HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Les Exilés de Kifa by Roger Leloup
Loading...

Les Exilés de Kifa (1991)

by Roger Leloup

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
931204,464 (3.95)None
Tegneserie. Da Yoko og hendes venner finder en lille robot-dukke fra rumbyen Kifa, involveres de i et kaplb̜ med tiden for at undg ̄galningen Gobols hv̆nplaner mod Vinea.

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Vinea, ca 1990
Yoko Tsuno, en ung japansk elektroingeniør er på besøg på planeten Vinea, der ligger i et solsystem langt, langt væk fra Jorden. Hun har sine venner, Vic Video og Pol Pitron med og desuden sin adoptivdatter Lotus. De to vineanere Khany og Poky har taget de fire andre med ud på en flyvetur til planetens natside, da de opdager en gammel rumsonde, der lander og kort efter tager afsted igen. Måske har den noget at gøre med en gammel forladt rumby, Kifa, som med mellemrum kommer tilbage til Vinea og denne gang kommer meget tæt på. Rumsonden bliver skudt ned af Vineas nordlige halvkugleforsvar.
Khany synes ikke forklaringen på nedskydningen holder vand og Yoko opsøges af et hologrambillede af dronning Hegora, der beder hende om hjælp. Khany og de andre tager afsted igen fra forsvarsbasen og finder en del af den nedskudte sonde. Indeni er en lille robotdukke. De redder robotdukken, der er et levn fra gamle dage, hvor de blev brugt som intelligente 'legekammerater' for Vineas børn. Khany har hørt om dem, men aldrig set en. De flyver ned til en nedgang til Hegoras by i dybet, hvor Hegora selv ligger død og indespærret i en krystalkiste. Yoko tager en elevator ned i dybet og mødes af robotten Tryak, som hun kender fra tidligere. Han fører hende til dronning Hegora, som viser sig ikke at være død. Hun er også mere venlig end sidst hende og Yoko mødtes. Tryak finder et nyt batteri til dukkerobotten, der vågner op og fortæller at den hedder Myna og kommer fra Kifa. En ond skurk, Gobol, vil lade Kifa styrte ned på Vinea for at hævne sig. Heldigvis får de hjælp fra Akhar, som er den superdatamat, der styrer byen i dybet. Gobol (en Saruman klon) lever i et højt tårn.
Gobol har levet utroligt længe på grund af strålingen fra vinadium, et sjældent mineral, som også leverer energi til Kifa. Han skyder på Myna og en anden robot Lyco skyder til gengæld på hans vinadium-apparat med Yokos disintegrator. Alt begynder at falde fra hinanden og Gobol begynder at ældes med stor hast. Yoko forsøger at hente hjælp, men det tager alt for lang tid. Gobol dør og bliver til støv, mens Yoko ender med at arve hans rumskib, der ligner en drage og styres af en kunstig intelligens Akina. Myna bliver retableret fra en backup-kopi og de andre 17 små robotter af samme slags bliver også reddet.

Hvorfor skyder forsvarsbasen ting i kredsløb i stykker? Har de aldrig hørt om rumskrot? Hvis man er død, skal man bare opfange energien fra en satellitnedskydning og så kommer man til live igen? Historien løber hurtigt og har mange løse ender, men er flot tegnet. ( )
  bnielsen | May 18, 2016 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3.95)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 5
3.5 2
4 8
4.5
5 5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 142,554,683 books! | Top bar: Always visible