onthult John Godey precies hoe de kapers te werk gaan en tevens voert hij ons binnen in de ambtswoning van de burgemeester en in andere, normaal niet voor het gewone publiek toegankelijke gebouwen en instellingen in New York. Politici, bankiers, politiemannen, zij allen worden meegesleurd in de maalstroom van gebeurtenissen die de kaping tot gevolg heeft. De Kaping van Pelham Een Twee Drie is een ongemeen spannend, fascinerend boek waarin deze supermisdaad tot een huiveringwekkende realiteit wordt.

DE BERGHOEVE; Ernest Raymond

Een vertederend en ontroerend boek over een jonge boerendochter, Greta - een stralende schoonheid, het mooiste meisje uit de omgeving, en de twee mannen die van haar houden: Norry - een innemende, vlotte, Londense aristocraat en Johnny - een in zichzelf gekeerde, misvormde dorpsgenoot, die afwacht in stil verlangen. Een onvergetelijk verhaal vol romantiek.

JULIANS AVONTUURLIJKE REIS; Paul Gallico

Lieve Mams, maak je geen zorgen. Ik ben weggegaan om mijn uitvinding te verkopen . . . P.S. Maak je geen zorgen, ik heb brood en zo bij me voor onderweg. Julian West was, met zijn kickers aan, bijna één meter lang. Hij was negen en een half, had rossig peenhaar en droeg een stalen brilletje. Al met al zo op het oog beslist geen tweede Edison. Niettemin had hij in zijn zak een wapen, dat voor grote opwinding zou zorgen in de hoogste legerleiding van de twee machtigste naties ter wereld. Hij was op weg naar Washington. De prijs van het buskaartje betekende een hele hap uit het geld dat hij voor zijn verjaardag van zijn grootmoeder had gekregen. Maar hij had geen spijt van die uitgave - zijn uitvinding zou hem immers rijk maken! Julian West was dus een ondernemend jongmens. Maar vóór de busrit ten einde was zou hij blijk moeten geven van meer dan alleen ondernemingslust. Er werd moed van hem vereist. Want de reis verliep een beetje anders dan iedereen had gedacht - onder andere door toedoen van een vieze cowboy en een Russische spion. In feite ontaarde de trip in een angstwekkend avontuur dat dreigde uit te lopen op een catastrofe, tot Julian er zich mee bemoeide ...

DE BASTAARD;Allan W. Eckert

Zijn moeder was een naar de natuur teruggekeerde huiskat - een grote, gestreepte, strijdlustige poes, die er op het nippertje het leven had afgebracht toen een wrede dronkelap haar samen met haar jongen wilde doden. Zijn vader was een rode lynx - een trots en listig schepsel. De bastaard was het grootste en meest ondernemende van hun jongen. Hij groeide op tot een dier dat, qua grootte en kracht, aan zijn verwekker deed denken, doch zijn tekening was die van zijn moeder. Van beide diersoorten had hij echter de beste kwaliteiten meegekregen, en het was die combinatie van eigenschappen die hem de kracht en intelligentie schonk een tocht van meer dan vijftienhonderd kilometer tot een goed einde te brengen, een tocht, terug naar de jongen die hem eens het leven had gered, hem had verzorgd en hem liefde had geschonken. De Bastaard is een zich in snel tempo ontrollend, avontuurlijk verhaal, dat aantoont hoe wreed de mens zich soms jegens het dier gedraagt, maar ook dat er tussen mens en dier soms een wonderlijk mooie liefde kan bestaan.
  Besselina | Jun 16, 2013 |
no reviews | add a review

» Add other authors (1 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Digest, Readersprimary authorall editionsconfirmed
Eckert, Allan Wsecondary authorall editionsconfirmed
Gallico, Paulsecondary authorall editionsconfirmed
Godey, Johnsecondary authorall editionsconfirmed
MacKenzie, Rachelsecondary authorall editionsconfirmed
Raymond, Ernestsecondary authorall editionsconfirmed

Belongs to Publisher Series

You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Genres

No genres

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 203,186,736 books! | Top bar: Always visible