HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Het rijmende paard by Willy Vandersteen
Loading...

Het rijmende paard

by Willy Vandersteen

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
482360,464 (3.36)1

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 1 mention

Showing 2 of 2
Op de Kalmthoutse heide dwaalt een spookpaard rond. Natuurlijk laten onze helden zich daardoor niet afschrikken maar een gemakkelijke strijd is het niet. Ze worden immers bedreigd door Krimson die het paard voor zijn smokkelhandel wil gebruiken.
  losloper | Nov 6, 2013 |
Suske en Wiske zijn enthousiaste paardenliefhebbers en zo zijn ze aangemeld bij een manege in Kalmthout.
Op een dag willen ze gaan rijden op de Kalmthoutse Heide maar worden door de knecht gewaarschuwd er niet heen te rijden. Sinds korte tijd huist daar een spookpaard. De kinderen laten zich hierdoor niet van de wijs brengen en rijden op hun paarden de heide op. Als ze een weg willen oversteken, waar ze ook nog voorrang hebben, komt een auto op hen afgeraasd en stopt op het laatste moment. De chauffeur, een kleerkast van een man, stapt uit en krijgt van de man die achterin zit het bevel de kinderen af te ranselen. Volgens de man zijn ze te vaak op de heide en dat zou hinderlijk voor hem zijn. De kinderen weten echter aan de breedgebouwde chauffeur te ontsnappen.
Op de heide ontdekt Wiske plots een spoor van hoefbladen. Ze volgen het spoor en ontdekken het witte spookpaard tussen de dennen. Nieuwsgierig rijden ze achter het paard aan, maar krijgen het niet te pakken. Verbaasd vragen ze zich af waar het dier gebleven is. Wat Suske en Wiske niet weten is dat het dier de lucht in gegaan is en zodoende kon ontkomen.
Bij de manege vertellen ze hun wedervaren met het paard aan de eigenaar, maar die denkt, dat het dier ergens weggelopen is. Plots komt de hond van de manege-eigenaar met een brief tussen zijn kaken aangelopen. De kinderen kijken meteen waar de brief vandaan komt en zien nog net de wagen wegrijden waarvan ze het al eerder met de chauffeur aan de stok kregen.
Ze gaan weer terug naar de manege en de eigenaar laat hen de brief lezen. In de brief staat een dreiging. Mochten er nog eens ruiters van de manege op de heide gezien worden dan zal de eigenaar het bitter berouwen. Het schrijven is ondertekend door Dr. Krimson, de meestermisdadiger!
Sidonia en Lambik genieten ondertussen in een villa van de rust in Kalmthout. Goedgeluimd vertelt Lambik een mop. Plots komen de twee kinderen aangelopen en ze vragen Lambik of hij een zekere Krimson kent. Lambik krijgt bij het horen van de naam de stuipen en trekt meteen de oorlogssouvenirs van 14-18 aan om de villa te verdedigen. Hij verklaart dat Krimson een van de meest gezochte misdadigers is.
Een helicopter vliegt plots boven de villa en dropt er een lederen koker. De koker bevat een briefje gericht aan Suske en Wiske. De twee mogen met niemand over het spookpaard praten. Weer is het briefje ondertekend met Dr. Krimson!
Onze vrienden laten zich echter niet van de wijs brengen door deze dreigementen en gaan op onderzoek uit. Na een tijd komen ze er achter dat Krimson het vliegende paard wil gebruiken voor zijn smokkelhandel.

Professor Barabas is er tot grote verwondering van zijn vrienden ook bij betrokken. Hij heeft door middel van zijn nieuwste uitvinding, de Teletransfor, het paard van een schilderij van Van Dyck met als motief "Sint Maarten" naar het heden gebracht. Verkleed als Romein probeert Barabas het paard te lokken om zijn fout te herstellen.
De smokkelhandel van Krimson mislukt door toedoen van het vliegende witte paard. Onze vrienden willen het dier weer plaats laten nemen op het schilderij, maar het schrandere dier las in een boek over het Caribische eiland St. Maarten. Het dier vliegt er heen in de hoop daar zijn meester weer terug te vinden.
Onze vrienden vliegen er heen met de R V D 1, een nieuw soort van voortbewegingsvaartuig van professor Barabas. Men kan er mee rijden, vliegen en duiken. In het luchtruim boven het Caribische eiland merken ze dat ze gevolgd worden door een ander vliegtuig. Het is Krimson, die zich wil wreken op onze vrienden en het paard. Op het eiland trekt Krimson na enkele avonturen aan het kortste eind en stort spectaculair met zijn vliegtuig in de oceaan.
Het paard wordt naar huis gebracht en weer terug op het schilderij geplaatst.

Bron: http://suskeenwiske.ophetwww.net/
Tekst: Alain Stienen ( )
  Besselina | Mar 20, 2008 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3.36)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 3
3.5 1
4 1
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 135,571,063 books! | Top bar: Always visible