HomeGroupsTalkZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Rattata: Gudfaren [Rantanplan: Le parrain]…
Loading...

Rattata: Gudfaren [Rantanplan: Le parrain] (original 1988; edition 1989)

by Morris, (Illustrator), Michel Janvier (Illustrator), Xavier Fauche (Author), Jean Léturgie (Author), Trygve Dyrøy (Translator)3 more, Studio Leonardo (Colourist), Kåre Stensvold (Letterer), Morris (Cover artist)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
601397,825 (3.27)None
Tegneserie. Ratata er vild med smørkager, men forveksler dem tit med pengesedler. Det giver anledning til mange vanvittige episoder, da to forbrydere udnytter Ratatas specielle evner.
Member:Lucky-Loki
Title:Rattata: Gudfaren [Rantanplan: Le parrain]
Authors:Morris, (Illustrator)
Other authors:Michel Janvier (Illustrator), Xavier Fauche (Author), Jean Léturgie (Author), Trygve Dyrøy (Translator), Studio Leonardo (Colourist)2 more, Kåre Stensvold (Letterer), Morris (Cover artist)
Info:Oslo Semic/Nordisk forl. 1989
Collections:Your library
Rating:***1/2
Tags:fiction, humour, comic, graphic novel, spin-off, farce, slow protagonist, animal story, period story, 1800s, Rantanplan, Lucky Luke, crime, manhunt

Work Information

Rantanplan : Le parrain by Morris (Dessins) (1988)

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Det vilde vesten, USA, ca 1880
Fængselshunden Ratata spiser alt, men pengesedler er dens yndlingskage. En dag stikker fangen Sorte Jack af og Ratata finder ham. Mens fangevogterne trækker Sorte Jack tilbage til fængslet, går Ratata ud i verden. Fangevogteren Pavlov bliver sendt ud for at finde hunden, for direktøren mener ikke at de kan undvære en fængselshund. Ratata er imens havnet ved en fåreavler Needle og hans medhjælper. De er noget på vagt, for nogen klipper ulden af deres får, når de ikke er under opsyn. Ratata støder snart på fåreklipperne, Aldo og Guiseppe, der er på jagt efter et kort, som deres far har tatoveret på et af fårene, før han blev arresteret. Kortet viser hvor nogle penge er gemt. Deres plan er at finde pengene og betale kaution for ham.
Ratata bliver forklædt som vædder for at afsløre klipperne, men i stedet opdager de at vædderskindet er det, der har kortet tatoveret på sig. De drager afsted for at finde stedet, men finder olie i stedet. Ratata finder pengene, som den synes smager godt. Nogle andre registrerer findestedet for olien og en by skyder op på få timer. En nytilkommen bankdirektør kigger på de fundne penge og erklærer dem værdiløse. Ratata spiser dem og er faktisk ret vaks til at snuse penge op. Det kan bruges ved bankrøverier, hvis bankdirektøren har gemt pengene et ikke så indlysende sted. Aldo og Guiseppe udfører mange bankrøverier og nogle af ofrene melder at lederen af banden er en hund. Ratata bliver berygtet under navnet "Den Grumme". Imens forsøger Pavlov at finde Ratata, men nogle af ofrene kræver erstatning af ham!
Efter at bankerne er tørret ud, slår banden sig på beskyttelsespenge. Hvis folk ikke betaler, så hærger Ratata butikken i jagt på en kat. Efterhånden er der dog slet ikke penge blandt folk, men Guiseppe får den ide at man kan angive "Den Grumme" og få udbetalt en dusør. Det går dog galt. Pavlov kommer til og genkender Ratata, hvilket den lokale sherif hører, så Pavlov bliver også smidt i en celle. Aldo og Guiseppe graver sig ind til Ratata og befrier ham, men Ratata bider og støjen tilkalder sheriffen.
Ratata havner i samme celle som Pavlov og den celle har Aldo og Guiseppe jo lige gravet en tunnel til, så Pavlov og Ratata flygter og vender hjem igen til fængslet. Aldo og Guiseppe får lovning på at komme for en dommer dagen efter med udsigt til 10 år hver.

Alt vender tilbage til det gamle. Og Aldo og Guiseppe havner selvfølgelig i fængsel efter dommen.

Udmærket tegneserie med en meget tynd historie. ( )
  bnielsen | Jun 18, 2021 |
no reviews | add a review

» Add other authors (3 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
MorrisDessinsprimary authorall editionsconfirmed
Fauche, XavierScénariomain authorall editionsconfirmed
Leturgie, JeanScénariomain authorall editionsconfirmed
Janvier, MichelParticipation aux dessinssecondary authorall editionsconfirmed
Studio LeonardoCouleurssecondary authorsome editionsconfirmed

Belongs to Series

You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Tegneserie. Ratata er vild med smørkager, men forveksler dem tit med pengesedler. Det giver anledning til mange vanvittige episoder, da to forbrydere udnytter Ratatas specielle evner.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3.27)
0.5
1
1.5
2 2
2.5 1
3 2
3.5 3
4 2
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 188,358,312 books! | Top bar: Always visible