HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Grisfesten by Leif GW Persson
Loading...

Grisfesten (1978)

by Leif GW Persson

Other authors: See the other authors section.

Series: Johansson and Jarnebring (1)

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
1131167,481 (3.57)2
Ett postrån på försommaren i Stockholm följs innan året är slut av två mord. Att det finns ett samband mellan händelserna framkommer vartefter. Men när polisens utredare till slut kommer gärningsmannen på spåren börjar det kärva. Vissa prominenta personer har intresse av att hemlighålla spaningen. Kriminalinspektörerna Jarnebring och Johansson får anledning att konstatera att de verkligt stora bovarna ofta går fria, och det gör dem ursinniga. Grisfesten är den första romanen om Lars Johansson och hans kollegor. Denna numera klassiska polisroman utkom första gången 1978, sålde i stora upplagor och filmatiserades som Mannen från Mallorca. [Elib]… (more)

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 2 mentions

Sverige, Stockholm, maj 1977 til januar 1978
Fredag den 13. maj 1977 begår en ung mand et indbringende bankrøveri. Kriminalinspektørerne Lars Martin Johansson og Bo Jarnebring er i anden sammenhæng i området og ser røveren løbe væk, men han forsvinder for dem i nærheden af en teknisk skole. En ung mand Roger Percy Jansson har set noget, men han kender ikke navnet på personen, men han ser på et senere tidspunkt en mand i en bil med nummerpladen JUE 100, som han kan slå op i centralregisteret. Der er også forbindelser til en chartertur til Mallorca med tilhørende grisefester. Johansson er en glimrende kriminalmand, men har fået afsmag for branchen efter at 8 mand brugte 6 måneder på at efterforske en skiderik af en direktør, som derefter fik sig snoet fri af alle anklager. Henover sommeren skumler Johansson lidt over røveriet og samler enkelte spor op, fx at en ung mand med ring i det ene øre også spørger rundt i lidt skumle kredse for at finde ud af hvem røveren er. Johansson og Jarnebring finder manden med ring i øret og han fortæller at det er en af hans venner Roger Percy Jansson, der har bedt ham om at snuse lidt rundt. Imidlertid er Roger død efter en påkørsel og en drukkenbolt Erik Harald Olsson født i 1920 er også død. Olsson blev myrdet ved at nogen knækkede nakken på ham og for en sikkerheds skyld strangulerede ham bagefter. Johansson, der så røveren løbe væk i sin tid, kommer til at tænke over at røverens ryg lignede en af kollegaerne Kjell Göran Hedberg fra sikkerhedspolitiet. Det var også ham, der kørte Roger ihjel og man finder en fællesnævner i en grisefest på Mallorca engang for 7 år siden. Man begynder i hemmelighed en efterforskning af Hedberg og mange ting passer fint sammen, fx så et vidne en bil med nummerpladen GDY007 og den nummerplade findes ikke i registeret, men sikkerhedspolitiet har jo faktisk nummerplader, der ikke står i registeret. Hedberg har et fantastisk alibi for dagen for han var livvagt for justitsministeren, men det er et godt gæt at justitsministeren bollede med en luksusprostitueret Eva Zetterstrøm på 34 år og derfor havde givet Hedberg uofficielt fri. Johansson og Jarnebring kigger i alt fald videre i den retning. SÄK kigger alle over skulderen og når til samme konklusion. Desuden regner de ud at de andre ikke kan finde noget at dømme Hedberg for, endsige få rejst tiltale mod ham. Så den reelle chef for SÄK, en kontorchef Berg, bruger Hedbergs navn til at presse et godt budget for tjenesten ud af ministeren og får samtidigt sendt Hedberg på antiterrortræning hos tyskerne, så han er ude af cirkulation en tid.
Johansson er fraskilt siden august 1975 og bor alene. Han har børnene Göran og Helena med ekskonen Gunilla, der har fundet sig en ny fyr, Johan, og bor i hus ved Täby sammen med ham. Sagen her får ikke gjort Johansson bedre stemt mht arbejdet og de urørlige skiderikker han af og til støder på, men han kan heller ikke lige finde på noget bedre at give sig til. Berg sørger også for at flytte Johansson over til rigspolitiledelsen i et skrivebordsjob.

Ganske underholdende krimi uden nogen moralsk afslutning. Sagen bliver henlagt. ( )
  bnielsen | Jan 6, 2019 |
no reviews | add a review

» Add other authors (3 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Leif GW Perssonprimary authorall editionscalculated
Eijsden, Cath. vanTranslatorsecondary authorsome editionsconfirmed
Kolstad, HenningTranslatorsecondary authorsome editionsconfirmed
Sermage, EstherTranslatorsecondary authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Russian Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Information from the Russian Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3.57)
0.5
1
1.5
2 2
2.5 2
3 5
3.5 6
4 11
4.5 1
5 2

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 141,584,997 books! | Top bar: Always visible