HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Het Beste Boek 109: De opvoeding van Kleine…
Loading...

Het Beste Boek 109: De opvoeding van Kleine Boom / De grote brug / Geen… (1983)

by Readers Digest

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
213,793,834NoneNone
Recently added byBesselina

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

DE OPVOEDING VAN KLEINE BOOM; Forrest Carter

Forrest Carter was een vijf jaar oude wees, toen hij in de jaren dertig in de bergen van Tennessee kwam te wonen, bij zijn Cherokeegrootouders. Zij noemden hem Kleine Boom. Het relaas van de opvoeding van Kleine Boom is realistisch en ontroerend. Het bereikt een climax wanneer hij, na een kort en moeilijk verblijf in een schijnheilig, confessioneel weeshuis, terugkeert om de bitterzoete pracht van zijn grootouders' ouderdom te delen. Dit opmerkelijke, waar gebeurde verhaal laat ons delen in de liefde en de simpele natuurlijke wijsheid, die de erfenis vormden van een uitzonderlijke jeugd.

DE GROTE BRUG; Richard Martin Stern

Het hele project had Sam Taylor al vanaf het begin niet lekker gezeten, maar zijn baas, de oude Wilt Ross, was vastbesloten een brug te bouwen over de ontzagwekkende diepten van het Tanoravijn. Natuurlijk, Ross kwam tegenwoordig niet vaak meer achter zijn bureau vandaan. Hij had niet de kracht gevoeld van de wind die een helikopter kopje liet duikelen, of een constructiewerker van een dwarsbalk de vergetelheid van de woeste rivier, daar ver beneden, in liet tuimelen. En evenmin had hij weet van het boze gemompel in de straten van Tano als het project ter sprake kwam. Maar er viel niet meer aan te ontkomen, en terwijl de problemen zich opstapelden, zette Sam er zich, zij het met tegenzin, voor in dat zijn firma haar verplichtingen nakwam. Met behulp van opzichter Jud Wilder en de steun van een invloedrijke veefokker uit de buurt en diens dochter, slaagde Sam er ten slotte in de bouw van de brug — tegen zijn eigen aanvankelijke onwil in — door te zetten en het project te redden.

GEEN UITWEG MOGELIJK; Joseph Hayes

"Ik houd van je", had Donald tegen Brenda gezegd voor ze het huis uitrende. "Vergeet dat nooit. De rest is niet belangrijk." Donald had het mis. Een leven zonder angst was belangrijk. Haar eigen gemoedsrust was belangrijk. En natuurlijk haar zoontje Toby, die doodsbang was voor zijn vaders onbeheerste woedeuitbarstingen. Een uitweg. Ze moest een uitweg zien te vinden! Maar voor Brenda Forrest en Toby en voor de vrienden die hun vol liefde onderdak boden, was de lange nacht van angst nog maar net begonnen. Want Donald was vastbesloten Brenda op te sporen. Haar terug te halen. En wee degene die hem daarbij in de weg stond! Een huiveringwekkende en adembenemende psychologische thriller.

DE STILTE VAN HET NOORDEN; Olive A. Frederickson met Ben East

De aantrekkelijk, vermetele, roodharige Olive Fredrickson was als het ware geschapen voor een leven vol avontuur. Als dochter van een pionier in westelijk Canada trouwde ze op negentienjarige leeftijd met een jonge jager, en twee jaar later was ze met hem op trektocht in het ijzige noorden. Toen de hongerdood dreigde maakten zij en haar echtgenoot te zamen met hun dochtertje bij een temperatuur van veertig graden onder nul een nachtmerrieachtige tocht van negentig kilometer naar de bewoonde wereld. Dit was slechts één ervaring in een leven dat rijk was aan belevenissen die een ieder de haren te berge zouden doen rijzen — zoals de brand die noodzakelijke levensbehoeften vernietigde, het ongeluk met het geweer dat haar bijna blind maakte, of een van haar ontmoetingen met woeste beren. Na de dood van haar echtgenoot was ze op zesentwintigjarige leeftijd gedwongen voor haarzelf en haar drie kleine kinderen de kost te verdienen. Dat lukte haar met de vindingrijkheid en het goede humeur waarvan de bladzijden van haar boek getuigen. De Stilte van het Noorden getuigt van iets dat steeds zeldzamer wordt divisie een leven aan de grens van de bewoonde wereld. De hier beschreven gebeurtenissen zijn niet zo lang geleden voorgevallen, en toch zijn ze, alsook de mensen wie ze overkwamen, reeds een deel van een verdwijnende werkelijkheid. Mevrouw Fredrickson ziet met dankbaarheid en verbazing terug op haar jaren in een prachtig, schrikaanjagend land.

Bron: Readers digest 109
  Besselina | Jun 22, 2013 |
no reviews | add a review

» Add other authors (1 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Digest, Readersprimary authorall editionsconfirmed
Carter, Forrestsecondary authorall editionsconfirmed
East, Bensecondary authorall editionsconfirmed
Frederickson, Olive A.secondary authorall editionsconfirmed
Hayes, Josephsecondary authorall editionsconfirmed
Stern, Richard Martinsecondary authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 136,426,091 books! | Top bar: Always visible