HomeGroupsTalkZeitgeist
Big news! LibraryThing is now free to all! Read the blog post and discuss the change on Talk.
dismiss
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

De kroongetuige (1983)

by Maarten 't Hart

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
311359,604 (3.51)1
Enttäuschte Liebe und verzweifelte Eifersucht, Kinderlosigkeit und eine heimliche Kronzeugin. Und immer wieder die schwarzen Vögel. Ein atemberaubender Roman. Ein spannender Krimi und zugleich die Geschichte einer Ehe. Schauplatz sind die Niederlande der frühen achtziger Jahre.
Recently added byBibijob, liblab, newmusic12, Wibier, Lotvdm

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 1 mention

Showing 3 of 3
Een Leidse farmacoloog en zijn echtgenote raken betrokken bij de raadselachtige verdwijning van een jonge vrouw.
  pwrtt | Nov 24, 2017 |
Onderhoudende novelle. Het verhaal van een huwelijkscrisis wordt doorspekt met een vleugje krimi en een vleugje horror. Niet de beste Maarten 't Hart, maar vlot leesbaar zoals alles van deze schrijver. ( )
  judikasp | Dec 9, 2012 |
Thomas Kuyper is onderzoeker en doet aan de universiteit onderzoek naar kannibalisme bij ratten. Hij is getrouwd met Leonie en ze hebben geen kinderen, omdat zij onvruchtbaar is. Wanneer Leonie een week bij haar moeder is, gaat Thomas uit met Jenny Fortuyn, op wie hij verliefd is. Na een kroegentocht wilde ze niet met hem naar huis. Nadat ze ruzie gehad hebben vluchtte ze en verdween spoorloos.
Thomas wordt ervan beschuldigd Jenny vermoord te hebben. Hij zou haar aan de ratten gevoerd hebben. Een paar weken later wordt hij gearresteerd. Ondanks alle bewijs: de ratten, de getuigenis van de overbuurman en de kleren van Jenny die in zijn laboratorium gevonden zijn, blijft hij ontkennen en zwijgen. Leonie mag hem niet bezoeken. Daarom schrijven ze brieven.
Als dit verboden wordt gaat Leonie zelf op zoek naar de waarheid en schrijft de resultaten op in haar dagboek. Ze heeft o.a. een gesprek met Robert, de vriend van Jennie. In het laboratorium ontdekt ze een lijk op sterk water, maar dat verzwijgt ze tijdens het proces. Uit het laboratorium blijken veel drugs gestolen te zijn. Omdat Thomas' schuld niet kan bewezen worden wordt hij vrijgesproken. Leonie is niet zo zeker van zijn onschuld en laat hem het lijk zien. Hierdoor wordt alles duidelijk, het lijk blijkt de vrouw van Robert te zijn. Robert was na de moord op zijn vrouw met Jennie, verkleed als Roberts vrouw, vandoor gegaan. Ze hebben de gestolen drugs meegenomen.
Op weg naar huis denkt Leonie weer aan het feit dat ze onvruchtbaar is. Door een bericht in de krant over de eerste reageerbuisbaby krijgt zij weer hoop. ( )
  gormel | Jan 14, 2010 |
Showing 3 of 3
no reviews | add a review

Belongs to Publisher Series

Grote ABC (437)
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
'Vertel mij eens', zei Jenny,' want jij met jouw opleiding moet het weten: wat is het leven?' EEN TIJDELIJK OPONTHOUD VAN EEN ZONNESTRAAL ONDERWEG NAAR HET HEELAL,' zeik ik
Quotations
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
In onze achtertuin zocht ik mijn zoon. Naaktslakken trokken glinsterende slijmsporen over het kleine terras. Onder el stuk hout dat ik optilde, krioelden hardpaarse pissebedden. Uit de esdoorn lieten Zwarte Weduwen zich aan één draad zakken. Maar waar was mijn zoon? Natuurlijk, het was een kind van Leonie, ik moest hem daar zoeken waar hij de wolken kon zien. Snel waadde ik naar de schutting aan het einde van de tuin. Zijn stem hoorde ik al: 'Vader, wat doen mensen het liefst?' en ik antwoordde: ''bij mekaar op stoelen zitten keuvelen,' maar nog steeds zag ik hem niet. In de schutting zwiepte de vermolmde deur in haar hengsels. Daarachter baadde het steegje met de glasscherven in het maanlicht. Toen ik erdoor wandelde, bogen de bomen die zich aan de andere zijde bevonden, hun takken naar mij omlaag zodat ik bijna de vruchten - waren het appels? - kon grijpen. p 28-29
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3.51)
0.5 1
1
1.5
2 4
2.5 2
3 28
3.5 8
4 28
4.5 1
5 7

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 147,872,033 books! | Top bar: Always visible