HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Waarom niemand kwantum begrijpt en iedereen…
Loading...

Waarom niemand kwantum begrijpt en iedereen er toch iets over moet weten (edition 2023)

by Frank Verstraete

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
18None1,175,859 (4)None
Muziek, literatuur, film en geschiedenis; iedereen heeft er voeling mee en kan er de waarde van inschatten. Het maakt een mens tot mens. Maar wie weet waarom materie hard is (en u niet door de grond zakt van schaamte)? Waarom de eigenschappen van een object bepaald worden door de manier waarop we ernaar kijken? Waarom het gras groen is (ook aan de overkant)? Waarom 1+1 zowel meer als minder kan zijn dan 2? Waarom de aarde niet verschrompelt tot een zwart gat? Een antwoord op deze vragen kwam er 100 jaar geleden met de ontdekking van de kwantumfysica, de meest abstracte en tegenintu├»tieve wetenschappelijke theorie ooit - maar ook de meest succesvolle.Met dit boek willen een doorgewinterde kwantumfysicus en een onbezoedelde romaniste - in het echte leven vormen ze een echtpaar - iedereen inzicht geven in deze schijnbaar ondoorgrondelijke theorie. Ze flaneren door de geschiedenis van de fysica die kleur geeft aan de wereld en de zon doet schijnen. En ze pauzeren bij de belangrijkste inzichten en figuren die talloze hardnekkige mysteries van de wereld hebben blootgelegd en de basis vormen van onze moderne technologie. Inmiddels is kwantumfysica niet meer uit ons leven weg te denken. Deze ode aan kwantum bundelt alles wat iedereen erover wil (en moet) weten.… (more)
Member:StefanKiebooms
Title:Waarom niemand kwantum begrijpt en iedereen er toch iets over moet weten
Authors:Frank Verstraete
Info:Tielt Lannoo 2023
Collections:Your library
Rating:
Tags:None

Work Information

Waarom niemand kwantum begrijpt en iedereen er toch iets over moet weten by Frank Verstraete

kwantum (1) physics (3)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

No reviews
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Muziek, literatuur, film en geschiedenis; iedereen heeft er voeling mee en kan er de waarde van inschatten. Het maakt een mens tot mens. Maar wie weet waarom materie hard is (en u niet door de grond zakt van schaamte)? Waarom de eigenschappen van een object bepaald worden door de manier waarop we ernaar kijken? Waarom het gras groen is (ook aan de overkant)? Waarom 1+1 zowel meer als minder kan zijn dan 2? Waarom de aarde niet verschrompelt tot een zwart gat? Een antwoord op deze vragen kwam er 100 jaar geleden met de ontdekking van de kwantumfysica, de meest abstracte en tegenintuïtieve wetenschappelijke theorie ooit - maar ook de meest succesvolle.Met dit boek willen een doorgewinterde kwantumfysicus en een onbezoedelde romaniste - in het echte leven vormen ze een echtpaar - iedereen inzicht geven in deze schijnbaar ondoorgrondelijke theorie. Ze flaneren door de geschiedenis van de fysica die kleur geeft aan de wereld en de zon doet schijnen. En ze pauzeren bij de belangrijkste inzichten en figuren die talloze hardnekkige mysteries van de wereld hebben blootgelegd en de basis vormen van onze moderne technologie. Inmiddels is kwantumfysica niet meer uit ons leven weg te denken. Deze ode aan kwantum bundelt alles wat iedereen erover wil (en moet) weten.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 2
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 201,560,646 books! | Top bar: Always visible