HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Historien om en dreng by Line Lybecker
Loading...

Historien om en dreng

by Line Lybecker

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
312,841,328 (5)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Anmeldt af Anders Rode, LGBT Biblioteket
Få kan som Line Lybecker beskrive den spirende kærligheds usikkerhed og nedtur, når en sms ikke bliver besvaret:
"Hver gang jeg troede, jeg mærkede noget, hev jeg telefonen op mens mit hjerte stod stille et øjeblik, og min mave knugede sig sammen. Og nu hvor han ikke havde skrevet hele dagen, kværnede min hjerne rundt i det vi havde skrevet i går. Havde jeg sagt noget som var skyld i at han ikke svarede? … Var det fordi jeg havde brugt for mange smileyer? Syntes han at jeg var en idiot? … Mærkede frygten for at han ikke tænkte på mig lige nu, at han ikke savnede mig som jeg savnede ham".
Eller den grænseløse glæde, når det sker:
" .. det lille pling fra telefonen der fortalte mig at David tænkte på mig og ønskede mit selskab".
I hendes nye bog, Historien om en dreng, gælder det to fyre, men kærligheden er jo den samme uanset køn.
Og dog. Hovedpersonen Thobias' venner i 3. g kan sagtens acceptere to lesbiske, men bøsser - er de ikke lidt klamme? Thobias frygter vennernes reaktion, mens han overgiver sig til Davids charme uden de helt store kampe med sine egne holdninger til at være bøsse, selv om han hidtil har haft pigekærester og knap nok tænkt på det andet som en mulighed, før det sker.
Hans frygt for kammeraternes eller netop den nærmeste vens reaktion viser sig at være rigtig, og dermed er der lagt op til historiens dramatiske klimaks og kærlighedens store udfordring: Kan den leve, hvis den skal holdes hemmelig?
Forinden følger vi dens stille udvikling fra umiddelbar sympati og engagement i fælles interesser til en stadig tættere forbundethed hen over det punkt, hvor et blik og en berøring får følelserne til at gløde.
Historien strækker sig over et par vinter- og forårsmåneder i Roskilde og omegn og fortælles i meget enkel form gennem personernes hverdag i skole og især fritid og gennem deres flittige kommunikation via sms.
Lørdagene bliver brugt til rollespil i skoven, hvor de store drenge leder rollespillene for de små. Hvis man som læser ikke tænder på latexsværd, udklædninger og magi i form af strøet kartoffelmel, kan den del forekomme lidt langtrukken, og hvis ikke man er til computerspil som minecraft og lignende, kan der være brug for tolk, når der indforstået tales om mods og spawning mv.
Men det bliver aldrig noget problem, for forfatteren skriver de to hovedpersoner frem med en så smittende sympati for dem begge og det, de har for, at man gerne deler deres specielle interesser - og deres spirende kærlighed - med dem.
Desuden smyger dialogerne sig så overbevisende mundret ind i teksten. Lidt med samme talent som i den også herhjemme meget populære norske tv-serie "Skam". Bogens personer og handling kan også minde om tv-seriens - med Thobias og David som den danske udgave af Isak og Even.
Her hører vi lidt mere til den voksne verden. Ikke skolens voksne, men forældrene, som naturligvis betyder noget i de 18-årige knægtes usikre spring-ud fase. Og heldigvis formår forfatteren at dække alle sine personer ind. Også bipersonerne som en irriterende lillesøster og en lidt stivrygget stedfar, så også de fremtræder som hele, troværdige mennesker.
Bogen er skrevet, fordi forfatteren har savnet bøger, der kan give unge - og voksne - lidt input om det at have en anderledes seksualitet end den, som alle umiddelbart forventer. Det lykkes, og man bliver glad af at være i selskab med Thobias og David.
Line Lybecker lagde sidste år ud med bogen "Mere end veninder" om to lesbiske piger, som vi også lige får lov at møde i "Historien om en dreng". Tredje trin i projektet bliver en ungdomsbog om at være transkønnet. Den glæder vi os til.
  LGBT-Biblioteket | Apr 24, 2017 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 130,690,224 books! | Top bar: Always visible