HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Det brinner!

by Laura Trenter

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
1211,616,095 (4)None
Frida är bästa kompis med Christoffer, vars pappa är polis. Hon bor med sina föräldrar och sin syster i ett rött hus. En dag flyttar en ny tjej till staden, Isabelle. Frida och Isabelle blir kompisar, och Isabelle vill att de tjuvröker för att fira att de blivit bästisar. Frida går med på det men det går snett. Ödetorpet brinner ned, och Frida och Isabelle tror att allt är deras fel. De lovar att inte berätta för någon, men så hittar polisen rester av en person i ödetorpet. Vad ska Frida och Isabelle göra? Laura Trenter väjer inte för det riktigt skrämmande i sitt berättande, tvärtom tar hon ut svängarna ordentligt. Läsaren kan ändå tryggt våga läsa vidare: som den skickliga berättare Laura Trenter är lämnar hon ingenting åt slumpen. Allting får så småningom sin förklaring och ingenting lämnas outrett. Laura Trenter skriver andlöst spännande, så verkligt att man knappt törs läsa vidare. Men man måste ... Om boken"Jättebra bok och jag kan nästan hela boken utantill, har läst den 5 gånger typ! Femma av mig!" Mos 12 år! :D , Boksidan.net Laura Trenter är en av våra mest älskade och lästa författare. Med sina psykologiska thrillers tänjer hon gränserna för hur man kan skriva för barn. Hon väjer inte för det skrämmande utan tar tvärtom ut svängarna ordentligt. Hennes böcker är väldigt realistiska och andlöst spännande. Läsaren kan ändå tryggt våga läsa vidare, som den skickliga berättare Laura Trenter är lämnar hon ingenting åt slumpen och allting får så småningom sin förklaring. Laura Trenter är född 1961 och dotter till de två kända deckarförfattarna Stieg Trenter och Ulla Trenter. [Elib]… (more)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Frida och Isabelle har tagit sig upp till ödetorpet för att kunna vara för sig själva och smygröka. Men när flickorna väl står och röker känns det som om någon iaktar dem. De ger sig av hem med en känsla av obehag och snart växer denna känsla ännu mer när de, väl hemma, får reda på att ödetorpet står i brand. Flickorna börjar genast ana att det är de som är de skyldiga, men beslutar sig för att hålla tyst. Både Frida och Isabelle mår jättedåligt och de orkar knappt träffa varandra. Snart märker Frida att någon smyger sig runt hennes hus. Kan det vara någon som vet att hon och Isabelle stod och rökte vid ödetorpet strax innan branden? När polisen hittar skelettdelar i askan från det nedbrunna torpet slår detta ner som en bomb för flickorna, då de nu också är mordbrännare. En spännande bok om att smusslande och ljugande alltid står tillbaka mot en själv. ( )
  bookaranga | Jan 6, 2007 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Information from the Finnish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Frida är bästa kompis med Christoffer, vars pappa är polis. Hon bor med sina föräldrar och sin syster i ett rött hus. En dag flyttar en ny tjej till staden, Isabelle. Frida och Isabelle blir kompisar, och Isabelle vill att de tjuvröker för att fira att de blivit bästisar. Frida går med på det men det går snett. Ödetorpet brinner ned, och Frida och Isabelle tror att allt är deras fel. De lovar att inte berätta för någon, men så hittar polisen rester av en person i ödetorpet. Vad ska Frida och Isabelle göra? Laura Trenter väjer inte för det riktigt skrämmande i sitt berättande, tvärtom tar hon ut svängarna ordentligt. Läsaren kan ändå tryggt våga läsa vidare: som den skickliga berättare Laura Trenter är lämnar hon ingenting åt slumpen. Allting får så småningom sin förklaring och ingenting lämnas outrett. Laura Trenter skriver andlöst spännande, så verkligt att man knappt törs läsa vidare. Men man måste ... Om boken"Jättebra bok och jag kan nästan hela boken utantill, har läst den 5 gånger typ! Femma av mig!" Mos 12 år! :D , Boksidan.net Laura Trenter är en av våra mest älskade och lästa författare. Med sina psykologiska thrillers tänjer hon gränserna för hur man kan skriva för barn. Hon väjer inte för det skrämmande utan tar tvärtom ut svängarna ordentligt. Hennes böcker är väldigt realistiska och andlöst spännande. Läsaren kan ändå tryggt våga läsa vidare, som den skickliga berättare Laura Trenter är lämnar hon ingenting åt slumpen och allting får så småningom sin förklaring. Laura Trenter är född 1961 och dotter till de två kända deckarförfattarna Stieg Trenter och Ulla Trenter. [Elib]

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,734,984 books! | Top bar: Always visible