HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...
MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
1111,711,848 (4)None
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Holland, ca 1860
Teclippere kommer med te til det gamle agtværdige firma Van Tast. Grundlæggeren Zacharias er 96 og ligger på det yderste, men firmaet er i krise, for nogen svindler med kvaliteten.
Det er fætter Andries Jammerdaal, som er forretningsfører og supercargo, men åbenbart ikke synes at lønnen er høj nok. Zacharias' sønner er alle op i årene, men den unge Theodor van Tast (også kaldet Tasse) har den rigtige alder, hvis ellers han gik op i andet end tennis.
Zacharias beslutter at sende Tasse ud til Assam for at finde ud af hvad der foregår og hvis det mislykkes vil han overdrage firmaet til Andries. Tasse antager en tjener til turen og det er klogt. Han afviser en Alfried Überalles som tjener fordi denne ikke kan spille tennis. Alfried tager det personligt og lader sig i stedet hyre af Andries til at modarbejde og måske endda dræbe Tasse.
Tasses tjener er neger og ret smart. Han går rundt med en Petit Larousse Illustré og slår alt op, han ikke lige ved på stående fod, fx hvordan man spiller tennis. Han hedder Siebe Sibbe og er fra Friesland, hvor hans forfædre kom til fra Cameroun takket være høvdingen Palnatoke.
En uge efter rejser Tasse og Siebe, men allerede på turen til skibet bliver de forsøgt myrdet ved at bremserne på vognen bliver saboteret. De kommer for sent til skibet, men Andries sørger for at de i stedet kommer med en anden båd, hvor også Überalles kommer med. Vognen forårsagede en togulykke, så to andre passagerer kommer også med på Grizelda, en yndig ung pige Constance og hendes havgasse af en tante.
Überalles forklæder sig som matros, men han er ikke vant til skibe, så de næste par attentater går også mest ud over ham selv. En af de mislykkede forsøg får kaptajnen til at sætte ham i udkigstønde i nogle dage. Herfra forsøger han at ramme Tasse med en taljeblok, men den slår bare hul i skibet.
Senere arrangerer han et overfald om natten og en hurtig lempen ned i en robåd, der skubbes væk. Desværre er det Constance og tanten, der er blevet ofre. Næste dag bliver Tasse forfærdet over at Constance er væk, for de to er blevet forelskede i hinanden. Han og Siebe får en robåd og forsøger at finde de to kvinder, mens skibet sejler videre. Überalles har præpareret robåden og regner ikke med at se dem mere, men en orkan vil det anderledes. De skyller i land på en strand og Tasse bliver straks overfaldet af en bengalsk tiger, der straks bliver skudt af en englænder Anthony A. Appleyard.
Sjovt nok har Appleyard en aftale med Andries om at teen fra Appleyards dårlige teplantage bliver byttet med Van Tast teen. Tasse opdager det samtidigt med at Überalles opdager ham. Han flygter ind i junglen og Appleyard bemærker at man så har set det sidste til ham for det er Den sorte Buddha's jungle og ingen er vendt levende tilbage derfra. Men heldigvis er Siebe drevet i land tæt på et tempel og han ligner deres guddom, så han har nu fuld kontrol over stammen og har også taget sig af Constance og hendes tante.
En lille konfrontation venter med Überalles, Grizeldas besætning og kaptajn. Kaptajnen og Überalles slipper væk, men Siebe og Tasse får kontrol over skib og ladning.
Hjemme i Holland får Andries besked om det passerede og gør gode miner til slet spil, for der er ikke nogen, der har sat ham i forbindelse med svindelen. Siebe hjælper Tasse med at få Constances opmærksomhed igen.

Teen bliver reddet, banen er kridtet op til næste runde og det unge par sender hinanden forelskede blikke. Ikke et øje eller tekrus er tørt. ( )
  bnielsen | Apr 1, 2017 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Martin Lodewijkprimary authorall editionscalculated
Lodewijk, Martinmain authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4 1
4.5 1
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 203,189,117 books! | Top bar: Always visible