HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Elephant Bill; Dokter... spoedgeval; Een stukje van de hemel; Zij volgden het spoor

by Readers Digest

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
215,255,151 (5)None
Recently added byNannieH, Besselina
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

ELEPHANT BILL; Lt./Kol. J.H. Williams,

Elephant Bill is het merkwaardigste dierenboek dat sinds jaren verschenen is. Overste Williams heeft in de uitgestrekte teakbossen van Birma vijfentwintigjaar met olifanten - tamme en wilde - omgegaan; hij is specialist in het verzorgen en behandelen van deze dieren, en hij houdt van ze alsof het mensen waren. Over de olifanten die in het oerwoud het zware teakhout verslepen en over hun wilde soortgenoten, over hun karakter, hun luimen, hun intelligentie en hun intieme leven schrijft hij met evenveel liefde als kennis. Menig sterk olifantenverhaal verwijst hij naar het rijk der fabelen, maar hij lost ook enige raadselen op; zo wordt hier voor het eerst onthuld hoe en waar een olifant sterft. Bovendien geeft hij de lezer een onvergetelijk beeld van Birma en zijn zachtmoedige bevolking.

DOKTER... SPOEDGEVAL; Frank G. Slaughter

De spanning die er in een groot ziekenhuis toch altijd al heerst, stijgt tot bijna ondraaglijke hoogte in de loop van de vierentwintig uur waarin dit verhaal speelt. Er dreigt gevaar voor het ziekenhuis; de patiƫnten voelen het, maar alleen een kleine groep van dokters en verpleegsters weet waar het om gaat. Nu zal blijken wat ieder van hen waard is. En de knappe jonge chirurg dr. Andy Gray en zuster Julia Talbot worden voor een hachelijke keus geplaatst, die voor hun hele verdere leven beslissend zal zijn.
Frank G. Slaughter is niet alleen een vermaard chirurg, maar ook een meesterlijk verteller. Hij kent de wereld van dokters, en verpleegsters waarin hij dit adembenemende verhaal liet spelen, en heeft zijn figuren naar het leven getekend.

EEN STUKJE VAN DE HEMEL; Rumer Godden

Het begon met een kleinigheid: een envelopje dat een voorbijganger had laten vallen. Maar voor LoveJoy Mason was dit het begin van een wonder. Lovejov was elf jaar. Haar moeder had haar verlaten en ze groeide op in een Londense volksbuurt. Maar zoals een bloem hardnekkig tracht zich te ontplooien te midden van puin en modder, zo probeerde zij met taaie volharding iets moois te scheppen waar niets dan lelijks was. En daarbij vond zij op ongedachte wijze bondgenoten: Tip, de aanvoerder van een boefjesbende; Vincent, de restauranthouder met meer illusies dan middelen; Olivia, de rijke ongetrouwde dame die zoveel miste... Rurner Godden is een groot schrijfster, die de kunst verstaat een buitengewoon verhaal te schrijven over gewone mensen.

ZIJ VOLGDEN HET SPOOR; Alan le May

Zij volgden het spoor is het dramatische verhaal van een speurtocht die twee mannen ondernamen en jarenlang voortzetten, ook toen ieder ander overtuigd was dat hun zoeken vergeefs moest zijn. Zij zochten de kleine Debbie Edwards, die bij een wrede overval van indianen op hun afgelegen boerderij inTexas was ontvoerd. Leefde zij nog, was zij dood - of erger? Deze kwellende vraag dreef Amos en Martin voort op hun zwerftocht over de eindeloze prairiƫn. Met ongelooflijke volharding reden zij door sneeuwstormen en brandende zomerhitte. Zij kregen hulp en stuitten op verraad; zij ontmoetten indianen bij vreedzame onderhandelingen en gevaarlijke schermutselingen en leerden de wrede gewoonten van de Comanches kennen. Menigmaal dreigden zij te bezwijken. Maar nooit gaven zij de hoop op - de hoop dat zij ergens Debbie zouden vinden, het kind dat inmiddels vrouw was geworden en dat voor een van hen het symbool, voor de ander de zin van hun streven was.

Bron: Readers digest verzamelomnibus 1 ( )
  Besselina | Jun 20, 2011 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Digest, Readersprimary authorall editionsconfirmed
Godden, Rumersecondary authorall editionsconfirmed
Le May, Alansecondary authorall editionsconfirmed
Slaughter, Frank G.secondary authorall editionsconfirmed
Williams, J. H.secondary authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Genres

No genres

Rating

Average: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,712,872 books! | Top bar: Always visible