HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Jan bliver slået ud - Jan nr. 23 (1954)

by Knud Meister, Carlo Andersen

Series: Jan (34)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
215,248,990 (2.5)None
Detektivfortælling.
Recently added bybnielsen, jacobzink
fiction (1) Recycled (1)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Danmark, ca 1975
Indeholder "1. Uvenner", "2. Karakterbogen", "3. Sat af", "4. En mistanke", "5. Venstre back", "6. Hundrede kroner ekstra?", "7. Fanget", "8. En tackling", "9. 5 - 3", "10. En ulige kamp".

Jan er på skolens fodboldhold og spiller centerforward. En ny dreng i klassen, Jens Holm, er et forkælet enebarn og vant til at være den bedste til al slags idræt. Ovenpå en fodboldkamp er han sur over at Jan scorede mål i stedet for at spille ham. Han er også sur over at Jan ikke vil slås med ham. Nogle dage efter er der hårdt vejr på vandet og deres fransklærer, overlærer Møller, drukner. Jan læser nyheden i avisen mandag morgen inden han skynder sig skole. Her er der begået hærværk på et skab og overlærer Møllers sorte bog med anmærkninger på eleverne er væk. Jan og vennen Erling stopper Jens på vej hjem og fortæller at de er sikre på at det er ham, der har hugget bogen, men at de vil tie stille, hvis bogen finder på plads ad sig selv. Jens nægter, men bogen dukker op af sig selv. Og Jens bliver endnu mere sur på Jan. En dag på fodboldbanen tackler Jan Jens lidt hårdt og denne bliver endnu mere sur og vil slås. Gymnastiklærer Holm, der er hård, men retfærdig sætter Jens af skolens kamphold for resten af sæsonen. Næste kamp mellem skolerne er mod Vikingerne og skolen går så meget op i at vinde at de har en spion Jack Morton ude at kigge på en af Vikingernes træningskampe. De har en venstreback, Carl Nielsen, der spiller lidt rigeligt hårdt. Erling og Jesper er bekymrede og tager ud for at snakke med Carl, men det mislykkes og de overhører i stedet en samtale mellem Carl og Jens, hvor de aftaler at Jens skal betale for at Carl går ekstra hårdt til Jan. Da de konfronterer Carl med det, påstår han at det er løgn og at Jens er nede i kælderen, så de kan jo spørge ham. Da Erling og Jesper går derned, låser Carl kælderdøren efter dem og går afsted til kamp, men lover dog at lukke dem ud, når han kommer tilbage.
De kommer nu ud af kælderen for egen kraft og iler også hen til boldbanerne. Det kommer hurtigt til at stå 2-1, men ved målet fra 1-1 til 2-1 bliver Jan slået voldsomt bagfra, falder og forvrider skulderen. Jan og Erlings store og stærke ven Carl hopper ind på banen og tager fat i Carl Nielsen, som var den, der angreb Jan. Gymnastiklærer Holm er dommer og han giver rødt kort til Carl Nielsen og så må det være straf nok, så de andre får hidset deres Carl ned. Fra 2-1 bliver det 3-1 selv om de må undvære Jan. Men så sætter Vikingerne pres på og det bliver 3-2 og 3-3. Men hjemmeholdet kan stadig, så det ender 5-3.
Erling og Jesper tager ud til Carl Nielsen for at tale et alvorsord med ham, men Jens Holm er kommet endnu hurtigere derud. Han og Carl kommer op at slås og Jens får flest bank. På vej væk støder han ind i Jesper, Erling og Carl og de fatter sympati for ham, fordi han har prøvet at give Carl Nielsen nogle stryg.

Meget tynd historie. Den ædle, kloge og retfærdige Jan får helt uretfærdigt en uven, der ser sig sur på ham, men alt ender godt takket være nogle bank. Jans far er viis, klog og god. Jans mor er ængstelig og nervøs. Vås på stylter. ( )
  bnielsen | Aug 25, 2020 |
no reviews | add a review

» Add other authors (2 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Knud Meisterprimary authorall editionscalculated
Andersen, Carlomain authorall editionsconfirmed

Belongs to Series

Jan (34)
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Information from the Danish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Detektivfortælling.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (2.5)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,374,627 books! | Top bar: Always visible