HomeGroupsTalkZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Hildur by Satu Rämö
Loading...

Hildur (original 2022; edition 2022)

by Satu Rämö

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
222936,356 (3.33)None
Hildur aloittaa Islannin syrjĩsille vuonoille sijoittuvan dekkarisarjan, jossa kukin yritt ̃̃selviyty ̃parhaan kykyns ̃mukaan.
Member:simokala
Title:Hildur
Authors:Satu Rämö
Info:Helsinki : Werner Söderström Osakeyhtiö, [2022]
Collections:Read but unowned
Rating:***
Tags:None

Work Information

Hildur by Satu Rämö (2022)

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

English (1)  Finnish (1)  All languages (2)
“Meri voihki hiljaa. Aallot tulivat kaukaa, Grönlannista asti. Myrsky Grönlannin merellä näkyi muutamaa päivää myöhemmin maininkeina, jotka työntyivät Islannin luoteisosan röpelöiseen rannikkoon.”

Hildur on pienen Islantilais-kylän ainoa rikosetsivä, joka saa selvitettäväkseen murhia, jotka eivät näytä liittyvän toisiinsa, mutta liittyvätpä sitten kuitenkin. Hildur saa apulaisekseen suomalaisen poliisiharjoittelija Jakobin, joka enimmäkseen neuloo ja kipuilee hankalan avioeronsa ja sen vuoksi etäisen isä-poikasuhteen kanssa.

Juoni kulkee hyvin perinteisen dekkarin jalanjäljissä (silloin kun kulkee) ja kirja keskittyykin enimmäkseen valaisemaan lukijaa kaikesta mahdollisesta islantilaiseen kulttuuriin liittyvästä, oli sillä jotain tekemistä tarinan kanssa tai ei. Sen sijaan, että islantilaisuutta kuvattaisiin luontevana osana tarinaa, on kirjailija päättänyt sisällyttää lähes joka sivulle matkaopasmaisia selityksiä siitä, mikä milloinkin on hahmojen käytöksen taustalla.

“Kun myslikulho oli tyhjä, Hildur annosteli ruokalusikkaan islantilaisista kaloista valmistettua Lýsi-kalanmaksaöljyä, jota nautittiin D-vitamiinin ja rasvahappojen takia lähes jokaisessa islantilaiskodissa etenkin talvisin, jolloin aurinko ei näyttäytynyt moneen kuukauteen.”

Kirjan kieli on paikoitellen erittäin tönkköä. Useammassa kohdassa mietin, että onpa vähän huonosti käännetty, vain muistaakseni että tämä on ihan suomeksi kirjoitettu eikä käännetty yhtään mistään. Tässä olisi kustannustoimittajakin voinut ottaa vähän vastuuta.

“Muovi oli hapertunut, mutta se ei ollut mennyt rikki. Keltainen väri oli haalistunut, mutta vaaleanpunainen logo erottui yhä hyvin. Jokainen islantilainen tunnisti ikonisen possulogon. Se kuului maan ensimmäiselle halparuokaketjulle, joka oli perustettu 1980-luvun lopussa ja oli nykyään Islannin suurin ruokakauppaketju.”

Kaiken kaikkiaan tästä kirjasta jäi huono maku suuhun. Juoni jäi hyvin toissijaiseksi ja kömpelö kieli veti jatkuvasti ulos tarinasta. Hahmojen käytös ei tuntunut luontevalta ja kerronnan ohessa oli aivan liikaa epäolennaisia, tarinaan mitenkään liittymättömiä anekdootteja. ( )
  tuusannuuska | Dec 1, 2022 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Hildur aloittaa Islannin syrjĩsille vuonoille sijoittuvan dekkarisarjan, jossa kukin yritt ̃̃selviyty ̃parhaan kykyns ̃mukaan.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3.33)
0.5
1
1.5
2 2
2.5
3 3
3.5 1
4 1
4.5 1
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 185,614,362 books! | Top bar: Always visible