HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Elfquest 52: Hoofd en hart

by Wendy Pini

Other authors: See the other authors section.

Series: Elfquest (52)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
812,148,081 (3.67)None
Eventyrtegneserie om elverfolket og dets oplevelser og prøvelser med trolde, alfer og mennesker.
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Ulverytterne har fået viden om deres forfædre, De Høje, som alle elverne nedstammer fra. Og om De Højes gamle hjem, Paladset. I deres søgen efter det har de mødt Solfolket, Flyvefolket og De Hjemvendte, som alle er elvere af en slags. De har genvundet Paladset, men den onde elverkvinde Vindpust er vågnet til live igen og har taget kontrol med det. Solfolkets Rayek og hans datter Venka får kæmpet imod og Paladset styrter ned og går i skår, der ligger spredt over et stort område, som kontrolleres af en hårdhændet hersker djunnen Grohmul. Den onde elverkvinde Vindpust og Djunn Grohmul har indgået en pagt. Grohmul får samlet alle skårene sammen på hårdhændet vis og bygget ind i væggene i to rum i sit palads. Ulverytterne deler sig i to grupper. Den ene anføres af den gamle høvding Ilder og skal generobre Paladset.

Ilders gruppe har allierede blandt både trolde og mennesker. Djunn er fascineret af Vindpust og også lidt skræmt. Men Djunn holder hende i kort snor og nægter hende adgang til de Farvede Ruller, som ellers kunne fortælle et og andet, fx hvad Ilder har planlagt. De har mødt troldene og de to trolde Tæske og Vrøvle, vil gerne med elverne på rov mod Djunn. Rayek og Aurora har fået fat i en af rullerne, men Venka blev såret undervejs. Rayek er blevet for at redde hende, men Tveæg er også på spil og tager sig af hende. Grohmul Djunn har af vindpust fået sine kamphunde, gjort til uhyrer, der kan tjene som politi og opsnuse alle forrædere i befolkningen. Han slipper dem løs på folket og de sætter sig hurtigt i respekt. Rayek slipper fra dem og lokaliserer Venka nede ved Tveæg. Vindpust krydser mentale klinger med Rayek og Venka. Skovbæk og Egerod og deres ulve Barkskraber og Kliktand gør klar til at kæmpe mod Grohmul Djunns hundeuhyrer (kaldet fredshunde!), så de andre kan slippe væk. En af spinderne, Bitterskrig, hjælper også til og en af fredshundene bliver slået ihjel og de andre to sårede.
Rayek sniger sig imens rundt i citadellet og leder efter Venka. Han overvejer at slå Grohmul Djunn ihjel, men Tveæg truer med at han så aldrig får Venka at se mere. Tveæg overvejer om han skal hjælpe Venka. I mellemtiden viser han hende vej under citadellet. Djunn har en ide om at det er ham, der styrer Tveæg og byggerierne, men Tveæg bygger hemmelige gange under det hele og tænker at det er omvendt. Han viser Venka rundt indeni citadellet og siger at han vil hjælpe Ilder og de andre, hvis de når så langt. Imens spirer oprøret hos folket, der er trætte af at blive pint og plaget. En kvinde, Shuna, der holder med elverne, bliver forfulgt af en af fredshundene. Elverne, Skot, Krim og Bue, ulven Gnaveben og en af spinderne Sødefnis blander sig og de slår hunden ihjel.
Venka er træt af Tveæg og sender direkte til Vindpust, der tager udfordringen op og slår sine vogtere ihjel. Hun kommer i kamp med vagterne og bliver såret, men Rayek blander sig og giver hende tid til at komme sig. Det tager ikke lang tid og Vindpust regner med at hun har overtaget over både Rayek, Venka og Tveæg.
Shuna anfører imens et oprør for at få has på fredshundene. De får dræbt to af dem i fællesskab med elverne og så fortsætter elverne op mod citadellet på højen.

Elvernes domkirke er slået helt i skår. Men fokus er flyttet over på elvernes forhold til menneskene. Krig med herskeren Djunn Gromul og hans nye dame Vindpust synes at være på dagsordenen. ( )
  bnielsen | Mar 24, 2022 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Wendy Piniprimary authorall editionscalculated
Beatty, TerryIllustratormain authorsome editionsconfirmed
McKinney, BrandonIllustratormain authorsome editionsconfirmed
Pini, RichardAuthormain authorsome editionsconfirmed
Pini, RichardAuthormain authorsome editionsconfirmed
Beatty, TerryIllustratorsecondary authorsome editionsconfirmed
MacKinney, Brandonsecondary authorsome editionsconfirmed
MacKinney, Brandonsecondary authorsome editionsconfirmed
McKinney, BrandonIllustratorsecondary authorsome editionsconfirmed
Pini, Richardsecondary authorsome editionsconfirmed

Belongs to Series

You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Eventyrtegneserie om elverfolket og dets oplevelser og prøvelser med trolde, alfer og mennesker.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3.67)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 203,225,528 books! | Top bar: Always visible