HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Hitchcock præsenterer - det er måden det…
Loading...

Hitchcock præsenterer - det er måden det gøres på!

by Alfred Hitchcock

Other authors: See the other authors section.

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
115,816,405 (3)None
Recently added bybnielsen

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Alfred Hitchcock: Kender De en eller anden...?", "Stephen Marlowe: Klokken slår", "Carter Dickson: Nye mord for gamle", "Price Day: Klokken seksten nul nul", "Paul Eiden: For mange sammentræf", "Charlotte Armstrong: Fjenden", "Anthony Boucher: De bider", "Thomas Walsh: Vanskeligt vidne", "Robert Arthur: Af med George", "Lawrence Block: Edward Wrights selvmord", "Sax Rohmer: Den hvide hat", "Craig Rice: Sælgerdød", "Harold Q. Masur: Mord med måde", "Howard Rigsby: Død mand beretter".

"Alfred Hitchcock: Kender De en eller anden...?" handler om at takke for de mange besøg (via tv) med en boggave. Godt nok skal læseren selv betale, men det er jo tanken, der tæller.
"Stephen Marlowe: Klokken slår" handler om Chet Klochen, der er livvagt for Sam Heyn, som er et vigtigt vidne, men nu kan man høre en tikkende lyd fra en attachetaske i flykabinen. Chet gætter rigtigt at det bare er en attrap beregnet på at få flyet til at nødlande, så Sam kan blive elimineret og Trucker-banden gå fri.
"Carter Dickson: Nye mord for gamle" handler om Tony Marvell, der arver nogle skrantende hoteller, men får dem på fode igen og i en grad, så de giver styrtende med penge, men han selv går ned med stress. Hans bror Stephen sender ham på otte måneders krydstogt uden kommunikation med omverdenen og det hjælper utroligt. Da han kommer hjem, ser han i avisen at han lige er død? Det viser sig at være broderen Stephen, der har haft en skummel plan med at finde en tuberkuløs ung mand, Rupert Hayes, der lignede Tony, og få ham til at slå Tony ihjel og overtage hans plads for så at dø af tuberkulose og overlade det hele til Stephen, der havde hårdt brug for pengene. Men Rupert kunne ikke gennemføre planen, så han slog ikke Tony ihjel, men han fortalte heller ikke Stephen at han ikke gjorde det. Alt sammen meget ligetil og fortalt af en sir Charles Hargreaves. Tonys forlovede Judith Gates forstår bare ikke hvordan og af hvem Stephen blev slået ihjel for Rupert var jo død af tuberkulosen et par dage før Tony kom hjem?
"Price Day: Klokken seksten nul nul" handler om en mand, mr Crangle, der har fået evnen til at gøre alle onde mennesker halvt så store. Da han bruger den, bliver han selv halvt så stor.
"Paul Eiden: For mange sammentræf" handler om Alfred Starbuck, der er meget matematisk tænkende. Hans kone, Kathy, delte værelse med nogle andre piger og en af dem omkom i en ulykke med noget æter, som de andre smurte på hende. Siden er flere af pigerne omkommet, men det må jo bare være et sammentræf. Til begravelsen af den fjerde, Eileen, møder de en Carlson, som tilbyder at køre Kathy hjem, hvilket de tager imod. Alfred tænker lidt over om dødsfaldene nu også faktisk var sammentræf, eller om der kunne være en sammenhæng. Og Carlson lugtede faktisk lidt af æter! Da Alfred ringer hjem, får han besked om en frygtelig brand.
"Charlotte Armstrong: Fjenden" handler om en lille hund Bones, der bliver forgiftet og dør. De lokale drenge Freddy Titus, Phil Bourchard og andre udpeger hurtigt en gammel mand mr Matlin som fjenden, men en politibetjent Mike Russell og en gammel dommer Kittinger får dem overtalt til at lege detektiver sammen med deres lærer miss Dana og faktisk finde beviser. De finder ud af at ja, manden forgiftede hunden, men det var af vanvare for han kastede bare den bøf, hans steddatter May Matlin havde lavet til ham, ud til hunden. Politimester Anderson kan drage af med May Matlin.
"Anthony Boucher: De bider" handler om Hugh Tallant, der er blevet interesseret i en stump ørken, men de lokale folk advarer ham om nogle Carkers, eller måske Benders, som tager livet af folk og som bider. Han slår selv en fyr ved navn Morgan ihjel, men så opdager han noget, der ligner en lille mumie, men det er det ikke og den bider.
"Thomas Walsh: Vanskeligt vidne" handler om en mand Johnny Palica, der bliver dømt for et røveri med dødeligt udfald. Butiksejeren Carl Sawyer bliver skudt. Et af vidnerne Ellen Morison er imidlertid ikke med på identifikationen og en stædig politimand Cochran og hans makker McRynolds får fundet den rigtige røver, som tilfældigvis er meget gode venner med den afdøde butiksindehavers kone.
"Robert Arthur: Af med George" handler om Laura Layne, der er feteret filmskuespillerinde, men med et temperament af den anden verden og en fortid som striptease-danseren Gloria. Hendes mand, George, som ellers var blevet afskrevet som død i et hold-up, dukker op som en trold af en æske efter fem år. Han er ret ubehagelig, men nok ikke helt nok til at retfærdiggøre at hun smadrer hans hoved til pulp? For at slippe væk fra pressen fortæller hun og manageren Harry Lawrence at de skal giftes og putter liget i en stor kuffert og tager af sted til Mexico. Desværre overraskes de af hotelpersonalet, der vil tage et bryllupsbillede af dem og i stedet får et billede af dem, da de pakker liget ud af kufferten.
"Lawrence Block: Edward Wrights selvmord" handler om Edward Wright, der laver en række halvhjertede selvmordsforsøg. Han står og kigger ud over en høj bro, men en betjent taler med ham og taler ham fra at hoppe. En psykiater lytter til ham. En doktor hjælper med en udpumpning. Til sidst køber han eller i alt fald en mand, der bruger hans navn, et jagtgevær og en enkelt pakke ammunition. Senere går manden, der hedder Mark, hen til Edward og truer ham til at skrive et afskedsbrev, hvorefter han skyder ham gennem munden på klods hold og efterlader ham. Edward skulle nok ikke have slået sin kone ihjel.
"Sax Rohmer: Den hvide hat" handler om en lord Ireton gift med lady Ireton. Hun har en elsker hr de Lana, som lord Ireton slår ihjel på en uhyre udspekuleret måde ved hjælp af sin svigerfar, major J. E. P. Ragstaff og navnlig dennes hvide hat. Peter Harley og hans ven Knox opklarer sagen, men lader den ligge, fordi det er umuligt at bevise nogetsomhelst.
"Craig Rice: Sælgerdød" handler om sagføreren Malone, der opklarer en sag, hvor en mand Littleton for at kunne begå selvmord uden at forsikringen gør vrøvl, først myrder to kollegaer Price og Kirschmeyer. Det har gjort deres fælles chef, Frank Gunderson, ret nervøs, så derfor hyrer han Malone.
"Harold Q. Masur: Mord med måde" handler om Peter Crown, der går en tur i biografen Keelers Cathay og pludselig opdager at blondinen i sædet ved siden af, har en kniv stukket i ryggen. Politimanden Alec Hynd spørger Crown ud og opdager at Crown arbejder for biograffirmaets direktør Keeler og var ved at undersøge hvorfor biografen gik så dårligt. Blondinen Helen Craig fik 95 dollars om ugen som billetsælger i biografen, men havde 10.000 dollars på sin bankkonto og de var kommet til på det sidste halve år. Den lokale direktør Bolton og underdirektør Vic Schramm og en billetsælger Melody Krauss kommer i Crowns søgelys. Schramm generer forretningen for at få Boltons job, men faktisk er det Bolton, der virkelig trækker penge ud og som har myrdet Helen. Crown og Bolton konfronterer Schramm i dennes lejlighed, da sandheden går op for Crown. Bolton skyder og dræber Schramm, men bliver selv overmandet af Alec, der har lyttet til det hele.
"Howard Rigsby: Død mand beretter" handler om vildtfoged Joe Root, der forsøger at anholde en Mike Mitchell, som til gengæld slår ham ihjel. Men Joes lig bliver ved med at dukke op, om så Mike forsøger at drukne, begrave eller brænde liget og til sidst dukker Joes to kollegaer, Dan Meade og gamle Goose op og tager affære. Mike tilstår at have slået Tony Ginelli ihjel og bliver lænket til den kistebænk, hvor han havde skjult Joes lig.

Små, udmærkede noveller. "Død mand beretter" er en lille perle. ( )
  bnielsen | Mar 7, 2015 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Alfred Hitchcockprimary authorall editionscalculated
Armstrong, CharlotteAuthormain authorsome editionsconfirmed
Arthur, RobertAuthormain authorsome editionsconfirmed
Block, LawrenceAuthormain authorsome editionsconfirmed
Boucher, AnthonyAuthormain authorsome editionsconfirmed
Day, PriceAuthormain authorsome editionsconfirmed
Dickson, CarterAuthormain authorsome editionsconfirmed
Eiden, PaulAuthormain authorsome editionsconfirmed
Marlowe, StephenAuthormain authorsome editionsconfirmed
Masur, Harold Q.Authormain authorsome editionsconfirmed
O'Connell, PatriciaEditormain authorsome editionsconfirmed
Rice, CraigAuthormain authorsome editionsconfirmed
Rigsby, HowardAuthormain authorsome editionsconfirmed
Rohmer, SaxAuthormain authorsome editionsconfirmed
Walsh, ThomasAuthormain authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 141,749,988 books! | Top bar: Always visible